:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HARDBODIES
HARDBODIES (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-04-19
FILM
HardBodies maakt deel uit van de box Sun, Sand & Sweat waar je ook Private Resort, Perfect en Spring Break in terug kan vinden.

Soms zegt een poster alles over de film, en dat is zeker het geval bij HardBodies. Op de affiche prijkt een mooi vrouwenlichaam in bikini, en dat is zowat het enige waar het hem om draait in deze film. Wel met een licht pervers kantje, want de populaire Scotty (Grant Cramer) krijgt van drie oude lelijke mannen de opdracht om hun te leren hoe je met een sjiek strandhuis jonge vrouwen moet gaan oppikken. Dit maar om te zeggen dat dit wederom het soort film is die je zeker vandaag niet meer zou kunnen maken, zeker niet door een studio als Columbia, want hoewel er geen enkele bekende naam te bespeuren valt in deze komedie, werd hij door de gerenommeerde studio overgekocht van het Playboy-kanaal.
In 1984 was dit niet meer dan normaal. Er was nog geen internet, en wie blote borsten wilde zien moest ofwel in de videotheek achter de gordijntjes verdwijnen, ofwel een sekskomedie mee naar huis nemen. Hoe ongeloofwaardig het ook klinkt, is deze film deels gebaseerd op waargebeurde feiten. De scenarioschrijvers Eric Alter en Steve Greene lazen in een nummer van Penthouse hoe een populaire jonge surfer oudere rijke kerels die een zomerstrandhuis huurden, hielp om jonge meisjes te ontmoeten, en meer hadden ze niet nodig om hierover zelf wat te verzinnen.
Bij ons is deze film nauwelijks bekend, maar in de VS bracht dit vehikel zoveel geld op dat er twee jaar later een sequel volgde, die wel een pak minder succes, had waardoor de carrière van regisseur Mark Griffiths (die ook de eerste draaide) in een diep dal raakte en nadien alleen maar aan de bak kwam met ondingen die rechtstreeks op dvd of videotape werden gedropt. De reden waarom HardBodies nu nog een cultsucces heeft, is grotendeels omdat de populaire all-female hardrockband Vixen de hele tijd in de film zat, ook al was het onder het pseudoniem van Diaper Rash. Leuk voor de fans, maar voor de doorsnee kijker werkt hun FM-rock alleen maar als een rode lap op een verveelde stier. Veel zal met het budget te maken hebben, maar zeker een kwart van de film wordt opgevuld met hun optredens. Voor de rest moet je het doen met een geile hond die op de Californische stranden de bikini’s van de meisjes rukt, of een oude geilaard die onder de rok van jonge meisjes komt piepen en een muilpeer cadeau krijgt.

HardBodies heeft weliswaar zijn charmes en fans van de eighties kunnen mits wat goede wil dit zelfs best leuk vinden, maar verder dan beschamend matig raakt dit amateurisme nooit.
BEELD EN GELUID
Wie deze film op Blu-ray wil moet richting Amerika trekken waar je hem op Mill Creek vindt in deze box, maar ook apart te verkrijgen is. Het gaat om een regiogebonden Blu-ray, maar de beeldkwaliteit is van een zeer hoog niveau met voldoende detailering en dat komt vooral omdat de hele film bijna buitenshuis is opgenomen op de mooie stranden. Geen donkere scènes dus, wel veel flashy bikinis en heel wat menselijk bloot. De geluidsband is een degelijk verstaanbare Engels DTS-HD MA 2.0 zonder ondertiteling en voor de liefhebbers massa's songs van Vixen.

EXTRA'S
Op deze lowbudget-uitgave tref je geen extra’s aan.

CONCLUSIE
Oude lelijke mannen die achter de jonge vrouwen lopen en steeds in het zand bijten kan best wel een aardige premisse zijn voor een eightiesfilm toen zoiets nog mocht, maar HardBodies is dat geen geval. Enkel aan te raden voor zij die eighties-chicks in een bikini willen zien.


coverStudio: Mill Creek Entertainment

Regie: Mark Griffiths
Met: Grant Cramer, Courtney Gains, Kane Hodder, Teal Roberts, Michael Rapport, Roberta Collins

Film:
4/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
A

Genre:
Komedie

Versie:
U.S.A.

Jaar:
1984

Leeftijd:
R

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
683904632517


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• geen
 

Andere recente releases van deze maatschappij