:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Interview >> INTERVIEW KYRA SEDGWICK
INTERVIEW KYRA SEDGWICK
Type: Interview - Datum: 2007-08-13 - Geplaatst door: Bart
Kyra Sedgwick: "Dingen gebeuren voor een bepaalde reden."

Actrice Kyra Sedgwick is al jaren gehuwd met acteur Kevin Bacon en hoewel ze al heel wat schitterende vertolkingen op haar actief heeft staan, bleef ze in de schaduw vertoeven van manlief. Tot voor kort, want sinds ze in de spraakmakende serie The Closer te zien is (eerste 2 seizoenen uit op dvd!), regent het prijzen én erkenning voor Kyra. Ze won o.m. de Golden Globe voor Beste Actrice in een tv-serie in de categorie Drama en werd genomineerd voor een Emmy Award en Screen Actors Guild Award. Wij hadden met haar een gesprek over haar leven met Kevin en haar ervaringen in het film- en tv-wereldje.
DVD Info: Kyra, het lijkt erop dat jij en Kevin ervoor gekozen hebben om niet in Hollywood te gaan wonen. Vanwaar die keuze?
Kyra Sedgwick: Ik weet dat we nooit in LA zouden kunnen leven, omdat het onze plannen zou dwarsbomen. Het draait er allemaal om business en ik zou mijn band met de wereld missen. Ik hou ervan om te wandelen in de straten van New York, er de metro te nemen en mensen om me heen te voelen. Voor onze carrières is het anderzijds op verschillende vlakken wellicht niet zo goed geweest door nièt in Hollywood te wonen. Ik ben er mij van bewust dat -mocht ik vrijgezel zijn geweest en gewoond hebben in LA- ik ongetwijfeld een totaal andere carrière zou gehad hebben. Dit is echter niet het geval én ik hou van de carrière die ik nu heb.

Stel dat je wél in Hollywood had gewoond, dan zou je carrière misschien anders verlopen zijn, maar ook je privé-leven zou er anders uitgezien hebben.
Klopt. Alhoewel, ik weet het niet.

Hoe bedoel je?
Omdat ik het geluk had om iemand te vinden, waarmee ik de rest van mijn leven wil spenderen. Ik heb kinderen, voel me jong en heb al een heel leven opgebouwd. Andere leeftijdsgenoten moeten nog aan kinderen beginnen (lacht).

Zijn er rollen die je geweigerd hebt omwille van die redenen?
Ja, maar ik zal je geen titels geven. Ik zou niet graag hebben dat sommige mensen zich slecht zouden voelen, mezelf inbegrepen.

Worden jullie aanzien als een soort outsiders in Hollywood?
Misschien.

Ik stel die vraag, omdat je blijkbaar een groot fan bent van je echtgenoot, terwijl hij wat ondergewaardeerd wordt als acteur. Toen Mystic River uitkwam, had iedereen het over de vertolkingen van Sean Penn en Tim Robbins, maar werd Kevin zelden genoemd.
Dat is een goede zaak, weet je. In die periode was het niet leuk en kwam het hard aan, maar ondertussen hebben heel wat mensen ook Kevin's vertolking naar waarde weten te schatten. Mijn echtgenoot is bovendien zeer populair in Europa, zodat hij nog steeds veel wordt gevraagd in Hollywood. Daarbij geloof ik in het lot en ben ik van mening dat dingen gebeuren voor een bepaalde reden.

Eén van je opmerkelijkste rollen van de laatste jaren was die in The Woodsman. Wat overtuigde je om de rol aan te nemen?
Niemand zou mijn rol gespeeld hebben. Dat vertelde de regisseur me toch. Als ik haar mag geloven, dacht ze eerst aan mij, omwille van mijn vertolking in Personal Velocity en daarna pas aan Kevin. Toen ik het script las, vond ik dat de film over een zeer zwaar onderwerp ging. Ik vond de hoofdrol een uitdaging voor Kevin en sprak hem daarover aan. De regisseuse kwam echter bij mij aankloppen voor de vrouwelijke hoofdrol, maar dat vond ik geen goed idee. Ik wou niet dat mensen ons leven zou verwarren met die van de personages. Het duurde tot één week voordat de opnames zouden beginnen vooraleer ze me konden overtuigen om de rol toch aan te nemen. Achteraf gezien ben ik zeer trots op de film.

Is het toeval dat jullie op korte tijd 3 films samen deden?
Ja, volledig toevallig, want normaal gezien werken we nooit samen. Vroeger hielden we onze carrières opzettelijk zeer gescheiden, maar misschien zijn we nu oud en stoutmoedig genoeg om te zeggen: "screw it". Ik wou en had Kevin nodig voor een rol in de tv-film Cavedweller, die ik produceerde.

Waarom had je hem nodig?
Alhoewel de film toch gemaakt zou worden, was het handig om Kevin erbij te hebben als "grote naam". Daarnaast wist ik gewoonweg dat hij die rockzanger op een sexy en onvergetelijke manier zou vertolken.

Hoe was je ervaring met Loverboy, die Kevin regisseerde?
Goed. Ik las het boek en vroeg aan Kevin zijn mening. Hij was onder de indruk, in die mate dat het verhaal ons niet meer los liet. De verhaallijn in Loverboy gaat immers over een zeer donker en gecompliceerd onderwerp. Het resultaat vond ik bijzonder goed.

Kevin is ook muzikant en bracht reeds enkele cd's uit. Heb jij talenten in die richting?
Ik hou van zingen en ben te horen in Cavedweller. Ik zal me echter blijven concentreren op het acteren, denk ik (lacht).

Je was te zien in onafhankelijke films, maar ook in studiofilms. Heb je goede herinneringen aan die studiofilms?
Jazeker. Het voelde enorm goed aan. Ik had een mooie trailer en je werd goed betaald (lacht). Als je met vakmensen kan werken, en je krijgt een interessante rol, dan maakt het echter niet uit welk soort film het is.

Heb je ooit slechte keuzes gemaakt in je carrière?
Ja, ik was ooit te zien in een aflevering van Miami Vice. Ik speelde de rol van een cocaïnedealer. Don Johnson maakte me nerveus (lacht) en ik bevond me tussen een heleboel macho types, waardoor ik me oncomfortabel voelde en bijgevolg een slechte vertolking neerzette. Ook in de film Tai-Pan leverde ik een miserabele prestatie.

En wat vond je van Montana?
Ik hield van die film. Hij werd gekocht door de tv-zender HBO, zodat hij nooit een kans kreeg in de bioscopen en dusdanig geen succes werd. Jammer, want ik vond het een toffe rol.

Heb je zelf favoriete films?
Vooral Silkwood, Tootsie en oude films behoren tot mijn favorieten.

Laatste vraag: wat zou je in de nabije toekomst nog verwezenlijkt willen zien?
Dat is een moeilijke, maar ik wil vooral méér Shakespeare gaan doen in het theater.

Bedankt voor het gesprek!

Belangrijkste films van Kyra Sedgwick
Something The Lord Made (2006)
• Loverboy (2005)
The Woodsman (2005)
• Secondhand Lions (2004)
• Montana (1998)
• Phenomenon (1996)
• Something To Talk About (1995)
• Murder In The First (1995)
• Singles (1992)
• Pyrates (1991)
• Born On The 4th Of July (1989)

Foto: Warner BrosAndere artikels van hetzelfde type