:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: KREATIEF MET KURK
PERSBERICHT: KREATIEF MET KURK
Bron: A-Film - Datum: 2005-05-23 - Geplaatst door: Werner
KREATIEF MET KURK OP DVD

A-Film Distribution en de VPRO brengen op 9 juni de legendarische serie Keatief Met Kurk uit op DVD in Nederland en Vlaanderen. In de serie werken Arjan Ederveen als cursusleider Peter van de Pood en Tosca Niterink als Ellen B en met het basismateriaal kurk. Van de populaire serie, door de VPRO in 1993 en 1994 op televisie uitgezonden, worden de eerste 13 lessen in een DVD-Box (bestaande uit 3 discs) uitgebracht. Iedere les heeft zijn eigen thema, zo komen onder andere de thema's magie, schoonheid, geloof en eenzaamheid aan bod. Naast de knutselrubriek bevat iedere aflevering onder meer nagespeelde filmscènes, persiflages en 'tableaux vivants'.

Een officiële presentatie van de DVD vindt plaats op donderdag 9 juni aanstaande in het Stedelijk Museum CS in Club 11, waar Peter van de Pood niet alleen enkele van zijn oude werken exposeert, maar ook een moderne workshop "kreatief met kurk" geeft.

Het eerste televisieseizoen Kreatief Met Kurk werd afgesloten met een expositie van het werk van Peter van de Pood in het Stedelijk Museum. Tout Amsterdam was daarbij aanwezig. Het Stedelijk Museum stelt ook voor de officiële DVD presentatie zijn ruimte ter beschikking voor kunst met kurk.