:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: GOUDNOD: ROMEO AND JULIET
PERSBERICHT: GOUDNOD: ROMEO AND JULIET
Bron: Total Film - Datum: 2005-04-15 - Geplaatst door: Serge
De Roemeense operaster Angela Gheorghiu zal 29 april aanstaande een speciaal optreden verzorgen op de Dam in Amsterdam. De gemeente Amsterdam biedt Koningin Beatrix dit concert aan ter gelegenheid van haar 25-jarig regeringsjubileum.

Gheorghiu is verguld te mogen optreden bij "een erg belangrijk evenement in dit land". Ze zei blij te zijn dat voor een klassiek concert is gekozen. De vermaarde Roemeense sopraan, die optredens heeft verzorgd in alle grote operahuizen van de wereld, heeft al ervaring met jubilea. In 2002 trad ze in Londen op ter gelegenheid van het 50-jarig regeringsjubileum van de Britse koningin Elizabeth.

Goudnod: Romeo and Juliet
Een film van Barbara Willis Sweete met Angela Gheorghiu en Roberto Alagna.
Gefilmd op locatie in het Koninklijk Paleis van Zvikov, Tsjechische Republiek.
Gezongen in het Frans.
Tsjechisch Philharmonisch Kamer Orkest o.l.v. Anton Guadagno

De eerste uitvoering van Roméo et Juliette vond plaats in het Théâtre Lyrique in Parijs op 27 april 1867. Voor Gounot was het zijn tweede artistieke triomf. Roméo et Juliette werd nog populairder dan Faust en vergaarde snel internationale roem.

Dankzij moderne camera- en microfoontechnologie is het tegenwoordig een relatief simpele zaak om zelfs de meest overvloedige opera-ensceneringen live te registreren. ‘Opera als film’ is een specifieke kunstvorm geworden. Vanuit technisch oogpunt is het een veeleisend gebeuren, vergelijkbaar met een echte filmset. De dynamiek eist grote aandacht en de camera kan snel en mobiel bewegen, waardoor perspectieven snel kunnen veranderen.

Voor haar film, gebaseerd op een enigszins bewerkte versie van de opera, verplaatste regisseuse Barbara Willis Sweete de handeling naar het pittoreske gotische kasteel van Zvikov in de Tsjechische Republiek. Het real life droompaar Angela Gheorghiu en Roberto Alagna behoort sinds 1996 tot de toonaangevende sterren van de operawereld. Hun gezamenlijke debuut vond plaats bij de Metropolitan in New York in 1998 met Goudnod’s Roméo et Juliette en werd een grote triomf voor het net getrouwde stel.

Tsjechische Republiek 2002
Menu talen: Engels, Duits, Frans, Spaans
Ondertiteling: Engels, Duits, Frans, Spaans
Beeldformaat: 16:9
Geluid: PCM Stereo, Dolby Digital 5.1
Speelduur: 90 min.