:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Interview >> INTERVIEW DOUG BRADLEY
INTERVIEW DOUG BRADLEY
Type: Interview - Datum: 2006-09-21 - Geplaatst door: Bart
Doug Bradley: Zeg nooit nooit...

Een tijdje terug hadden we in Nederland een gesprek met Doug Bradley alias Pinhead uit de Hellraiser-films. We interviewden hem reeds in '97, en veel nieuws had hij bij onze tweede ontmoeting niet te melden. Ergens logisch, als je het ons vraagt, als je een acteur bent uit vooral nutteloze vervolgfilms of B-films die zelfs moeilijk op dvd te vinden zijn. Mochten er toch fans zijn van deze Britse acteur, dan is het misschien interessant om weten dat er inmiddels een Hellraiser-box op de markt is met daarin de eerste 7 films.DVD Info: Is de transformatie van Doug Bradley naar Pinhead er na 8 films en zoveel jaren later makkelijker op geworden?
Doug Bradley: Ja, de make-up gaat sneller; dat klopt. Bij de eerste films duurde het 5 6 uur vooraleer ik Pinhead werd. Nu is het eerder een routineklus geworden en duurt het nog slechts 3 uur.

Destijds was er sprake van een Freddy Vs. Jason-script waarin Pinhead ook zijn opwachting zou maken. Uiteindelijk was er van Doug Bradley geen sprake...
Nee, omdat het geen officile berichtgevingen waren. Het was alleen een internet-roddel die de ronde deed. Dit is ook eenvoudig te verklaren, waarom dit onlogisch zou zijn: Freddy Vs. Jason is een film van New Line Cinema, terwijl Hellraiser van Miramax is. Er waren wl plannen voor een Hellraiser/Halloween-crossover, die zou geregisseerd worden door John Carpenter, maar uiteindelijk kwam daar niks van in huis. Voorgoed? Dat weet ik niet. Zeg nooit nooit in filmland.

En van je laatste films is Prophecy Revelation. Waarover gaat de film?
Het is de vierde film uit de Prophecy-reeks. We draaiden de 4de en 5de film na elkaar in Roemeni. Ik ben eventjes te zien in de vijfde film als lijk (lacht), want ik sterf in de vierde. Daarin vertolk ik de rol van een politie-agent.

Je was destijds te zien in Nightbreed van Clive Barker. Waarom kwam er nooit een opvolger, terwijl het einde van de film gemaakt is voor een tweede film?
Ja, klopt. De film werd compleet anders uitgebracht dan we voor ogen hadden. De versie die we gedraaid hebben was een zeer trouwe adaptatie van de roman, terwijl de uiteindelijk versie dit niet was. Er waren plannen voor diverse sequels, maar om n of andere reden zijn die er nooit gekomen. Volgens mij zullen die wellicht niet meer gemaakt worden. Maar opnieuw... zeg nooit nooit (lacht).

Waarom was je niet te zien in Lord Of Illusions?
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat ik te zien zou zijn in Lord Of Illusions, maar de studio wou uiteindelijk een Amerikaanse acteur voor de rol.

Waar houdt Clive Barker zich momenteel mee bezig? Zijn laatste film is immers Lord Of Illusions uit '97...
Ja, ik weet het. Nochtans is hij met vanalles en nog wat bezig. Hij schrijft scenario's, is een actief schilder,... Het is de bedoeling dat we ooit terug samenwerken, maar wanneer weten we niet. Of hij nog zal regisseren, kan ik je niet met zekerheid zeggen.

Je sprak de stem in van Dr. Payne voor Dominator. Wat voor film is het eigenlijk? Tot op heden is het nog steeds moeilijk om de film in ons land te krijgen.
Ja, maar we doen ons best, zodat hij vroeg of laat wl verkrijgbaar zal zijn. Het is een CGI-animatiefilm met enkele knipogen naar de Manga-films. Naast het leveren van 2 stemmen, was ik ook executive producer. Het is de bedoeling dat er een tweede film komt.

Aan jou reactie te horen, deed je het graag...
Ja, klopt. Het was de eerste keer dat ik een stem leverde voor een animatie-personage, maar daarnaast was het ook mijn debuut als executive producer. Het is boeiend om een film tot stand zien te komen: van het script, de casting, opnames, het animatie-proces, de montage tot het uiteindelijke resultaat.

Foto: Jurgen Gryspeert


UIT HET ARCHIEF

Andere artikels van hetzelfde type