:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER
Bron: Total Film - Datum: 2005-10-25 - Geplaatst door: Werner
Op 29 november brengt Total Film H.E. de volgende films uit op DVD: Breaking News, Eleni - The Weeping Meadow, My Architect en Mon Petit Doight M'A Dit.. Tevens wordt op deze datum de Arte titel Contacts 3 uitgebracht.

BREAKING NEWS [DAI SI GEIN]
Een film van Johnnie To

Breaking News valt met de deur in huis: een gewelddadige bankoverval in de straten van Hongkong. De overval wordt door een tv-ploeg live uitgezonden en zo kan de hele stad zien hoe de politie op een pijnlijke manier blundert en de bankrovers laat opsnappen. De geloofwaardigheid van de politiemacht bereikt een absoluut dieptepunt. De criminelen moeten - koste wat het kost - zo snel mogelijk worden opgepakt om het beschadigde imago weer te herstellen. Een klopjacht op de daders volgt. De schuilplaats van twee van de misdadigers wordt snel gevonden. De detective die het onderzoek leidt staat voor een dilemma: hij wil de criminelen inrekenen maar moet nog wachten. Zijn collega Rebecca heeft namelijk een ander plan: zij wil de media bespelen om de beschadigde reputatie van de politie te herstellen. Dat was misschien niet echt een goed idee...

Regie: Johnny To
Scenario: Chan Hing-Kai, Tin-Shing Yip
Met: Kelly Cheng, Nick Cheung, Siu-Fai Cheung
Herkomst: Hong Kong / China 2004
Beeld: Kleur 16:9 anamorphic
Speelduur: 91 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 Cantonees en Engels gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld

Extra:
• Interview met Johnnie To
• TrailerELENI - THE WEEPING MEADOW [TRILOGIA: TO LIVADI POU DAKRISI]
Een film van Theo Angelopoulos

Eleni is het eerste deel van een epische trilogie waarin de gelijknamige vrouw de hoofdrol speelt. Van kind tot vrouw maakt ze het lot van de vluchtelingen mee, kijkt de dood in de ogen, leeft in ballingschap, maar vindt ook liefde en tragische passie. Het verhaal begint in 1919, in Odessa, met de inval van het Rode Leger. Eleni wordt als wees meegenomen door Spyros, de leider van een groep Griekse vluchtelingen. Jaren later wil deze Spyros zijn pleegdochter trouwen, maar op de dag van het huwelijk vlucht Eleni met haar stiefbroer Alexis, van wie zij in het geheim al twee zoons heeft. De twee leven half ondergedoken, voortdurend met de angst dat Spyros zijn bruid komt halen. In de jaren dertig en veertig leven zij in de turbulente tijden van sociale onrust en het opkomende fascisme. Om zijn familie te onderhouden, gaat Alexis, die muzikant is, voor optredens naar Amerika. In die tijd breekt in Europa de oorlog uit.

Regie en scenario: Theo Angelopoulos
Met: Alexandra Aidini, Nikos Poursadinis, Giorgos Armenis, Vasilis Kolovos
Herkomst: Griekenland / Italië / Frankrijk 2004
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 161 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 Grieks gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld

Extra:
• Interview met Theo Angelopoulos
• Trailer

Deze release is een gemeenschappelijke acquistitie van Total Film Home Entertainment en Cinélibre.MY ARCHITECT - A SON'S JOURNEY
Een film van Nathaniel Kahn
Oscarnominatie Beste Documentaire 2004

My Architect is een verhaal over liefde en kunst, over verraad en vergiffenis. Nathaniel Kahn gaat op zoek naar het werkelijke leven van zijn vader, de wereldberoemde architect Louis I. Kahn. Het wordt een wereldwijde zoektocht die eindigt in berusting. In 1974 wordt een man dood aangetroffen in Penn Station, New York. Aanvankelijk kan hij niet geïdentificeerd worden omdat hij zijn persoonsgegevens uit zijn paspoort heeft gekrast. Pas na enkele dagen wordt duidelijk dat het gaat om Louis I. Kahn, één van de belangrijkste architecten van de twintigste eeuw. Kahn, een Joodse immigrant die zich ontworstelde aan zijn arme milieu, ontwierp een aantal krachtige en spirituele gebouwen; geometrische composities van baksteen, beton en licht. Zo helder als zijn werk was, zo complex en chaotisch was zijn privé-leven. Kahn had drie parallelle families: een met zijn vrouw en twee met minnaressen waarmee hij een langdurige relatie had. Bij elk van die vrouwen had hij één kind. Nathaniel Kahn was één van die kinderen. In My Architect ontrafelt hij het privé-leven van zijn mysterieuze vader, maar ook zijn carrière als architect. Naarmate de zoektocht vordert, kan hij zich meer en meer verzoenen met de vader die hij nauwelijks gekend heeft.

Regie en scenario: Nathaniel Kahn
Met: Frank O. Gehry, Philip Johnson, I.M. Pei, Louis Kahn, Nathaniel Kahn
Herkomst: Verenigde Staten 2003
Beeld: Kleur en zwart-wit 4:3
Speelduur: 117 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0 Engels gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld

Extra:
• Vraag en antwoord met regisseur Nathaniel Kahn
• TrailerMON PETIT DOIGT M'A DIT
Een film van Pascal Thomas

Waarom heeft mevrouw Rose Evangelista voortijdig het bejaardentehuis verlaten waar Bélisaire en Prudence Beresford hun tante Ada kwamen bezoeken? En waarom zinspeelde deze oude en een beetje vreemde dame op een kind dat in de schoorsteen zou zijn ingesloten? De zaak wordt gecompliceerd als het echtpaar mevrouw Evangelista een schilderij terug wil geven en ontdekt dat zij spoorloos is verdwenen. Prudence gaat op onderzoek uit en komt met behulp van het schilderij en haar eigen herinneringen bij een geheimzinnig huis uit. Vreemde ontwikkelingen een reeks onverklaarde misdaden doen vermoeden dat het nabijgelegen dorp niet zo vredig is als het lijkt... Het echtpaar Beresford ontpopt zich als ware detectives in de beste traditie van Agatha Christie.

Regie: Pascal Thomas
Scenario: François Caviglioli, Nathalie Lafaurie, Pascal Thomas
Naar de roman "By the Pricking of my Thumbs" van Agatha Christie
Met: Cathérine Frot, André Dussollier, Geneviève Bujold, Laurent Terzieff
Herkomst: Frankrijk 2005
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 105 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 Frans gesproken
Nederlands ondertiteld

Extra:
• Interview met regisseur Pascal Thomas, interview met François Rivière (Agatha Christie specialist)
• Trailer

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van Total Film Home Entertainment en Cinéart.CONTACTS VOL. 3 - CONCEPTUAL PHOTOGRAPHY

Een serie films die op een originele manier de werkmethodes onthult van de belangrijkste hedendaagse fotografen: terwijl we door een serie beelden gaan (contactafdrukken, studiowerk, dia's) levert de kunstenaar commentaar. Volume 3 bevat werk van Thomas Struth, Wolfgang Tillmans, Hoorn Roni, Bernd en Hilla Becher en andere hedendaagse grootheden.

Herkomst: Frankrijk 2001-2004
Speelduur: 130 minuten
Taal: Engels en Frans

UIT HET ARCHIEF