:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Interview >> INTERVIEW DANIELLE HARRIS
INTERVIEW DANIELLE HARRIS
Type: Interview - Datum: 2016-11-13 - Geplaatst door: Bart
Danielle Harris: “Rob Zombie bracht me terug naar de horrorfilm.”

Danielle Harris maakte haar speelfilmdebuut met de films Halloween 4 en Halloween 5. Door de jaren heen, mocht ze naast heel wat bekende namen acteren. Denk maar aan Bruce Willis of Sylvester Stallone. De laatste jaren richt ze zich echter op het horrorgenre en het leveren van stemmen voor cartoons. We hadden een ontmoeting met de sympathieke actrice en hadden het specifiek over haar carrière.


 
DVD Info: Danielle, toen Halloween 4 en Halloween 5 werden uitgebracht, zei je dat je altijd in horrorfilms wou spelen. Is dit nog steeds het geval?

Danielle Harris: Ja, dat is ok, maar ik zou ook graag andere rollen spelen. Toen ik dat zei, was ik een meisje van 11 à 12 jaar oud, en was ik uitermate enthousiast dat ik in films kon spelen. Beide films werden kort na elkaar opgenomen, met een pauze van 1 jaar.

Nochtans zien we jou de laatste jaren vooral opduiken in dat genre. Of is dit toeval?
Ik denk dat Rob Zombie daarvoor verantwoordelijk is. Hij bracht me met de recente Halloween-films terug in het genre. De fans hielden van mijn vertolking, zodat andere regisseurs me ook blijven vragen voor dergelijke rollen.

In 1990 speelde je een bijrol in de Steven Seagal-film Marked For Death. Weet je daar nog iets van?

Ja, tuurlijk. Het was met dezelfde regisseur die Halloween 4 deed. Hij beloofde me een rolletje in zijn volgende film, en hij was een man van zijn woord.

Je kon daarna met een andere actieheld spelen, nl. Bruce Willis, in The Last Boy Scout.

Inderdaad. Dat was een zeer grote film in die periode. Ik hou er nog steeds van.

En geregisseerd door een goede regisseur, Tony Scott.

Inderdaad, een zeer goede regisseur. Op die leeftijd besefte ik dit natuurlijk niet, maar nu ik terugkijk, ben ik toch wel trots dat ik met hem kon werken. Helaas stierf hij veel te vroeg.

In 1991 was je ook te zien in de komedie Don’t Tell Mom The Babysitter’s Dead.

Ik hou van die film. Het is één van die films dat ik steeds weer kan bekijken als ze hem op tv vertonen. Ik heb hem misschien al 50 keer gezien, want ik vind hem bijzonder leuk (lacht).

Je speelde daarna enkele afleveringen in de serie Roseanne.

Ja, ik denk dat ik 17 afleveringen deed. We speelden voor een live publiek, wat wel voor extra stress zorgde. Het was tenslotte één van de succesvolste series uit die periode. Zo’n opname was compleet nieuw voor me, maar het viel uiteindelijk reuze mee.

Je was ook te zien in Free Willy.

Ja, de film werd opgenomen in Portland. Toen we aan het filmen waren, wist ik totaal niet dat het zo’n groot succes zou worden. Het is trouwens jaren geleden dat ik de film nog eens zag. Het enige wat ik me nog herinner, is dat ik mijn voet brak tijdens de opnames (lacht).

Naast Seagal en Willis, mocht je ook met Stallone acteren in Daylight.

Ik herinner me nog goed dat ik in Rome logeerde voor 6 maanden. De opnames gebeurden immers in Italië. Ik zal die ervaring nooit vergeten. Als ik ergens kom en ik hoor Italiaans praten, dan denk ik steevast terug aan die periode. Toen we daar aan het filmen waren, kon ik goed mijn plan trekken in het Italiaans. Ik studeerde immers Spaans in het middelbaar en het gelijkt er wel goed op. Na al die jaren ben ik echter veel vergeten van de Italiaanse taal...

Je deed ook heel wat stemmenwerk, o.m. in The Wild Thornberrys.

Ja, de serie deed ik 6 jaar, met daarnaast de twee films en Rugrats Go Wild. Dat was heerlijk om te doen!

Dus je zou dit willen blijven combineren met je acteerwerk?

Oh jazeker! Telkens ik een auditie doe voor een tekenfilm, dan hoop ik dat ik de rol krijg. Het is leuk om te doen, het vraagt wekelijks één uur van je tijd en ik kan naar de studio gaan in mijn pyjama. Zeer comfortabel, toch? Ik kan geregeld onafhankelijke films doen voor bijna geen geld, omdat het stemmenwerk heel wat opbrengt. Dus dat compenseert dan wel, zodat ik mijn rekeningen kan betalen (lacht).

Hou je ervan te werken voor kinderen?

Wel, laat het me zo zeggen; als ik later kinderen heb, dan kan ik helaas de helft van mijn films niet tonen, omdat ze te angstaanjagend of te bloederig zijn. Gelukkig heb ik dus dit alternatief (lacht).

Daarnet sprak je over je terugkeer naar het horrorgenre via Rob Zombie in de laatste Halloween-films. Wat vond je eigenlijk van de films?

Eerlijk gezegd, ben ik een grotere fan van de eerste film, maar ik vond mijn rol van Annie interessanter in Halloween II.

Als je mocht kiezen, welke rol zou je dan graag ooit eens spelen?

Mogen meespelen in een film zoals Sucker Punch zou prachtig zijn. Dat is het soort film dat ik graag in de toekomst wil doen.

 


 Bart Carteur


Andere artikels van hetzelfde type