:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Interview >> INTERVIEW KRISTANNA LOKEN
INTERVIEW KRISTANNA LOKEN
Type: Interview - Datum: 2010-10-14 - Geplaatst door: Bart
Kristanna Loken: Terminator 3 was de springplank voor mijn carrière.

De Amerikaanse actrice Kristanna Loken was één van de belangrijkste genodigden tijdens de Movie & Comic-conventie te Bottrop (Duitsland) van 18 & 19 september. Dvdinfo kon een babbeltje slaan met de charmante verschijning uit o.m. Terminator 3, Bloodrayne en de serie Painkiller Jane.

DVD Info: We hoorden voor het eerst van Kristanna Loken via de serie Mortal Kombat: Conquest. Heb je er speciale herinneringen aan overgehouden?
Kristanna Loken: Dit was mijn eerste rol in een serie waarbij ik in iedere aflevering aan bod kwam. Het was een toffe ervaring en een zeer leuke opnameperiode.

Je kende je grote doorbraak met de rol van vrouwelijke terminator in Terminator 3: Rise Of The Machines...
Inderdaad. Het was een enorm project en betekende voor mij de springplank naar andere rollen. Ik bereidde me grondig voor via speciale gevechts- en wapentrainingen en kwam daardoor 7 kg bij in spiermassa. Die ben ik ondertussen terug kwijt (lacht). Het was een grootse ervaring om op de affiche te mogen staan van een blockbuster van dit kaliber .

Hoe was het om naast Arnold Schwarzenegger te mogen acteren?
Het is een schitterende kerel. Hij heeft een “larger than life”-persoonlijkheid en is zeer sympathiek tegenover zijn fans.

Was je niet extra nerveus om met hem te mogen werken?
Nee, totaal niet. (lacht)

 


Je werkte ook samen met regisseur Uwe Boll voor de films Bloodrayne en In The Name Of The King. Hij staat bekend als één van de slechtste regisseurs aller tijden. Hoe verliepen de opnames?
Te gek voor woorden! (lacht) Het is een toffe gast. Hij brengt een goeie sfeer op de set, zodat het aangenaam vertoeven is in zijn gezelschap.

Daarna speelde je de hoofdrol in de actievolle science-fictionserie Painkiller Jane, die echter maar één seizoen liep. Is daar een verklaring voor?
Wel, helaas ontstond er bij de makers na een tijdje een intern conflict over de inhoud van Painkiller Jane. Ze kwamen niet tot een overeenkomst over het verdere verloop van het verhaal, zodat men besloot de serie op te doeken. Dat was jammer, want het was een sterke serie en ze kon op heel wat fans rekenen. Voor mij was het een prachtige ervaring, omdat ik niet alleen de hoofdrol mocht spelen, maar ook achter de schermen werkte als co-executive producer.

Een paar jaar geleden speelde je een gastrol in enkele afleveringen van de populaire serie The L Word. Leuk om te doen?
Ja, zeker en vast. Ik vind het een zeer belangrijke en originele serie. Ik was zeer blij dat ze me vroegen voor een rol in dit feuilleton.

Wat zijn de toekomstplannen?
Recentelijk werden de opnames afgerond van S.W.A.T.: Fire Fight, een actiefilm met Robert Patrick (uit Terminator 2) in de hoofdrol. Momenteel hou ik me vooral bezig met de voorbereidingen van Love Orchard, een drama dat gaat over de immigratiecrisis, die we momenteel ook meemaken in de VS. Ik zal niet alleen één van de hoofdrollen spelen, maar eveneens de film produceren. Als je naar mijn website www.kristannaloken.net surft, kan je meer informatie vinden over het project en kan je via sponsoring een rolletje bemachtigen in de film. Er is ook een wedstrijd aan verbonden, waarbij men leuke prijzen kan winnen.

Dat staat genoteerd. Veel succes met het project en bedankt voor het gesprek!
Graag gedaan!

Tijdens het weekend van 23 en 24 oktober is er opnieuw de F.A.C.T.S.-conventie in Flanders Expo. Ook daar kan je kennis maken met Kristanna Loken, maar ook met andere bekende gasten zoals Billy Dee Williams (The Empire Strikes Back), Marc Singer (V), Jewel Staite (Stargate: Atlantis, Firefly), Robert Picardo (Star Trek: Voyager), Doug Bradley (Hellraiser), Dirk Benedict & Dwight Schultz (The A-Team) en enkele castleden van Allo, Allo. Meer info op www.facts.be.

Tekst & foto: Bart Carteur

UIT HET ARCHIEF

Andere artikels van hetzelfde type