:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SMALLVILLE - SEIZOEN 3
SMALLVILLE - SEIZOEN 3 (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2022-04-30
SERIE
Het derde seizoen van Smallville vangt drie maanden na het tweede seizoen aan. Door een ring met een steen van rood kryptoniet is Clark Kent (Tom Welling) een klootzakje eersteklas geworden dat zijn ouders in Smallville, van wie de boerderij op een faillissement afstevent, in de steek heeft gelaten, en zich in Metropolis te buiten gaat aan het éne feestje na het andere. Je kan argumenteren dat Clark zo doet omwille van het rood kryptoniet, maar het wíllen breken met Smallville is toch iets dat al die tijd in zijn onderbewustzijn heeft gesluimerd. Chloë (Allison Mack) weet waar Clark zit, maar Clark heeft haar geheimhouding laten zweren, zeker tegenover zijn vriendin Lana (Kristin Kreuk). Om Clark terug te krijgen, sluit zijn vader Jonathan (John Schneider) een deal met Clarks biologische vader Jor-El (Terrence Stamp), van wie de geest nog ergens in een Indiaanse grot rondzweeft, maar de prijs die Jonathan moet betalen is heel hoog.
Lex Luthor (Michael Rosenbaum) is door zijn vrouw Helen (Emmanuelle Vaugier) bedrogen, en in opdracht van zijn vader Lionel (John Glover) heeft ze hem laten neerstorten in een vliegtuig boven de oceaan. Lex heeft echter de aanslag overleefd, is aangespoeld op een onbewoond eiland, dat hij deelt met een andere schipbreukeling die hij kennelijk beter niet vertrouwt. Wanneer hij na enkele maanden eindelijk door een schip wordt opgepikt, is zijn paranoïa uiteraard niet helemaal hersteld, en is het maar de vraag of hij daarbuiten ook geen geestelijke schade heeft opgelopen. Voor de buitenwereld is Lex intussen al lang begraven, en de Talon, het koffiehuis dat zijn eigendom was en door Lana gerund werd, is niet rendabel genoeg meer. Lex probeert orde op zaken te stellen, maar hij blijft nog altijd gefascineerd door Clarks mysterieuze afkomst, een zaak waardoor het uiteindelijk tot een breuk komt tussen de twee vrienden.
Het voorval met het rode kryptoniet is alleszins scenariogewijs niet de beste vondst van het scenarioteam, en de manier waarop na de cliffhanger van het vorige seizoen de boel weer op de sporen moet worden getrokken, vergt een flinke dosis kunst-en vliegwerk dat niet altijd even goed werkt. Afleveringen met de freak of the week worden eerder zeldzamer, en meer en meer beginnen rode draden in dit derde seizoen te domineren. Er zijn weliswaar genoeg lichtpuntjes aanwezig; zo is de introductie van Perry White, initieel als drankorgel, zeer goed gebracht, en is ook de introductie van Kara in de laatste aflevering iets waar de fans al een tijdje op zaten te wachten, alhoewel - zonder in detail te willen treden - dit laatste een beetje een valse start is. Dit derde seizoen is tevens het laatste waarin Sam Jones III nog gestalte geeft aan Pete. De acteur wordt in de laatste afleveringen een beetje onhandig naar de uitgang gedragen op een manier die beslist eleganter had gekund. Het derde seizoen is niet zo solide als zijn twee voorgangers, maar Smallville blijft nog altijd heerlijke televisie met een nostalgisch randje.

AFLEVERINGEN

Disk 9:
45. Exile
Wanneer Clark een bank wil overvallen, is de bende van gangsterbaas Morgan Edge (Rutger Hauer) net op hetzelfde briljante idee gekomen. Wanneer de gangsterbaas verneemt dat Clark niet gedeerd kan worden door kogels, biedt hij hem een astronomisch bedrag aan om een capsule uit een kluis van Lionel Luthor te stelen. Via Chloë is Lana Clark op het spoor gekomen, en ze verwittigt Clarks ouders dat hij in een nachtclub in Metropolis uithangt. Jonathan sluit een duivels pact met Jor-El om Clark weer thuis te krijgen. Op zijn onbewoond eiland is Lex intussen al drie maanden schipbreukeling, en de spanningen met zijn eilandgenoot, Louis Leery Jr. (Ryan Robbins), lopen hoog op.
46. Phoenix
Jonathan slaagt erin de ring uit rood kryptoniet te vernietigen waar Clark zo gek van wordt. Hij moet er echter een behoorlijke prijs voor betalen. Nu Clark weer bij zijn zinnen is, is het de kwestie om zijn wandaden in Metropolis achter zich te laten. Morgan Edge wil echter nog altijd het pakketje dat Clark voor hem van Lionel Luthor heeft gestolen, waarin uitgerekend zijn eigen bloedstaal in blijkt te zitten. Lex probeert intussen uit te vissen of zijn vrouw Helen hem heeft proberen te vermoorden of niet.

47. Extinction

Lana wordt gestalkt door Jake Pollen (Harris Allan), een student die door de meteorenregen kieuwen heeft gekregen. Net wanneer hij zich aan haar wil vergrijpen, wordt hij door het hoofd geschoten. De schutter blijkt Van McNulty (Jesse Metcalfe) te zijn, een jongen die de dood van zijn vader wijdt aan de mutanten, en hen één voor één uit de weg wil ruimen. Hij is echter stellig overtuigd dat ook Lex bijzondere gaven heeft, en wanneer Clark Lex op het nippertje voor een kogel kan wegduwen, maakt hij van zichzelf een nieuw doelwit. Chloë wil niet langer voor Lionel Luthor informatie over Clark verzamelen, maar Lionel dreigt haar vader te ontslaan als ze niet meewerkt.

48. Slumber

Clark ziet in zijn dromen hoe een meisje, Sara Conroy (Katharine Isabelle), achtervolgd wordt door een schim in een rode kapmantel. Het meisje blijkt echt te bestaan: ze is het nieuwe buurmeisje dat in het oude huis van Lana woont. Alleen ligt ze al zes jaar in een coma, en ze wordt verzorgd door haar oom Nicholas (Christopher Shyer), die intussen beschikt over haar enorm grote erfenis. Lionel wil dat Lex zich psychologisch laat testen vooraleer hij in het bedrijf kan komen, maar Lex heeft het niet zo begrepen op psychiaters.
49. Perry
Clark redt een man uit zijn wagen, nadat die tegen een elektriciteitspaal is gereden. De man heet Perry White (Michael McKean), is een aan lager wal geraakte journalist, en is een onverbeterlijk drankorgel. Met de voorzichtigheid van een olifant in een porseleinwinkel wil hij voor zijn magazine over paranormale zaken een reportage maken over de meteorenregen in Smallville, maar daarbij trapt hij op Lana's hart. Perry is echter getuige van Clarks bijzondere gaven, alhoewel die even goed kunnen worden toegeschreven aan zijn overmatig drankgebruik. Een inslag van een komeet op de zon, en de daardoor veroorzaakte zonnevlam, zorgen er echter voor dat Clarks gaven compleet ontregeld zijn. Lex maakt intussen het leven van zijn psychologe, dr. Claire Foster (Lorena Gale), zuur.

50. Relic

Lana's aangetrouwde oudoom Dexter McCallum (Tom Heaton) zit vast in de gevangenis voor de moord die hij veertig jaar geleden zou gepleegd hebben op Lana's oudtante Louise. Zou, want hij beweert dat zijn tante eertijds verleid werd door Joe, een mysterieuze zwerver, die haar het hof maakte. Een oude foto van de zwerver lijkt als twee druppels water op Clark, en die vermoedt dat de zwerver wel eens zijn vaader Jor-El kon geweest zijn, die om de één of andere reden op aarde was. Hij krijgt visioenen over de gebeurtenissen uit 1961, en ziet dat de schutter feitelijk Lachlan Luthor (John Mann) was, de grootvader van Lex.

Disk 10:

51. Magnetic
Na een schermutseling op de kermis krijgt Seth Nelson (Kevin Zegers) een sneeuwbol gevuld met meteorietfragmenten tegen zijn hoofd. Een onderzoek onder de MRI-scanner maakt de zaak nog wat erger, en voor hij er zelf erg in heeft kan Seth elektromagnetische velden manipuleren. De hersens werken echter ook op elektromagnetische impulsen, en Seth maakt misbruik van zijn gave om zijn laboratoriumpartner Lana, op wie hij al die jaren verliefd is geweest, voor zich te winnen. Chloë krijgt een handlanger van Lex over de vloer, die prompt haar computer in beslag neemt omdat ze onderzoek heeft gedaan naar de Luthorfamilie. De man in kwestie, gepensioneerde politieofficier Mason (Tim Henry), wordt later echter dood teruggevonden.
52. Shattered
Morgan Edge (Patrick Bergin) heeft zijn val in het water overleefd, en is en passant even langs de plastische chirurg geweest voor een nieuw gezicht (ook een leuke truc als je Rutger Hauer niet meer kunt betalen - nvdr.). Lex verdenkt hem ervan dat hij met zijn vader heeft samengezworen om zijn grootouders te vermoorden. Kort daarop pleegt een schutter een aanslag op Lex, waarbij diens bodyguard Darius (Kwesi Ameyaw) gedood wordt. Lex duikt onder bij de Kents, maar wanneer Clark op onderzoek uitgaat, blijkt er in zijn huis van de schietpartij geen spoor, en blijkt als klap op de vuurpijl Darius nog te leven. Wel vindt Clark een glasscherf, en op de duur is hij de enige die nog in Lex' dwaze theorieën gelooft dat er tegen hem wordt samengezworen. En Lex' theorie is zo gek nog niet...

53. Asylum

Lex zit al een maand in het Belle Reve gekkenhuis, wanneer Clark hem bezoekt. Hij beweert Clarks geheim te kennen, en vraagt hem te helpen uitbreken. In Belle Reve zitten ook Van McNulty (Jesse Metcalfe), Eric Summers (Shawn Ashmore) en Ian Randall (Jonathan Taylor Thomas), die alledrie door Clark in de cel zijn gezet. Ze proberen van Clarks bezoek aan Lex gebruik te maken om te ontsnappen. Lionel wil intussen zijn zoon aan elektroshocktherapie onderwerpen. Lana herstelt van een beenbreuk, maar de revalidatie loopt niet zoals ze gehoopt had. Een mede-patiënt, Adam Knight (Ian Somerhalder), maant haar aan om tot het uiterste te gaan, en de twee knopen vriendschapsbanden aan.

54. Whisper

De plaatselijke juwelier wordt overvallen door schroothandelaren Walt Masterson (William MacDonald) en Nathan Dean (Micah Alberti). Die laatste kan een soort van ultrageluid maken waarvan het glas springt. Masterson wordt ingerekend, maar Clark wordt door de reflectie van een juweel waarin kryptoniet is verwerkt, in de ogen geraakt, en hij wordt blind. Daardoor neemt echter zijn supergehoor toe, en hij luistert af hoe Chloë belt met Lionel Luthor, en blijkbaar in zijn opdracht een dossier tegen Clark verzamelt. Dan wordt Pete ontvoerd door Dean, die eist dat Petes moeder, Abigail Ross (Felecia M. Bell), de rechter in de zaak Masterson, de beschuldigde vrijlaat, of ze zal haar zoon nooit meer levend weerzien.
55. Delete
Lionel Luthor zorgt ervoor dat de computers van de Torch in beslag worden genomen en dat Chloë buitenvliegt als columniste bij de Daily Planet. Dan plegen zowel Clark als Lana een moordaanslag op haar, terwijl ze achteraf beweren dat ze van niets weten. Chloë heeft kennelijk tegen de kar gereden van Molly Griggs (Missy Peregrym), een wonderkind met computers dat een manier heeft gevonden om via e-mail mensen te hypnotiseren, en dit allemaal in opdracht van het Summerholt Institute van dr. Lawrence Garner (Martin Cummins). Adam neemt Lana's aanbod aan om boven de Talon te komen wonen.

56. Hereafter

Jordan Cross (Joseph Cross) kan bij aanraking zien wanneer mensen zullen sterven, en hoe hard hij ook probeert, hij kan hun dood niet voorkomen. Wanneer hij ziet hoe trainer Altman (Greg Kean) probeert zelfmoord te plegen door voor een auto te springen, kan Clark het noodlot afwenden door hem op het nippertje weg te trekken. Altmans dochter Julia is bij een verkeersongeval in coma geraakt, en de coach heeft net een maand geleden besloten om de beademing stop te zetten, waardoor hij zich schuldig voelt en een morbide stervenswens heeft. Door in te grijpen heeft Clark echter de toekomst veranderd, en daardoor Lana in gevaar gebracht. Lana zelf begint te twijfelen aan de goede bedoelingen van Adam, nadat Chloë hem heeft betrapt terwijl hij bij zichzelf een spuit zette. Lex graaft in Adams verleden, maar kan niets anders vinden dan dat hij over de hele lijn een modelstudent was.

Disk 11:

57. Velocity
Pete is verslingerd geraakt aan straatraces, en voelt voor de eerste keer dat hij uit Clarks schaduw kan treden. Zijn mechanicien, Jason Dante (Ryan Merriman), laat hem racen in een wagen die met kryptoniet is opgefokt. Wanneer Pete "The Boss" Ross de onbetwiste kampioen is geworden, vraagt Dante hem echter om expres een race te verliezen. Pete weigert vals te spelen, waarop Dante hem in elkaar laat slaan, omdat hij met weddenschappen 20.000 dollar heeft verloren, geld dat Pete hem moet terugbetalen. Pete wendt zich in wanhoop tot Clark. Jonathan herstelt intussen van een hartaanval, en Lana ontdekt dat Adam al eens dood is geweest, en vervolgens weer tot leven is gewekt met een experimenteel geneesmiddel. Lex zet de ontdekster, doctor Lia Teng (Françoise Yip), onder druk om haar research aan hem over te dragen, want hij ziet er wel brood in.
58. Obsession
Wanneer Clark in de lift staat met Alicia Baker (Sarah Carter), wordt hij gedwongen zijn krachten te tonen wanneer de lift neer dreigt te storten. Alicia heeft echter ook bijzondere krachten: ze kan zichzelf en Clark uit de lift teleporteren. Ze beloven elkaar om niemand te vertellen over elkaars krachten, en gaan zelfs samen uit. Alicia wil echter méér uit de prille relatie halen dan Clark bereid is te geven, en Alicia wordt bijzonder kwaad als ze haar zin niet krijgt. Lana probeert Adam uit haar appartement te zetten, en roept Lex' hulp in om dat op een periode sneller dan 6 maanden te kunnen. Adam verdwijnt echter spoorloos van de aardbodem.

59. Resurrection
Jonathan moet na zijn hartaanval een bypass krijgen. In het ziekenhuis ontmoet Clark zijn schoolgenoot Garrett Davis (James Kirk), wiens broer Vince (Tahmoh Penikett) net overleden is aan een complexe leverziekte. De dag daarop staat Vince echter levend en wel weer voor de deur, alhoewel er aan zijn leverziekte nog niets is gebeurd. Doctor Teng heeft hem blijkbaar behandeld, maar het serum dat ze gebruikt, staat nog niet op punt. Wanneer Vince weer opnieuw dreigt te sterven, staat Garrett met een bomgordel in het ziekenhuis, en hij dreigt ermee iedereen in de lucht te blazen als Vince niet stante pede een levertransplantatie krijgt. Lex heeft intussen doctor Teng opgespoord, en dreigt ermee haar terug naar Noord-Korea te verschepen als ze haar onderzoek niet aan hem overdraagt.

60. Crisis

Bij de jeugdtelefoon krijgt Clark een telefoontje waarin hij hoort dat Lana wordt doodgeschoten door Adam. Alleen: Adam zit nog altijd vast in het laboratorium van dr. Teng, en de gebeurtenissen aan de telefoon moeten nog gebeuren op de daaropvolgende avond. Terwijl Clark en zijn vrienden hun best doen om Lana zo ver mogelijk van Adam te houden, schijnt het geluk hun tegen te werken en dreigt haar noodlot zich te voltrekken. Adam is namelijk ontsnapt, heeft een spoor van lijken achter zich gelaten, en Lionel is erin geslaagd de verantwoordelijkheid in de schoenen van zijn zoon te schuiven.
61. Legacy
Wanneer Jonathan het achthoekige plaatje weer lawaai hoort maken, valt hij ei zo na van het dak. Clark neemt het plaatje mee naar de grot en probeert contact te maken met Jor-El, maar moet zijn poging afbreken wanneer Lionel Luthor arriveert. Lex heeft een deal met de politie gesloten om zijn vader erbij te lappen. Lionels obsessie voor het plaatje maakt dat het FBI bij de Kents binnenvalt. Lex wil echter agent Frank Loder (Gary Hudson) overtuigen om de Kents met rust te laten. Het FBI weet echter dat Clark contact heeft met dr. Swann (Christopher Reeve), en Lionel is bereid om het beheer over de grot aan hem over te laten, als hij de tekens op de muur voor hem kan vertalen. Gewapend met een geweer probeert Jonathan de ploeg van Lionel uit de grot te jagen, wanneer het plaatje plots actief wordt.

62. Truth
Chloë dringt binnen in de fabrieken van LutherCorp, omdat ze nog altijd niet kan verkroppen dat Lionel haar vader heeft ontslagen. Daar wordt ze blootgesteld aan een chemische stof, die als gevolg heeft dat iedereen tegen haar de waarheid moét vertellen, willen of niet. Ze ontlokt aan haar leerkracht, Mrs. Taylor (Gillian Barber), de bekentenis dat die in het begin van de jaren '70 lid was van een extreemlinkse terreurgroep, die een bom heeft geplaatst, waardoor een bewaker van een bank is omgekomen. Mrs. Taylor moet onderduiken en haar zoon Will (Andrew Francis) zweert wraak. Hier maakt ze alleszins op school geen vrienden mee, maar Chloë is vastbesloten om de waarheid over Clarks afkomst te weten te komen. De chemische stof, Levitas, is op de lange termijn echter dodelijk voor wie eraan is blootgesteld. Lana heeft intussen plannen om in Parijs te gaan studeren.

Disk 12:

63. Memoria
Lex onderwerpt zich vrijwillig aan een therapie van dr. Garner (Martin Cummins) in Summerholt om de zeven weken die hij kwijt is, weer terug te vinden. De behandeling triggert echter herinneringen aan de dood van zijn broertje Julian, dat aan wiegedood is gestorven. Clark wil echter voorkomen dat Lex de herinneringen van die zeven weken terugkrijgt, niet alleen omdat die hem compromitteren, maar omdat de behandeling ronduit gevaarlijk is. Hij gaat zelfs zover om Lionel in te schakelen. Die gebruikt de behandeling van Lex echter als lokaas om Clark zelf aan de behandeling te onderwerpen.
64. Talisman
In de grot met de muurschilderingen vindt de ploeg van Lionel Luthor een rituele dolk. Hij haalt er professor Willowbrook (Gordon Tootoosis) bij om het voorwerp te duiden. Zijn assistent, Jeremiah Holdsclaw (Nathaniel Arcand), eigent zich de dolk toe, en hij schijnt, zolang hij het ding hanteert, gelijkaardige krachten te hebben aan die van Clark. Lana mag naar Parijs, maar ze heeft er het geld niet voor. Lex stelt dan maar voor om de Talon te verkopen. En de ouders van Pete gaan scheiden: zijn moeder heeft een nieuwe baan in Wichita aangeboden gekregen én aanvaard.

65. Forsaken

Clark is van plan Lana zijn grote geheim te vertellen, stiekem hopend dat ze de trip naar Parijs laat voor wat ze is. Dat is evenwel buiten Emily Dinsmore (Amber Rothwell) gerekend, die nog altijd geobsedeerd is door Lana. Ze vermoordt de nieuwe eigenaar van de Talon en doet zichzelf voor als zijn dochter. Emily is nu zo snel aan het groeien dat ze haar moleculen zodanig snel kan bewegen, dat geen enkele muur haar nog tegenhoudt. Agent Loder krijgt van Lionel geld aangeboden om de zaak tegen hem te laten vallen, en zijn onderzoek op Clark te richten. Hij onderwerpt Pete aan een bijzondere harde ondervraging omtrent Clark, maar Pete lost niets. Lex kan hem op het nippertje redden, en overhandigt Loder zwaar bewijs tegen zijn vader.

66. Covenant

Een jonge vrouw die Kara (Adrianne Palicki) heet en beweert dat ze van Krypton komt, benadert Clark opdat Jonathan zijn belofte aan Jor-El zou houden en Clark zou meegeven naar de grot. Clark weigert, maar zijn leven zit net op ruwe wateren: het proces tegen Lionel Luthor komt voor, en Lex rekent erop dat Clark getuigt tegen hem. Lex blijkt echter zijn zoektocht naar Clarks afkomst nog altijd niet op te hebben gegeven, en het veroorzaakt een breuk tussen de twee vrienden. Lana moet in mineur afscheid nemen van Smallville, terwijl Clark twijfelt of hij Kara's raad niet beter opvolgt. Chloë komt echter met bewijzen dat Kara niet is wie ze beweert te zijn.
BEELD EN GELUID
Ook dit derde seizoen van Smallville verdient een flinke laudatio in de richting van Warner. De impact van het HD-filmen komt nu pas goed tot zijn recht, met onder meer buitenopnames die er veel scherper uitzien, en speciale effecten die beter de tand des tijds hebben doorstaan. Smallville is zeer kleurrijk, en de primaire kleuren maken een heerlijk schouwspel van dit derde seizoen. De textuur is bovengemiddeld goed, en is op het einde van het seizoen onder meer zeer goed te merken in het gerimpelde gezicht van Lionel Luthor, maar ook in de grotschilderingen en de meer gladde oppervlakken van laboratoria en dergelijke voelt alles haast tastbaar. Toch is de éne scène al wat korzeliger dan de andere. De DTS-HD MA 5.1-track wordt ten volle uitgespeeld wanneer er weer eens iets dient te ontploffen, of wanneer Clark zijn super speed­-trucje bovenhaalt om zich op korte tijd naar de andere kant van Smallville te verplaatsen; het woosh-geluid dat daarmee gepaard gaat, is zeer mooi gericht, en de hele reeks profiteert netjes van een upgrade van de geluidstrack.
EXTRA'S
Met uitzondering van een kleingheidje op seizoen 5, waar we later op terugkomen, is opnieuw al het bonusmateriaal van de dvd's eertijds overgenomen, zij het vaak in SD. We kunnen dus opnieuw met een gerust geweten de teksten van de dvd recycleren. Allereerst zijn er drie audiocommentaren op geselecteerde afleveringen: Exile, Truth en Memoria. Het zijn vrij luchtige commentaren die je toch geboeid weten te houden, zo hebben we het graag. Producing Smallville: Heroes Behind the Camera (22:36) is een featurette over onder andere de special effects van de serie. Het spreekt bijna voor zich dat dit alles gebeurt aan de hand van interviews en fragmenten. Zoals u wel al kunt raden is Chloe Chronicles II (19:13) een vervolg op de gelijknamige extra van het tweede seizoen. Ook nu weer gaat Chloe op speurtocht om een mysterie op te lossen. Eén keer was leuk, maar zo bijster goed zijn deze filmpjes nu ook weer niet. Tot slot zijn er ook verspreid over de respectievelijke afleveringen 18 verwijderde scènes (25:11) en een flauwe gag reel (4:31) terug te vinden.
CONCLUSIE
Het derde seizoen van Smallville heeft misschien niet meer het momentum van de vorige twee seizoenen, maar weet meer dan behoorlijk het publiek te geven wat het wil: avonturen van de eeuwige brave jongen Clark Kent die er maar niet in slaagt het meisje van zijn dromen te veroveren. De Blu-rays van Warner zijn een godsgeschenk in tijden waarin de markt voor fysieke schijfjes klappen krijgt.


coverStudio: Warner

Regie: Greg Beeman, James Marshall, Michael Katleman, Terrence O'Hara, Jeannot Szwarc, Marita Grabiak, David Jackson, Ken Biller, Tom Wright, Miles Millar, John Schneider
Met: Tom Welling, Kristin Kreuk, Michael Rosenbaum, Sam Jones III, Allison Mack, Annette O’Toole, John Schneider, John Glover

Film:
8/10

Extra's:
3/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9,5/10


Regio:
B

Genre:
Superhelden

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2003-2004

Leeftijd:
12

Speelduur:
948 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5051888258545


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Engels CC
Extra's:
• 3 audiocommentaartracks
• 18 verwijderde scènes
• Documentaire "Producing Smallville: The Heroes Behind the Camera"
• 7 internet shorts "The Chloe Chronicles: Volume II"
• Gag reel

Andere recente releases van deze maatschappij