:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Vice >> PERSBERICHT: VICE GUIDE TO TRAVEL DVD
PERSBERICHT: VICE GUIDE TO TRAVEL DVD
Bron: Vice - Datum: 2007-09-05 - Geplaatst door: Werner
VICE GUIDE TO TRAVEL DVD
met o.a. Jackass-held Johnny Knoxville en regisseur Spike Jonze
Kick-off van de nieuwe Vice DVD-serie
Verkrijgbaar vanaf 17 september 2007
Inclusief 72 pagina's dik full colour boek

Vice komt met een nieuwe dvd-serie. Kick-off van deze serie is de Vice Guide To Travel. De door Vice magazine geïnitieerde, nieuwe dvd-serie bestaat uit korte documentaires waarin onderwerpen thematisch worden behandeld. De Vice Guide To Travel is verpakt in een 72 pagina’s dik full colour boek. Dit boek en de dvd brengen Vice magazine tot leven.

In deze eerste editie reizen diverse teams, met onder andere Jackass-held Johnny Knoxville en topregisseur Spike Jonze, naar plekken waar je zelf liever niet wilt zijn. Ze trekken naar vergeten plaatsen waar eigengereide mensen wonen, verhalen voor het oprapen liggen en waar elke dag geschiedenis wordt geschreven. Het is VICE's idee van de ideale vakantie...

Hoofdstukken dvd
Tsjernobil
Met: Shane Smith, Pella Kagerman, Yuri Tartarchuck
Twintig jaar na de kernramp reisden we naar Tsjernobyl. Hoewel onze geigerteller bijna ontplofte, bezochten we de verlaten scholen en leegstaande huizen van deze spookstad. Voor ons voldoende bewijs dat kernenergie geen toekomst heeft.

Pakistan
Met: Suroosh Alvi, Naeem Afridi, Eddy Moretti
De grootste illegale wapenmarkt van de wereld ligt in Durra, Pakistan. Dichtbij de beroemde Khyber Pas zagen we de uittocht van wapens die wereldwijd aan islamitische strijders verkocht worden om er het Amerikaanse leger mee te vernietigen.

Paraguay
Met: Derrick Beckles, Johnny Knoxville, David Woodard
In de jungle van Paraguay ligt het mislukte arische Utopia Nueva Germania. Deze gemeenschap werd rond 1880 gesticht door Elisabeth Nietzsche (zus van Friedrich). Na de Tweede Wereldoorlog werd Nueva Germania het toevluchtsoord voor nazidokter Mengele, bijgenaamd 'de Engel des Doods'. De oorspronkelijk Duitse bevolking is inmiddels geslonken tot twee tandenloze broers die in een verpauperde woning leven en kannibalen zouden zijn.

Rio
Met: Trace Crutchfield, Elias Abreu Jr.
Rio de Janeiro is het voorbeeld van hoe je urbanisatie fout kan aanpakken. Erg fout. De rijken wonen er in moderne appartementsgebouwen, terwijl de armen in vieze en lawaaierige sloppenwijken leven. We gingen er een tijdje wonen en feestten met de een drugsbaron mee in de Cidade de Deus –de beruchtste sloppenwijk van allemaal.

Beiroet
Met: Shane Smith, Spike Jonze, Jesse Pearson
Beiroet was nog aan het naroken van de laatste bloedige burgeroorlog toen het weer een doelwit werd -van Israël ditmaal. Vlak voor de bombardementen bezochten we de beruchte al-Aqsa Martelaarsbrigade in een Palestijns vluchtelingenkamp. Ook ontmoetten we de Fateh Boy Scouts, een jeugdbeweging van kinderen die opgeleid worden om zichzelf op te blazen.

Congo
Met: David Choe
Welingelichte bronnen -de BBC!- geloven nog steeds dat er dino's leven in Congo. We stuurden er een paar cryptozoölogen naartoe om te zoeken naar het beest dat de lokale pygmeeën de Mokele-mbembe of 'hij die de stroom van de rivier stopt' noemen. Wat we uiteindelijk beleefden, moet je zelf zien om het te geloven.

Bulgarije
Met: Shane Smith, Eddy Moretti
Bulgarije is dé draaischijf van de handel in illegale kernwapens. Bulgarijes verlaten kerncentrales zitten vol met het perfecte materiaal om bommen te maken. We trokken naar de zigeunerkampen van de hoofdstad Sofia en naar de resorts aan de Zwarte Zee om te zien hoe kapitalisme in de hoogste versnelling eruit ziet. We ontmoetten een vastgoedhandelaar / crimineel die Osama Bin Laden kent en ooit een vuile bom aan Franse journalisten verkocht.

Vice Guide To Travel boek: een introductie
VICE GUIDE TO TRAVEL BOEK: EEN INTRODUCTIE
"Alle nieuws is slecht. Onderuitgezakt in ons westers comfort vergeten we al snel dat het merendeel van de wereld een hel is. Oorlog, ziektes, crises, genocide en armoede werken als kankergezwellen op Moeder Aarde. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat we allemaal de lul zijn...

We dachten alles te weten over de actualiteit, maar nadat we aan onze trip begonnen, kwamen we er snel achter dat we er geen reet over weten. Dit zijn geen uitstapjes naar Disneyland, Rome of het ongerepte Afrika. Wij maken trips naar plaatsen die je zo nu en dan op TV ziet en waarbij je denkt: "No way dat ik daar ooit naartoe ga." Dus zijn wij maar in je plaats gegaan, zodat jij er nooit naartoe hoeft. En eerlijk is eerlijk: we zijn blij dat we geweest zijn. Op de DVD vind je de verhalen die het bewijzen..."
- Vice

Over Vice
Van een 16 pagina's tellend gesubsidieerd punkblaadje uit Montreal is Vice uitgegroeid tot een wereldwijd en invloedrijk media-imperium. Vice heeft in 12 jaar tijd een vaste stek veroverd in de wereld van film, muziek, mode, marketing en uitgeverij. Inmiddels is Vice actief in 14 landen en sinds 2006 ook in België en Nederland. De Vice Guide To Travel is een verzameling intelligente en brutale recht-voor-je-raap-journalistiek die Vice in de voorste linies van de mondiale jeugdcultuur plaatst.

Vice Guide To Travel
17 september verkrijgbaar in de winkels
72 pagina's, fullcolour
DVD - 55 min.
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands, Frans, Italiaans, Duits, Spaans


Recent nieuws van dezelfde bron