:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Interview >> INTERVIEW RACHEL LUTTRELL
INTERVIEW RACHEL LUTTRELL
Type: Interview - Datum: 2007-08-13 - Geplaatst door: Bart
Rachel Luttrell: "Ik wou me niet laten be´nvloeden door Stargate."

De knappe en getalenteerde Rachel Luttrell geniet momenteel wereldwijde bekendheid door haar rol van Teyla Emmagan in de succesvolle serie Stargate: Atlantis. Daarvoor was de Canadese actrice te zien in E.R., Charmed en Touched By An Angel. In Londen hadden wij met haar een exclusief gesprek tijdens de Sci-Fi en Comic Convention. Voor de fans van Stargate: Atlantis is er goed nieuws, want het 2de seizoen is sinds kort beschikbaar op dvd!
DVD Info: Kreeg je de rol van Teyla via auditie?
Rachel Luttrell: Ja, het is ondertussen ongeveer 3 jaar geleden dat ik auditie deed. Het was mijn eerste trouwens voor een tv-serie, die zou opgenomen worden in Los Angeles. Men noemt dit "Pilot Season"; d.i. de plaats waar alle nieuwe shows worden voorbereid. Ik werd maar liefst 8 keer teruggevraagd, zodat ik na verloop van tijd de casting agent, de producer, de executive producer en zoveel andere belangrijke mensen had ontmoet. Het was een lange voorbereiding als je het mij vraagt, maar uiteindelijk "won" ik de rol (lacht).

Op welke manier bereidde je je voor? Door het veelvuldig bekijken van Stargate-afleveringen?
Nee, integendeel. Ik zorgde er gewoon voor dat ik mijn tekst kende en voldoende inzicht kreeg in het personage dat ik vertolkte. Ik wou zeker niet be´nvloed worden door de stijl van de originele serie, maar probeerde er iets persoonlijks van te maken door er volledig voor te gaan. Ik herinner me nog een scŔne die ging over de band met mijn vader. Om me daarbij te helpen, nam ik een foto van mijn grootvader en stak die in mijn achterzak als emotionele steun. Dit hielp me enorm.

Hoe lang denk je nog te kunnen doorgaan met Stargate: Atlantis
? Heb je interesse in filmrollen?

Ik weet het niet. Ik zou dolgraag films willen combineren, net zoals ik theater wil doen. Zolang ik plezier beleef aan Stargate: Atlantis werk ik er graag verder aan mee. De serie is nu al enkele jaren te zien op het kleine scherm en kan nog steeds rekenen op hoge kijkcijfers. Nu al is het zeker dat we nog een seizoen zullen maken; wat het daarna wordt zien we wel.

Zag je Stargate, de film met Kurt Russell uit '94?
Ja, maar ik was toen nog zeer jong. Ik denk dat ik hem eens huurde en hem bekeek in het bijzijn van mijn familie. Het was een leuke film, waarbij ik enorm verrast werd door het concept, de pyramides en het verhaal. Anders gezegd; ik vond het een fascinerende reis.

Heb je plannen voor de nabije toekomst?
Momenteel ben ik mijn eigen productiemaatschappij aan het oprichten en wil ik me ook gaan concentreren op het schrijven. Hopelijk is er dan uit bepaalde hoek interesse om iets met mijn scripts te gaan doen. Daarnaast zal ik audities blijven doen om eventueel op termijn iets anders te kunnen doen. Op dit moment lopen er contacten voor enkele rollen in independent-films. Tenslotte is het ook vrijwel zeker dat ik een cd zal uitbrengen, want zingen is naast het acteren mijn grootste passie. Het zal elementen bevatten van dance, folk en rock. Ik hou enorm veel van het soort muziek dat de groep Frou Frou brengt, en het zal ongeveer dezelfde stijl bevatten.

We zijn benieuwd. Alvast veel succes!

Foto's: MGM/Dominique Van DurpeAndere artikels van hetzelfde type