:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: KOOPDVD'S JANUARI 2004
PERSBERICHT: KOOPDVD'S JANUARI 2004
Bron: RCV - Datum: 2003-12-05 - Geplaatst door: Werner
WHALE RIDER

WHALE RIDER is het verhaal van een Maori stam in een klein kustplaatsje in Nieuw Zeeland. In elke generatie staat een man aan het hoofd, genaamd Whale Rider. Als een tweeling wordt geboren, overlijden moeder en zoon en blijft dochter Pai (Rawiri Paratene) in leven. Voor het huidige stamhoofd, en Pai’s opa, Koro is het onacceptabel dat een vrouw de nieuwe leider zal worden. Hij gaat daarom binnen de stam op zoek naar een jongen die deze rol op zich kan nemen. Pai houdt zielsveel van haar opa maar toch doet ze iets tegen zijn zin in. Ze wil hem namelijk hoe dan ook bewijzen dat zij wel degelijk het nieuwe stamhoofd kan worden, ook al is dat tegen duizenden jaren van tradities in...

Winnaar 2003 Canal + Audience Award (Rotterdams Film Festival)
Winnaar 2003 World Cinema Audience Award (Sundance Film Festival)
Winnaar 2002 Peoples Choice Award (Toronto International Film Festival)


Regie: Niki Caro (Memory & Desire)
Cast: Keisha Castle- Hughes (Debuut), Rawiri Paratene (Accident, Rapa Nui), Cliff Curtis (Collateral Damage, Blow, Three Kings)

Technische specificaties DVD:
Lengte: 105 minuten
Leeftijd: alle leeftijden
Dolby Digital 5.1
widescreen anamorphic (geschikt voor alle beeldformaten)
Te koop op DVD vanaf 28 januari 2004

Extra’s op de DVD:
• trailersTHIS IS SPINAL TAP

Eens lang lang geleden, had de heavy-metal band Spinal Tap een grote hit. Nu, bijna twintig jaar later, klampt Spinal Tap zich nog steeds vast aan hun oude glorietijd met een door ongeluk geplaagde nieuwe tour door Amerika. In Cleveland verdwaalt de band onder het podium, in Washington blijkt dat ze zijn geboekt als formele dansgroep en tijdens een signeersessie in Chicago komt geen hond opdagen. Het is deze ‘rockumentary’ die wel onder groot applaus werd ontvangen.

Regie: Rob Reiner (A Few Good Men, When Harry Met Sally)
Cast: Rob Reiner (The Story of Us, The First Wives Club, Primary Colors), Michael McKean (The Guru, Teaching Mrs. Tingle), Christopher Guest (A Few Good Men, The Princess Bride)

Lengte: ca. 80 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Te koop op DVD vanaf 28 januari 2004

Extra’s op de DVD en verdere technische specificaties nog niet definitiefPAID IN FULL

De nieuwe orde, keihard en meedogenloos, brengt iedereen in verleiding. Ze verdienen bergen met geld. De topdealers zijn de koningen van de straat met bloedmooie meiden, veel sex, dure auto’s en natuurlijk drugs. Bruut geweld hoort bij het dagelijkse leven. De politie is machteloos. Hoe lang kan iemand zich handhaven in deze omgeving? Is er een weg terug en wil je deze wel volgen...

Regie: Charles Stone III (Drumline)
Cast: Wood Harris (Remember the Titans), Mekhi Phifer (I Still Know What You Did Last Summer, 8 Mile), Kevin Carroll (Pipe Dream)

Technische specificaties DVD:
Dolby Surround
4:3 (geschikt voor alle beeldformaten)
Lengte: ca. 93 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Te koop op DVD vanaf 14 januari 2004

Extra’s op de DVD:
• trailersCUPID’S PREY

Rebecca heeft het voor elkaar; een mooie, rijke vent, veel geluk en liefde. Als ze wordt voorgesteld aan haar schoonouders lijkt alles te mooi om waar te zijn. Tijdens hun eerste gezamenlijke weekend begint haar aantrekkelijke schoonvader echter ongewenste avances te maken, blijkt haar schoonmoeder een ongecontroleerde alcoholiste te zijn en... de laatste partner van haar vriend blijkt op onverklaarbare wijze gruwelijk vermoord te zijn, zonder dat de brute moordenaar ooit gevonden is. Haar geluk verandert in twijfel, wanhoop en angst. Het weekend kan beginnen...

Regie: Dale G. Bradley (Lost Valley)
Cast: Joanna Pacula (Virus, Escape from Sobibor), Jack Wagner (TV: Melrose Place, The Bold and the Beautiful), Katrina Browne (Blood Crime)

Technische specificaties DVD:
Lengte: ca. 90 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Dolby Surround
4:3 (geschikt voor alle beeldformaten)
Te koop op DVD vanaf 14 januari 2004

Extra’s op de DVD:
• trailersTHE KILLING TIME

Een onschuldig uitziende lifter vermoordt in koelen bloede de toekomstige hulp-sheriff Brian. Aangekomen in een klein dorpje neemt de moordenaar direct de identiteit van de wetshandhaver over. Sheriff Sam wil Jake, de jaloerse man van zijn vriendin, neerschieten en Brian de schuld geven. De zogenaamde Brian wil Jake ook ombrengen als wraak op de dood van zijn vader. Geen enkele overlevingskans voor Jake dus, of toch wel...

Regie: Rick King (Kickboxer 3, Hotshot)
Cast: Kiefer Sutherland (Phone Booth, TV: 24, A Few Good Men), Beau Bridges (Sordid Lives, The Fabulous Baker Boys), Joe Don Baker (Tomorrow Never Dies, Goldeneye, Cape Fear)

Technische specificaties DVD:
Lengte: ca. 94 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Engels stereo
geschikt voor alle beeldformaten
Te koop op DVD vanaf 14 januari 2004

Extra’s op de DVD:
• trailersEVEREST

In 1996 beklimt een internationaal team van bergbeklimmers de legendarische Mount Everest. In deze fascinerende documentaire volgen we hun uitgebreide voorbereiding, hun tocht naar de top en hun succesvolle terugkeer naar het basiskamp. De film laat ook de vele tegenslagen en uitdagingen zien, zoals lawines, zuurstoftekort, bedrieglijke ijsmuren en een dodelijke sneeuwstorm.

Regie: David Breashears (Kilimanjaro)
Verteller: Liam Neeson
Cast: Liam Neeson (Love Actually, Gangs of New York, Schindler’s List)

Lengte: ca. 44 minuten
Leeftijd: 6 jaar
Te koop op DVD vanaf 28 januari 2004TORRENTE

De onooglijke politie-inspecteur Torrente, ook bekend als “de domme arm van de wet” is berucht in zijn woonplaats Madrid. Vanaf het ochtendgloren in zware staat van dronkenschap, scheurt hij door de stad en richt meer kwaad aan dan de boeven die hij zou moeten vangen. Zo dwingt de egoïstische Torrente zijn gehandicapte vader uit te gaan bedelen om geld, houdt hij zich bij gevaarlijke situaties altijd op de vlakte en arresteert hij alleen kleine, allochtone kruimeldieven. Torrente bevriendt zijn zielige buurjongen, de zwaar bebrilde Rafi, alleen maar om zich te kunnen vergapen aan diens knappe maar ordinaire nichtje. Op een dag komt hij op de hoogte van een groot drugstransport en probeert met de sukkelige Rafi en zijn niet minder domme vrienden de slag van hun leven te slaan. TORRENTE is een grove, snelle en extreem politiek-incorrecte komedie geregisseerd door Santiago Segura, één van Spanje’s populairste en meest excentrieke acteurs. Segura speelt daarnaast ook de hoofdrol op zeer overtuigende wijze, en laat een verrassend slot zien dat achter de stortvloed aan zieke grappen toch wel degelijk een groot hart schuilt.

Regie: Santiago Segura (Torrente 2)
Cast: Santiago Segura (Torrente 2, Blade 2), Javier Cámara (Torrente 2, Lucia y el Sexo, Hable con Ella)

Technische specificaties DVD:
Lengte: ca. 94 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Dolby Surround
widescreen letterbox (geschikt voor alle beeldformaten)
Te koop op DVD vanaf 28 januari 2004

Extra’s op de DVD:
• trailer
• photogallery
• interviews
• biografie Santiago SeguraHOPE RANCH

Drie veroordeelde jonge criminelen krijgen een alternatieve taakstraf. Hun bewakers zijn meedogenloos; twee gehaaide, keiharde ex-gevangenen en de doorgedraaide oud politieagent J.T. Hope, die criminelen het liefst direct neerschiet. Bij twee jongens lijkt de zware werkstraf een goede uitwerking te hebben, maar de derde slaat helemaal door... Hij steelt verdovende middelen, gijzelt 2 onschuldige vrouwen en vlucht de bergen in. Een hernieuwde ontmoeting met zijn bewakers kan en zal niet uitblijven...

Regie: Rex Piano (TV: Silk Stalkings)
Cast: Bruce Boxleitner (Dead Silence, TV: Babylon Five), Lorenzo Lamas (Viper, TV: Renegade, Falcon Crest), Barry Corbin (Curdled)

Technische specificaties DVD:
Lengte: ca. 96 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Dolby Digital Surround
4:3 (geschikt voor alle beeldformaten)
Te koop op DVD vanaf 14 januari 2004

Extra’s op de DVD:
• trailersSNOWBOUND

Barbara en Liz vluchten de bergen in na een aanslag op Liz’ leven. Ze worden achtervolgd door de gewelddadige crimineel Dale, de ex-man van Liz die nog een rekening met haar heeft te vereffenen. Hun situatie wordt bij aankomst in de bergen nog dreigender als ze door een sneeuwstorm compleet ingesloten komen te zitten. De eerste gruwelijke aanslag op het leven van Liz is mislukt, maar de twee vriendinnen zitten nu in doodsangst en spanning te wachten op een tweede poging. Zal zijn volgende aanval dodelijk zijn?

Regie: Ruben Preuss (Deceptions, Almost Dead)
Cast: Erika Eleniak (Under Siege, TV: Baywatch), Monika Schnarre (Sanctuary, The Peacekeeper), Peter Dobson (Drowning Mona, The Frighteners)

Lengte: ca. 93 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Te koop op DVD vanaf 28 januari 2004

Extra’s op de DVD en verdere technische specificaties nog niet definitiefSPIRIT

Een duivelse geest raast door het nieuwe grote huis van de mooie zestienjarige Kelly en haar vader. Het leven van de bewoners wordt pas echt ondraaglijk als de ‘spirit’ overdag én ’s avonds van zich laat spreken… Kelly is vastbesloten om de geest te verjagen en bindt een ongekende strijd aan met de ondode...

Regie: Michael Slovis (regiedebuut)
Cast: Elisabeth Moss (Girl, Interrupted, TV: The West Wing), Greg Evigan (TV: Melrose Place), Austin O’Brien (My Girl 2, The Lawnmower Man 1&2)

Lengte: ca. 105 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Te koop op DVD vanaf 14 januari 2004

Extra’s op de DVD en verdere technische specificaties nog niet definitiefTHE DOG KILLER

Het leven van het New Yorkse paar Tom en Perri is ideaal: beiden een goede baan, een schitterend huis en veel liefde. Alles verandert als hun geliefde hond Sophie bruut wordt doodgereden en de auto doorrijdt. De woedende Tom gaat op jacht naar de bestuurder en als hij hem eindelijk vindt, bedenkt hij een wel heel bizar plan om wraak te nemen. Zijn plan bevat alle slinkse elementen die je maar kunt bedenken: verleiding, drank, leugens en persoonlijk leed. Zal zijn plan slagen? Komt hij hier ongestraft mee weg?

Regie: Christopher Goode (regiedebuut)
Cast: Jeremy Sisto (Clueless, White Squall, Angel Eyes), Paige Turco (TV: NYPD Blue, Party of Five), Emily Cline (In the Company of Men)

Technische specificaties DVD:
Lengte: ca. 90 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Dolby Surround
4:3 (geschikt voor alle beeldformaten)
Te koop op DVD vanaf 14 januari 2004

Extra’s op de DVD:
• trailersPRESSURE

Na een dag rijden stoppen Steve en Patrick ‘s avonds even bij een bar. Steve raakt aan de praat met een bloedmooie dame, die hem al vlug meelokt naar buiten. Daar verandert zijn leven ineens in een nachtmerrie. Hij wordt in elkaar geslagen en beroofd door haar vriend, een corrupte politieagent, die zichzelf daarbij oerstom verwondt met zijn pistool. Een tweede schietpartij volgt en de barkeeper valt dood neer... Alle schuld wijst in de richting van Steve. Hij kan niet anders dan vluchten! Op de hielen gezeten door een enorme corrupte politiemacht en de FBI stellen ze zich de vragen: Wat nu? Waarheen? Hoe verder...

Regie: Richard Gale (The Proposal)
Cast: Kerr Smith (Final Destination, TV: Dawson’s Creek), Lochlyn Munro (Scary Movie, Dracula 2000, Freddy vs. Jason), Angela Featherstone (Soul Survivors, TV: Providence)

Technische specificaties DVD:
Lengte: ca. 90 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Dolby Digital Surround
4:3 (geschikt voor alle beeldformaten)
Te koop op DVD vanaf 28 januari 2004
Extra’s op de DVD:
• trailers