:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Interview >> INTERVIEW LOU FERRIGNO
INTERVIEW LOU FERRIGNO
Type: Interview - Datum: 2014-09-15 - Geplaatst door: Bart

Lou Ferrigno: “Iedereen kent The Incredible Hulk.”

Een tijdje geleden hadden wij een gesprek met één van onze toenmalige idolen: Lou Ferrigno. Hij werd op zeer jonge leeftijd Mr. Universe, maar brak wereldwijd door met zijn rol in de succesvolle tv-serie The Incredible Hulk. Samen met Lou overliepen we zijn succesvolle carrière.


DVD Info: In de jaren 70 was je enorm populair door je rol in “The Incredible Hulk”. Hoe kijk je daarop terug?
Lou Ferrigno: Het had iets magisch. Na bijna 40 jaar heeft de serie amper aan populariteit ingeboet. Dit is buitengewoon. Series als The Twilight Zone en Star Trek kunnen in één adem genoemd worden met The Incredible Hulk. Bill Bixby (die de rol van Dr. David Bruce Banner vertolkte), mezelf en iedereen van de crew gaven zich voor 100%. Dat zag je ook aan het resultaat. Met het bekende succes als gevolg. Voor ons waren de personages belangrijk, terwijl de laatste jaren speciale effecten niet meer weg te denken zijn.

Inderdaad, soms bevat een film meer speciale effecten dan een verhaal...
Ja, jammer genoeg. Speciale effecten kunnen noodzakelijk zijn, zoals in Star Wars. Daar mogen én kunnen ze gewoonweg niet ontbreken. Dit zijn dan ook films buiten categorie.

King of the Beach is volgens sommige bronnen jouw favoriete Hulk-aflevering. Waarom precies?
Omdat het de enige episode is waarin ik naast de Hulk ook acteer zonder make-up. Ik vertolk een restaurant-uitbater die onder druk gezet wordt door de maffia. Op een bepaald ogenblik heb ik zelfs een confrontatie met de Hulk.

Was je close met wijlen Bill Bixby (gestorven in 93) of waren jullie gewoon collega’s?
Hij was een heel goede vriend en tevens mijn mentor. Als je jarenlang samen aan een serie werkt, kan je de band eerder omschrijven als een soort huwelijk. Op het einde van zijn leven sloot hij zich een beetje af van zijn vriendenkring, maar we hadden nog geregeld telefonisch contact. Bill had brute pech dat hij overleed aan prostaatkanker. Zeer jammer, want hij was een schitterende kerel.

In de jaren 80 maakte The Incredible Hulk zijn comeback in de vorm van enkele tv-films. Was het een opsteker toen je terug in de huid kon kruipen van jouw geliefkoosde personage?
Ik was enorm blij omdat de producers me opnieuw de kans gaven de rol te spelen. Enkele jaren geleden was ik ook te zien als The Hulk in een reclamefilmpje van Telecom. Het was wederom een plezante ervaring. De respons was ook fenomenaal. Dit toonde aan dat de mensen mij nog niet vergeten zijn. Ik zeg altijd; als je een magische formule hebt, dan wil je die niet veranderen, maar probeer je er zo lang mogelijk van te genieten. In de tv-geschiedenis zijn er zo veel series en acteurs de revue gepasseerd die allang vergeten zijn. The Incredible Hulk is daarop een uitzondering. Het personage en het feuilleton boden me ook de gelegenheid om veel van de wereld te zien en mensen te ontmoeten. Het Hulk-personage is universeel; iedereen kent het.

Je schreef het boek “My Incredible Life as The Hulk”. Kan je daarover iets meer vertellen?
Het bevat alles wat je wilde weten over de serie: foto’s, leuke verhalen, besprekingen van de afleveringen, vermeldingen van alle acteurs, ... Bill Bixby kreeg zelfs een volledig hoofdstuk, omdat hij ten slotte de hoofdrol speelde. Je kunt het zien als de ultieme Hulk-encyclopedie. Het boek is verkrijgbaar via mijn website (www.louferrigno.com).

Naast het Hulk-personage was je ook te zien als Hercules in een paar films. Was dit een toffe ervaring?
Ik deed de films Hercules en The Return of Hercules (ofwel The Adventures of Hercules). Daarnaast speelde ik ook de rol van Sinbad in Sinbad of the Seven Seas. Deze drie films werden volledig gedraaid in Italië. Dit was zeer leuk om te doen, omdat ik eens een ander soort rol kon neerzetten.

Op je 21ste werd je de jongste Mr. Universe die er ooit geweest is. Hoe voelt dit aan?
Dat voelt natuurlijk schitterend aan. Ik won de titel in Genève en kort daarvoor was ik zelfs te gast in Brussel voor een bodybuilding-voorstelling. Dat is ondertussen meer dan 40 jaar geleden, maar ik zal die tijd nooit vergeten. Op mijn 21ste won ik voor de eerste keer, wat ik het jaar daarop herhaalde, maar op mijn 23ste hield ik het voor bekeken. In die periode was ik te zien in Pumping Iron naast Arnold Schwarzenegger.

Lou Ferrigno zal - naast heel wat andere acteurs - te gast zijn tijdens de volgende F.A.C.T.S.-conventie in Flanders Expo te Gent op 18 en 19 oktober. Meer info is te vinden op de site
www.facts.be.

Tekst: Bart Carteur


Andere artikels van hetzelfde type