:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: CASSHERN EN UNBORN BUT FORGOTTEN
PERSBERICHT: CASSHERN EN UNBORN BUT FORGOTTEN
Bron: Total Film - Datum: 2005-07-14 - Geplaatst door: Werner
CASSHERN
Een film van Kazuaki Kiriya
Release: 30 augustus 2005

De retro-futuristische science-fictionfilm Casshern speelt zich af in de 21e eeuw. De Grote Oorlog, die 50 jaar duurde, is beslecht in het voordeel van de Oostelijke Federatie, ten koste van Europa. Maar de overwinning heeft een bittere bijsmaak, want de langdurige chemische, biologische en nucleaire oorlog heeft het land uitgeput en de bevolking blootgesteld aan ziektes en mutaties. De briljante professor Azuma komt met een oplossing: door middel van een biologisch proces wil hij een nieuwe mens kweken, maar zijn voorstellen worden door de verantwoordelijke bureaucraten van de hand gewezen. Intussen zijn er opstanden van rebellen die in verzet komen tegen de machthebbers van de Oostelijke Federatie. Het leger komt in actie en Azuma's kleinzoon Tetsuya meldt zich om de strijd aan te binden met de rebellen. Wanneer hij zwaar gewond raakt, ziet Azuma zijn kans schoon om met zijn biologische programma zijn kleinzoon opnieuw tot leven te wekken.

Casshern is gebaseerd op de animatieserie Shinzo Ningen Casshern uit 1973. De Japanse fotograaf en filmmaker Kazuaki Kiriya werkte het gegeven van de oorspronkelijke serie om tot een unieke mix van live-action en animatie, waarin hij bovendien een toekomstvisie schetst met een vormgeving die nog het meest doet denken aan Fritz Lang's Metropolis.

Regie en scenario: Kazuaki Kiriya
Met: Yusuke Iseya, Kumiko Aso, Toshiaki Karasawa, Akira Terao, Kanako Higuchi
Herkomst: Japan 2004
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 142 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 Japans gesproken
Nederlands ondertiteld

Extra's:
trailers, teasers & TV spots
de cast van Casshern
deleted scenes

UPDATE:
In ons persbericht van 14 juli jl., hebben wij u bericht dat Total Film H.E. op 30 augustus de film Casshern uitbrengt. Aanvankelijk hebben wij u gemeld dat deze release voor zowel Nederland als Vlaanderen geldt, maar dit blijkt onjuist. Total Film H.E. zal Casshern uitsluitend in Nederland uitbrengen.
UNBORN BUT FORGOTTEN
Een film van Lim Chang-Jae
Release: 16 augustus 2005

Waar de dood geboren wordt!

Een serie mysterieuze sterfgevallen onder zwangere vrouwen is voor televisiejournaliste Soo-Jin aanleiding op onderzoek uit te gaan voor een reportage. Samen met detective Choi komt ze erachter dat de slachtoffers allen voor hun dood een website van een abortuskliniek hadden bezocht. Uit nieuwsgierigheid bezoekt Soo-Jin de website en ze ziet zichzelf daar op onheilspellende foto's terug. Kort daarna komt ze erachter dat ze zelf zwanger is. Langzaamaan komt Soo-Jin meer en meer te weten en het blijkt dat ze zelf nog maar 15 dagen te leven heeft. Dan zal ook zij door de vloek van de site een afschuwelijke dood sterven. Wanhopig probeert ze het mysterie te verklaren, maar de tijd dringt...

Regie: Lim Chang-Jae
Met: Lee Eun-Ju, Jeong Joon-Ho
Herkomst: Zuid-Korea 2002
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 Koreaans gesproken
Nederlands ondertiteld

Extra's:
Trailer