:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> COCAINE BEAR
COCAINE BEAR
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2023-05-16
FILM
Met Pitch Perfect 2 en zelfs de remake van Charlie’s Angels bewees Elizabeth Banks dat ze haar mannetje staat achter de camera, maar een horrorkomedie vol gore over een beer die aan de cocaïne zat had niemand zien aankomen, en vooral niet dat het één van de leukste Hollywood-horrorkomedies in jaren is geworden!
De film is gebaseeerd op waargebeurde feiten zoals dat heet, of tenminste toch heel losjes. In 1985 stierf een Amerikaanse zwarte beer nadat hij 79 kilo cocaïne had ingeslikt die hij in een plunjezak vond die uit een vliegtuig werd gedropt dat bestuurd werd door Andrew C. Thornton II. Thornton sprong daarna zelf uit het vliegtuig met een defecte parachute en stierf ter plekke. Tot daar de juiste feiten, maar voor Banks genoeg materie om er een hilarische komedie van te maken waarin de drugsmokkelaars op zoek gaan naar de verdwenenen cocaïne en op de gek geworden beer botsen die ondertussen al de ene na de andere toerist heeft opgepeuzeld.

Er is niet alleen de CGI-beer die schittert, maar het werd ook Ray Liotta’s laatste filmrol voor zijn tragische overlijden op 26 mei 2022, en wel na de week waarin hij zijn dialogen opnieuw insprak voor de postproductie. Elizabeth Banks droeg de film dan ook op aan hem, ook al zie je Liotta nauwelijks. Voor de rest is het gieren en brullen, waarbij Banks iedere seconde over de top gaat, maar zelden of nooit op haar bek gaat. Het is alleen tijdens de laatste twintig minuten dat Banks de pedalen verliest en kiest voor humor à la Superbad, maar voor de rest is dit een best genietbare horrorkomedie voor een breed publiek. De beer vreet wel eens wat hersenen op, of er gebeurt iets met een ambulance wat je nooit ziet aankomen, maar voor de rest valt Cocaine Bear best nog nog onder de noemer familie-entertainment te plaatsen.
Banks begrijpt perfect waar de eighties voor staan, en met een perfecte synthwave-soundtrack en een sfeertje die aanleunt bij The Goonies en Stranger Things is Cocaine Bear dan ook perfecte nostalgieporno geworden zonder dat het al te pathetisch wordt. Misschien remmen sommige scènes de film wat af en had je met twintig minuten minder de perfecte horrorkomedie kunnen hebben, toch is Cocaine Bear meer dan leuk.

BEELD EN GELUID
Deze dvd is best verzorgd, maar een film die zich volop in een natuurreservaat afspeelt, schreeuwt natuurlijk om een Blu-ray. De kwaliteit is matig, vooral dan op het einde waar het verhaal zich grotendeels in een grot afspeelt en het allemaal wat wazig wordt, maar slecht wordt het nooit. De geluidsband is een Dolby Digital 5.1 die je volgens het hoesje ook in het Nederlands aantreft, maar daar zijn we gelukkig gespaard van gebleven. Voor de rest veel berengebrul en een aardige eighties-soundtrack.
EXTRA'S
Naast een trailer, tref je hier alleen maar extra's aan waar je niks mee kan aanvangen zoals een alternatief einde, wat uitgebreide scènes en een gag reel die helemaal niet grappig is.

CONCLUSIE
Cocaine Bear is zeker geen hoogstaande cinema en helt soms over naar het banale, maar gelukkig weet Elizabeth Banks wat ze moet doen om haar kijkers 90 minuten bij de les te houden.cover
Studio: Universal

Regie: Elizabeth Banks
Met: Keri Russell, Alden Ehrenreich, O’Shea Jackson Jr., Ray Liotta, Isiah Whitlock Jr.

Film:
6/10

Extra's:
3/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2022

Leeftijd:
16

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5053083258184


Beeldformaat:
2.39:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Engels CC
Extra's:
• Trailer
• Alternatief Einde
• Extended Scenes
• Gag Reel

Andere recente releases van deze maatschappij