:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GOLD DIGGERS - THE SECRET OF BEAR MOUNTAIN
GOLD DIGGERS - THE SECRET OF BEAR MOUNTAIN (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2023-04-15
FILM
Bij ons is Gold Diggers: The Secret Of Bear Mountain nauwelijks bekend, maar in Amerika was de film regelmatig op de kabeltelevisie te zien, waardoor iedere Amerikaanse tiener hem in de jaren '90 wel zag. Christina Ricci, die door Casper en haar rol in The Addams Family reeds een stevige sterrenstatus had, zou later op televisie in één of andere show hebben gezegd dat ze spijt heeft dat ze ooit ja heeft gezegd op dit aanbod. Waarom weten we ook niet, maar misschien is dat wel door het verhaal dat niet verder gaat dan de avonturen van Jommeke, en enerzijds is dat nou net weer de charme van.
Ricci speelt Beth, die samen met haar moeder (Polly Draper) van het hippe  Los Angeles naar Wheaton verhuist, een afgelegen stad waar niets te beleven valt. Kate heeft echter een huis geërfd van haar overleden tante, en als alleenstaande moeder kan ze daar natuurlijk geen neen op zeggen. Beth ontmoet al gauw Jody, vertolkt door Anna Chlumsky, die ook in Uncle Buck of My Girl zat, maar daarna zich tevreden moest stellen met rolletjes in tv-series zoals Hannibal of Veep. Jody is een echte tomboy, en het soort meisje dat er niet voor terugdeinst om op de vuist te gaan met één of andere jongen, en natuurlijk ook één waarover geroddeld wordt. Maar het klikt tussen de twee, en Jody weet Beth te overhalen om samen naar de nabijgelegen Bear Mountain te gaan, want volgens de legende ligt daar een hele voorraad goud.
Hoewel je zeer goed kan merken dat Gold Diggers: The Secret Of Bear Mountain voor een habbekrats werd gemaakt met de meest dwaze special effects heeft de film een aangename Spielberg-vibe die je doet denken aan de kwajongensstreken van The Goonies. Geen hoogstaande cinema, maar dat was ook geen seconde de bedoeling van Kevin James Dobson,  die heel zijn carrière alleen maar televisiefilms kon maken, en zo ziet deze Universal-film er ook wel een beetje uit, maar erg is dat niet.

BEELD EN GELUID
Deze jeugdfilm verscheen op Mill Creek, en wel in hun VHS-reeks waarbij de Blu-ray gepresenteerd wordt met een slipcase die eruit ziet als een videotape. Mill Creek heeft dan wel de naam als de maatschappij die vaak goedkope transfers aanbiedt, deze avonturenfilm is er echter één om de duimen en vingers bij af te likken, met prachtige detaillering. Dat laatste mis je wel een beetje in de natuurbeelden, maar dat is niet meer dan mierenneuken. De Blu-ray heeft Engelse ondertiteling, maar is dus wel regiogebonden. De geluidsband is een ietwat gedateerde, maar puike DTS-HD MA 5.1.
EXTRA'S
Er staat geen enkele extra op deze disk.

CONCLUSIE
Gold Diggers: The Secret Of Bear Mountain is heerlijke '90's-nonsens waarin twee jonge meisjes (Christina Ricci en Anna Chlumsky) in pure Jommeke-stijl op zoek gaan naar een voorraad goud. geen grootse cinema, zelfs geen goede, maar wel leuke. coverStudio: Mill Creek Entertainment

Regie: Kevin James Dobson
Met: Christina Ricci, Anna Chlumsky, Polly Draper, Brian Kerwin, Diana Scarwid, David Keith

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
A

Genre:
Jeugdfilm

Versie:
U.S.A.

Jaar:
1995

Leeftijd:
PG

Speelduur:
93 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
683904635174


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij