:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: LUMIÈRE CRIME FILMS
PERSBERICHT: LUMIÈRE CRIME FILMS
Bron: Lumière - Datum: 2014-06-03 - Geplaatst door: Werner
LUMIÈRE CRIME FILMS

Lumière lanceert het nieuwe DVD label Lumière Crime Films met de release van twee gloednieuwe titels

AGENT HAMILTON - IN THE INTEREST OF THE NATION
AGENT HAMILTON - BUT NOT IF IT CONCERNS YOUR DAUGHTER

Ontdek de Zweedse James Bond,
overal verkrijgbaar vanaf 24 juni 2014

Het Scandinavische misdaadgenre is inmiddels niet meer weg te denken uit het entertainmentaanbod. Series als The Killing, Wallander en The Bridge hebben het Hoge Noorden op de kaart gezet. Maar ook hun films weten de Noormannen als geen ander met een stevige dosis spanning te kruiden. Naast het ruime aanbod aan misdaadseries, heeft Lumière dan ook de top aan Scandinavische thrillers in het assortiment. De reeds eerder uitgebrachte crime titels hebben we nu allemaal in een nieuw jasje gestoken, nieuwe titels zullen meteen onder dit label gelanceerd worden.

Aan het label Lumière Crime Films herkent u de beste thrillers uit Scandinavië. Er zijn de spannende boekverfilmingen van Hakan Nesser, Liza Marklund, Henning Mankell en vele anderen, maar ook de originele verhalen zoals Sunstorm en What No One Knows. Liefhebbers van onze series herkennen in deze films vast een heleboel bekende gezichten, zoals Sofie Grabol en Nikolaj Lie Kaas uit The Killing, of Mikael Persbrandt uit Beck.

Of u nu een verzamelaar bent, of gewoon houdt van een dosis bloedstollende spanning af en toe: zoek niet verder dan de Lumière Crime Films.

Verkrijgbaar vanaf 24 juni 2014 onder het nieuwe Lumière Crime Film label:

Twee nieuwe titels

AGENT HAMILTON: IN THE INTEREST OF THE NATION

Mikael Persbrandt (The Hobbit, Beck) schittert naast Pernilla August (Star Wars, Fanny & Alexander) als Carl Hamilton, de Zweedse James Bond. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van de Zweedse auteur Jan Guillou.

Enkele geavanceerde Zweedse raketten verdwijnen spoorloos. Tegelijkertijd belandt een Zweedse wapendeskundige in een Somalische gevangenis. Special agent Carl Hamilton moet op onderzoek uit. Hij ontdekt een internationale politieke samenzwering en plannen voor een terroristische aanval op Zweedse bodem. Zijn loyaliteit wordt flink op de proef gesteld, maar het belang van de natie gaat voor.

Technische specificaties:
Herkomst: Zweden, 2011
Speelduur: 109 minuten
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16/9
Audio: Dolby Digital 5.1

AGENT HAMILTON: BUT NOT IF IT CONCERNS YOUR DAUGHTER

Nathalie, de dochter van het hoofd van de Zweedse veiligheidsdienst en Carl Hamiltons petekind, is ontvoerd. Omdat de Zweedse overheid passief is, moet special agent Hamilton in actie komen volgens zijn eigen regels. De kidnapper blijkt een steenrijke oliemagnaat en terrorist te zijn die Nathalie als voorbeeld voor de Westerse wereld wil bekeren tot de islam. Om haar te bevrijden plant Hamilton een gevaarlijke inval in het bolwerk van de terrorist.

Technische specificaties:
Herkomst: Zweden, 2012
Speelduur: 90 minuten
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16/9
Audio: Dolby Digital 5.1

Het Lumière Crime Film label omvat ook de heruitgave van:
• Millennium 1: Mannen Die Vrouwen Haten
• Millennium 2: De Vrouw Die Met Vuur Speelde
• Millennium 3: Gerechtigheid
• What No One Knows
• Annika Bengtzon: Paradijs
• Annika Bengtzon: Springstof
• Man On The Roof
• De Terugkeer Van De Dansleraar
• Sunstorm
• Murk
• Nightwatch
• De Zomer Van Kim Novak

Alle deze titels zijn eveneens beschikbaar vanaf 24 juni 2014.