:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: BEN HUR
PERSBERICHT: BEN HUR
Bron: Warner - Datum: 2001-09-27 - Geplaatst door: Serge
De film:
Ben Hur, één van de grootste spektakelfilms uit de filmgeschiedenis, redde een slabbakkende studio MGM in 1959 van een financiële ondergang. Met een budget van 15 miljoen dollar, zes jaar voorbereiding, een speelduur van om en bij de drie en een half uur, en gefilmd in Ultra Panavision, groeide Ben Hur uit tot een groot succes en won het maar liefst elf oscars. Dit epos van regisseur William Wyler is een remake van de stille film uit 1925 met dezelfde titel. Beiden zijn ze gebaseerd op de roman van Generaal Lew Wallace (de eerste maal gepubliceerd in 1880). Ben Hur won in totaal 11 Oscars, een aantal dat niet meer werd geëvenaard tot Titanic in 1997 de zeilen hees.

Dit epos vertelt het verhaal van Judah Ben-Hur (Charlton Heston), een Joodse prins woonachtig in Judea. Hij is een graag geziene en gerespecteerde figuur in de streek, en is bovenal een sympathiek man. Maar dan keert het tij wanneer de Romeinen zijn territorium binnentreden. Na een tijdje laaien de gemoederen hoog op en wordt Ben-Hur door een dom voorval en zonder rechtszaak verbannen naar de Romeinse galleien. De tijd verstrijkt en Ben-Hur wordt wettelijk geadopteerd door een Romeinse edelman wiens leven hij later zal redden. Hij beoefent het de kunst van het strijdwagen rijden en hoopt zo op een dag zijn vrijheid te kunnen afdwingen. Want niet enkel wraak omwille van zijn gevangenschap drijft hem, ook de vrijheid van zijn moeder en zuster dient gevrijwaard te worden.

De extra’s:
Wegens de lange speelduur van de film heeft men wijselijk besloten deze op te splitsen zodat de eerste 39 hoofdstukken zich op kant A bevinden en de overige op kant B. Zodoende kon men de beeld- en geluidskwaliteit optimaal behouden. Het moment waarop je de schijf dient om te draaien, is zorgvuldig uitgekozen en valt net tijdens een korte onderbreking.

Naast de bioscooptrailer, een fotogalerij, een audiocommentaar van acteur Charlton Heston, en screentests van onder meer Leslie Nielsen, Cesare Danova en Haya Harareet, kan je ook de geïsoleerde muziekscore beluisteren. De meest interessante extra op deze schijf bevindt zich op kant B; nl. De documentaire “Ben-Hur: The Making of an Epic”, netjes ingedeeld in een 20-tal hoofdstukken. De documentaire belicht een heleboel aspecten die met de film te maken hebben zoals onder meer de productie en de problemen die hierbij gepaard gingen, de locaties, de casting, de filmmuziek, de wagenrace in detail, de religieuze aspecten, en regisseur William Wyler zelf.

Ben Hur verschijnt bij Warner Home Entertainment op 7 november.

Specificaties:
Beeld: 2.76:1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: o.a. Nederlands
Jaar: 1959
Leeftijd: 12
Speelduur: 210 min.

Extra's:
Kant A:
• Bioscooptrailer
• Audiocommentaar van Charles Heston
• Muziektrack

Kant B:
• Muziektrack
• Screen tests: Leslie Nielsen, Cesare Danova, Haya Harareet
• Documentaire "Ben Hur: The Making of an Epic"
• Fotogalerij

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron