:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: THE LORD OF THE RINGS II THE TWO TOWERS
PERSBERICHT: THE LORD OF THE RINGS II THE TWO TOWERS
Bron: A-Film - Datum: 2003-05-13 - Geplaatst door: Werner
Op 26 augustus 2003 brengt A-Film Home Entertainment de succesvolle film The Lord of the Rings, The Two Towers uit op rental video en DVD in Nederland en Vlaanderen. Twee dagen later, op 28 augustus 2003 zal de film de sell through release beleven.

De oscarwinnende film 2003 voor Visual Effects: The Lord Of The Rings, The Two Towers zal bestaan uit twee discs, waarvan de eerste de bioscoopversie van de film bevat. De tweede DVD heeft veel extra beeldmateriaal, waaronder een van de grootste sneak previews in de geschiedenis: een exclusieve tien minuten durende trailer van Return Of The King; nog nooit eerder vertoond materiaal. De extra's bestaan verder onder andere uit Behind-the-scenes specials; On the Set (14 minuten), Return to Middle-earth (45 minuten), Theatrical trailers en TV spots, the music video "Gollum's Song" van Emiliana Torrini en nog veel meer.

Het avontuur The Lord of the Rings, The Two Towers, van regisseur Peter Jackson, is de tweede film van de beroemde trilogie van J.R.R Tolkien. 18 december 2002 werd de film in de bioscopen uitgebracht. The Two Towers heeft in de Benelux zo'n 3 miljoen bezoekers getrokken in alle leeftijdsgroepen. Op dit moment, is de film nog steeds in de bioscopen te zien en staat hij in de Benelux op een box office van €21 miljoen (t/m 22 april) but is still counting ....

The Lord of the Rings, The Two Towers is international beloond met vele nominaties en prijzen. De film was onder andere genomineerd voor 6 Academy Awards, incl Best Picture. Daarnaast behaalde de film 2 Academy Awards, incl Best Visual Effects.

Eind 2003 komt het derde deel van The Lord of the Rings uit; The Return of The King. De video en dvd's van alle films staan gepland in het najaar opvolgend aan de release datum van de film in de bioscopen.

Disc 1
• Widescreen (2.35:1) version of the film
• Dolby Digital EX 5.1 Surround Sound English / French
• English/French and Dutch subtitles and closed captions

Disc 2
• Exclusieve behind-the-scenes preview van The Lord of the Rings: The Return of the King
• Behind-the-scenes specials:
- On the Set (14 minuten)
- Return to Middle-earth (45 minuten)
• Lordoftherings.net featurettes (3-5 minuten ieder):
- Forces of Darkness
- Designing the Sounds of Middle-earth
- Edoras: The Rohan Capital
- Creatures of Middle-earth
- Gandalf the White
- Arms & Armor
- The Battle of Helm’s Deep
- Bringing Gollum to Life
• Theatrical trailers en TV spots
• Music video “Gollum’s Song” van Emiliana Torrini
• Sean Astin’s korte film “The Long and Short of it”, plus behind-the-scenes “making of” footage

UIT HET ARCHIEF