:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Interview >> INTERVIEW PIERCE BROSNAN
INTERVIEW PIERCE BROSNAN
Type: Interview - Datum: 2006-12-05 - Geplaatst door: Bart
Pierce Brosnan: "Ik heb me rot geamuseerd tijdens de opnames van The Matador"

Onlangs kwam The Matador van regisseur Richard Shepard (Oxygen) met in de hoofdrollen Pierce Brosnan, Greg Kinnear en Hope Davis uit op dvd. Tijdens het 31ste Festival van de Amerikaanse film in Deauville hadden we een ontmoeting met acteur/producent Pierce Brosnan die ons te woord stond over zijn ervaring met The Matador.DVD Info: Hoe bereidde je je voor op deze rol, Pierce?
Pierce Brosnan: Ik heb me gewoon geconcentreerd op het script, want alles wat ik nodig had, was daarin te vinden. We hebben over diverse dingen zitten discussiëren en de rest was pure verbeelding en improvisatie. Richard Shepard schreef zo'n sterk verhaal, dat het een plezier was om eraan te werken. Ook het feit dat we in Mexico draaiden, maakt dit tot één van de hoogtepunten uit mijn carrière.

Wat sprak je aan in deze film?
Hetgeen me vooral boeide aan deze rol, was de manier waarop het voorgesteld werd. Het had iets weg van een theaterstuk. De scènes werden bovendien goed uitgekozen, zodat ik meermaals perplex stond bij het lezen en uiteindelijk spelen van dit mooie script.

Zoals we aan de film konden opmaken, beleefde je wellicht veel plezier aan je rol van slechterik...
Jazeker; ik heb me echt rot geamuseerd, zonder daarbij mijn rol mee naar huis te nemen. Eénmaal de opnames achter de rug waren, zette ik het personage van me af. Richard schreef een zeer kleurrijk personage, dat echter alleen kon werken als ik omringd werd door goede acteurs. Gelukkig waren er Greg Kinnear en Hope Davis, die ik enorm bedank om dit plezier met mij te delen.

Was je verrast door het komedie-aspect?
Ik heb het eigenlijk steeds als een komedie beschouwd. Een soort mix van komedie en tragedie over een droevige man die een nogal gevaarlijk en eenzaam leven leidt; aangevuld met de nodige dosis gekruide humor.

Nu James Bond definitief verleden tijd is; rest ons de vraag: wat mogen we in de nabije toekomst van Pierce Brosnan verwachten?
Ik hoop althans dat ik nog een toekomst als acteur heb (lacht). Bond betekende een mijlpaal in mijn carrière en ik beleefde er veel plezier aan. Verder ben ik trots op mijn productiemaatschappij Irish Dreamtime, die ik samen met Beau St. Clair oprichtte. We maakten tot op heden 5 films. Dit is mijn leven en passie momenteel. Het andere gedeelte, was gewoon een stuk uit mijn leven.

Eén van de leukste scènes was die waarin je door het hotel rent in onderbroek. Hoe verliepen die opnames?
Die scène was niet zo moeilijk om te spelen. Ik denk dat het vooral voor de knappe meisjes aan de receptie van het hotel zeer verrassend moet geweest zijn. Ik logeerde daar immers al 7 à 8 weken, dus hadden ze geen flauw benul wat ze op zekere dag konden verwachten (lacht).

Je had het daarnet over je productiemaatschappij Irish Dreamtime. Kan je daarover iets meer vertellen?
Irish Dreamtime ontstond omwille van de vriendschap tussen Beau en mezelf en onze wederzijdse passie voor film. De samenwerking kwam er op het moment dat ik de eerste Bondfilm Goldeneye gedaan had. Voordien had ik al geprobeerd een film te produceren, maar ik faalde enorm. Ik had geen enkele ervaring, en wist bijgevolg niet waar of hoe eraan te beginnen. Dankzij het succes van Goldeneye werd het makkelijker om samen met Beau iets op te richten. Ons motto was: "Laat ons materiaal vinden dat ons bevalt of gedeeltelijk bevalt, maar laat ons gewoon een film maken." Onze eerste film werd het wondermooie The Nephew.

Laatste vraag: kloppen de geruchten dat we binnenkort een vervolg mogen verwachten van The Thomas Crown Affair?
We hebben een hele tijd gewacht alvorens toe te happen, omdat we geen zin hadden in een vervolg. Het voelde niet goed aan. Ondertussen hebben we een script dat ons enorm bevalt; ook Sony Pictures is zeer enthousiast, zodat een tweede film niet lang meer op zich zal laten wachten. Er is goed materiaal voorhanden, en het lijkt ons het ideale moment; dus waarom niet?!Andere artikels van hetzelfde type