:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Cinemien >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2018
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2018
Bron: Cinemien - Datum: 2018-02-19 - Geplaatst door: Werner
AKI KAURISMÄKI - THE ESSENTIAL 5

Aki Kaurismäki - The Essential 5 bevat het beste werk uit het oeuvre van de grootmeester. Met zijn talent voor het combineren van rauw realisme en zijn droge gevoel voor humor, heeft Aki de status van cultheld bereikt. Dankzij zijn authentieke filmstijl heeft hij vele internationale prijzen veroverd op gerenommeerde filmfestivals. Zijn werk geldt als inspiratiebron voor regisseurs als Wes Anderson, Alex van Warmerdam en Jim Jarmusch. In deze box zitten de filmklassiekers The Match Factory Girl en de Oscar-genomineerde The Man Without A Past, maar ook recentere titels zoals de eerste twee delen uit de haventrilogie; Le Havre en The Other Side Of Hope en twee korte films: Valimo en Those Were The Days vertolkt door Leningrad Cowboys. De band, een uitvinding van Aki zelf, is ook te zien in Leningrad Cowboys Go America.

• The Match Factory Girl (1990)
• Leningrad Cowboys Go America (1989)
• The Man Without A Past (2002)
• Le Havre (2011)
• The Other Side Of Hope (2016)

Genre: Drama. komedie
Releasedatum dvd: 15 maart 2018


LAYLA M.

De 18-jarige Layla (Nora El Koussour) is een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst. Ze doet eindexamen vwo en is een fanatiek voetbalster. Met haar ouders, oma en broer woont ze in Amsterdam-West. Layla is niet op haar mondje gevallen en durft voor haar mening uit te komen. Ze stoort zich aan het negatieve beeld dat er is over Marokkanen en het Islamitische geloof. Thuis heeft ze discussies hierover en Layla zet zich steeds meer af tegen de liberale opvattingen van haar ouders. Tegen hun wil en tot schrik en ergernis van haar beste vriendin en broer, sluit ze zich aan bij een groep jonge moslims die strijden voor acceptatie en het uitoefenen van hun geloof. Binnen de groep maakt ze kennis met Abdel (Ilias Addab) die haar begrijpt en haar verhalen over de ruzies thuis aanhoort. Layla wordt verliefd en het kost Abdel geen moeite haar over te halen hem te volgen. In het geheim trouwen ze en Layla reist met hem naar het Midden-Oosten. Al snel blijkt dat Abdel steeds meer zijn eigen weg volgt en een buurvrouw is haar enige contact met de buitenwereld. Langzaamaan en tot haar afgrijzen, realiseert Layla zich wat de echte reden is van hun reis.

Regie: Mijke de Jong
Met o.a. Ilias Addab, Nora El Koussour
Genre: Drama
Releasedatum dvd: 15 maart 2018


L'AVENIR

Nathalie is docent filosofie aan een Parijs lyceum, getrouwd en moeder van twee kinderen. Ze heeft een druk leven waarin haar gezin, haar veeleisende moeder en een getalenteerde ex-leerling om haar aandacht vragen. Dan vertelt haar man dat hij haar verlaat voor een andere vrouw en overlijdt kort daarna haar moeder. In de periode van rouw die volgt, weet Nathalie haar leven opnieuw vorm te geven. L’Avenir is een film van Mia Hansen-Løve (Le Père De Mes Enfants, Un Amour De Jeunesse) met Isabelle Huppert in een sterke en overtuigende rol van een gepassioneerde docent filosofie. De film ging eerder dit jaar in première op het Internationaal Filmfestival van Berlijn waar de film de Zilveren Beer won voor Beste Regie.

Regie: Mia Hansen-Løve
Met o.a. Isabelle Huppert, Roman Kolinka
Genre: Drama
Releasedatum dvd: 15 maart 2018


UIT HET ARCHIEF