:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Interview >> INTERVIEW KATIE PARKER
INTERVIEW KATIE PARKER
Type: Interview - Datum: 2014-11-04 - Geplaatst door: Didier
Katie Parker is een te volgen talent. Ze kreeg de hoofdrol in Mike Flanagans Absentia, uitgebracht op Blu-ray door Second Sight Films. De actrice is ook te bekijken in Oculus, volgens sommige overzeese recensenten dé horrorfilm van 2014.

 DVD Info: Ik was onder de indruk toen ik je op de titelrol van Absentia zag staan. Hoe geraakte je bij dat project betrokken, want het is een hele hap voor een debutante?
Katie Parker: Dank je wel! Wat een leuk compliment! Ik had geluk, want Mike Flanagan schreef het karakter Callie voor mij. Absentia was een gepassioneerd project van vrienden.

De film is geregisseerd door Mike Flanagan, volgens sommigen een horrorfilmregisseur om in het oog te houden. Je hebt ook een rol in Oculus. De film is bij ons nog niet uitgebracht, maar de titel ligt op ieders lippen als een must see. Kan je er ons iets over vertellen en hoe waren de reacties in de US?
Oculus is een film over een familie die wordt verwoest door een object dat ze achtervolgt en over een jong meisje dat dat object probeert uit te schakelen. Ik vind Oculus fantastisch. Karen Gillan, die Kaylie speelt, is een echte ster. Ze levert een wonderbaarlijke prestatie. Mike’s succes doet me goed. Ik herinner me Oculus nog als een korte film. Het was heel erg apart om op de set van de film aanwezig te zijn en Mike bezig te zien aan z’n grote bioscoopfilm. Het is prachtig om erbij te zijn als de droom van je vrienden uitkomt.

Wat maakt jou bang in het gewone leven (niet dat je Europese fans je dat toewensen!)?
Mag ik even zeggen dat ik het cool vindt om Europese fans te hebben, of om het even welke fans eigenlijk!!! Ik hou van Europa!!! Mensen die niets om het milieu geven maken me doodsbang. Wij mensen zij bezig de aarde te verwoesten. Geloof het of niet, maar we kunnen iets doen om de verontreiniging terug te dringen die we hebben veroorzaakt. Kleine dingen zoals recycling en ons bewust zijn van de hoeveelheid water die we gebruiken hebben een grote impact.

Mensen zien je als een typische horroractrice (wat dat ook mag zijn!), maar als ik artikels over je lees, dan heb ik de indruk dat je graag allerlei dingen zou doen?
Da’s vreemd hoe mensen acteurs catalogiseren: zij is een horroractrice, hij is een rom-comacteur, etc. Kort na Absentia stopten een aantal journalisten mij in de categorie horroractrice terwijl ik maar één horrorfilm heb gedaan! Sinds die tijd waren er negen andere projecten en nauwelijks 2 ervan in het horrorgenre. Maar je hebt gelijk, ik doe graag allerlei dingen. De meeste acteurs willen zeer verschillende karakters spelen. Ik denk dat mensen acteren omdat ze alle facetten van het mens-zijn willen ervaren.

Welke elementen bepalen of je een film al dan niet doet? Het scenario, de betrokken acteurs...?
Dat allemaal, eigenlijk. Maar vooral de karakters in de film. Als het iets is wat ik nog niet gedaan heb, dan grijp ik de kans om eraan mee te werken.

Tot nog toe was je betrokken bij indiefilms. Hoe belangrijk zijn ze volgens jou? Hun belang neemt voortdurend toe, niet?
Dat is zo. Mensen hebben tegenwoordig toegang tot camera’s en ze willen verhalen vertellen. Sommige van de best films zijn indiefilms. Studio’s kopen nu films van indieproducenten en -productiehuizen. Ik zou geen acteercarrière hebben mocht er geen indiewereld zijn. Ik ben ze dankbaar en tegelijk steun ik ze zo veel mogelijk.

Je bent opgegroeid in Virginia en nu woon je in Los Angeles. Da’s aan de andere kant van Amerika. Vraagt het moed om die stap te zetten?
Oh, ik weet niet of er moed mee gemoeid is. Moed betekent in de frontlinie van een oorlog zitten of vechten om je rechten van een regering af te dwingen en zo. L.A. verschilt weinig van andere landen, maar ik ben naar L.A. verhuisd omdat ik dacht daar voldoende werk te vinden. Mensen verhuizen elke dag naar heel verschillende plekken in dit land of op aarde, voor hun werk.

Ik woon n België en zie de beelden alleen op tv, maar is Los Angeles zo glamoureus als men ons wil laten geloven?
Nah! Het is rook en spiegels, zoals men zegt. Er zijn tegenwoordig veel daklozen in L.A. Ik geloof dat het een interessante plek is om te leven als je dakloos bent omdat het weer er altijd goed is. Zuid-Californië is mooi, maar ik zou nooit zeggen dat L.A. glamoureus is. Maar dat is mijn mening uiteraard.

Volgens IMDB werk je ook mee aan Alleycat, een totaal ander genre, maar misschien toch een interessante film? Kan je er al iets over vertellen?
Alleycat was leuk om te doen. Mark en Greg Runnels regisseerden en ik denk dat het twee getalenteerde artiesten zijn. Ik speel de rol van Petra op een belangrijk moment in het huwelijk van die vrouw, want ze heeft niet alleen financiële problemen, haar echtgenoot is zwaar depressief en begint aan een fietstocht van 80 mijl om zichzelf te ontdekken. Ik geloof dat het een uniek verhaal is en ik ben benieuwd om de film te zien want het is er nog niet van gekomen!

Je doet ook nogal wat korte films? Hoe belangrijk zijn ze voor je?
Werk is werk! Films, korte films, theater, ik neem aan wat ik kan krijgen!

Je favoriete film?
Ahhhh!, een moeilijke vraag. Er zijn er te veel waarvan ik hou. Eerlijk, ik heb geen favoriet. Een paar die ik leuk vind: Old Boy (het origineel), Singing In The Rain, Gone Baby Gone, Tootsie.

Wat weet je over België en wat zijn Katie Parkers laatste woorden voor onze lezers?
Ik ben nog nooit in België geweest, maar ik wil er wel naartoe! Ik hoor dat je uitstekende chocolade en uitstekend bier hebt!!! Volg me op Twitter BeanieParker8. Veel dank!

Andere artikels van hetzelfde type