:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Interview >> INTERVIEW DEBORAH FOREMAN
INTERVIEW DEBORAH FOREMAN
Type: Interview - Datum: 2014-08-31 - Geplaatst door: Didier

De lijst van films die ze maakte is te lang om op te noemen. Ze was de ster in Valley Girl naast Nicolas Cage, speelde de hoofdrol in de slasherklassieker April Fool’s Day, was te zien in MacGyver en T.J. Hooker en ze was cool genoeg om mee te werken aan clip van She Wants Revenge! Didier mocht haar interviewen.

 

 
DVD Info: Je had een grote rol in de legendarische T.J. Hooker-series. Hoe geraakte je daarbij betrokken?
Deborah Foreman: Ik vertrok uit Texas voor een carrière als model en het bedrijf Wilhelmina Models stuurde me naar filmcastings. Het was een gemakkelijk opdracht, want eerder dan bang te zijn vond ik de castings leuk en opwindend.

Buitenstaanders zien hoe jonge mannen en vrouwen risico’s nemen om in Hollywood aan de slag te kunnen gaan, maar ik veronderstel dat er meer nodig is dan een beetje moed?
Je moet geluk hebben en dat zelf bewerkstellingen. Wat je in het leven wil bereiken moet je zelf willen in elke cel en in elke zenuwbaan in je lichaam.

En dan was er Valley Girl. Als ik goed kan tellen was je toen 21. Hoe voelde je je toen plots de hele wereld je kende?
Ik was 20 en besefte niet dat ik een bekend iemand was. Het deed me niets en ik bleef met m’n voeten op de grond. Ik ben zo gebleven.

Je werd bekroond met de titel van veelbelovende actrice. In April’s Day zagen we je in één van je beste rollen. Ik veronderstel dat die film veel voor je betekent omdat je als het ware verafgood werd door horrorfans?
Ja, die film is belangrijk voor mij omdat ik alles heb gegeven om twee karakters te spelen en de regisseur me had voorgehouden dat het belangrijk was dat de meisjes heel verschillend waren. Ik heb m’n huiswerk gemaakt, gerepeteerd en ik ben blij met het eindresultaat.

Ben je een liefhebber van het horrorgenre of was het puur toeval?
Als kind bleef ik graag laat op om enge films te bekijken. Mijn favoriete karakters waren Dracula en Frankenstein.


Op je website staat een citaat van Audrey Hepburn: niets is onmogelijk, het woord zegt het zelf: I’m possible. Ik neem aan dat je daar helemaal in gelooft?
Ik geloof dat we alles kunnen bereiken als we ons hoofd erbij houden. Alles is mogelijk. Ik ben er het bewijs van. Ik ben actrice, een gekwalificeerde yoga- en pilatesinstructrice, ik maak websites en logo’s en ik fotografeer.


Je was ook te zien in MacGyver. Kijk je zelf naar dat soort shows tegenwoordig of vind je het belachelijk dat nerds zoals ik eraan verslaafd zijn?
Nee, niemand is belachelijk omdat hij dat leuk vindt. Ik respecteer dat.


Je maakte je laatste film in 2008. Heb je nieuwe projecten?
Ja, maar daar kan ik niet over praten. Ik heb beloofd om te zwijgen. Ik kan je wel vertellen dat het heel cool wordt en dat ik me zelf af en toe knijp omdat ik eraan mee mag werken.


Je bent ook een getalenteerd fotograaf. Dat is zo heel anders dan Hollywood. De natuur trekt je aan?
Big Bear Lake, LA, ligt me nauw aan het hart en ik ervaar het als een privilege om die schoonheid elke dag te mogen vastleggen.


Welke is je favoriete film aller tijden en waarom?
Ik heb niet één favoriete film, ik heb er meerdere: Doctor Zhivago (1965), Excalibur (1981), Three Days Of The Condor (1975), King Arthur (2004), The Haunting (1963). En waarom ik van die films hou is alleen mijn zaak (brede grijns)...


Wil je meer weten over Deborahs fotografische werk of over haar juwelenontwerpen, klik dan hier.


Andere artikels van hetzelfde type