:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CORRECTIVE MEASURES
CORRECTIVE MEASURES (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2024-01-05
FILM
Na een wereldwijde nucleaire ramp heeft straling ervoor gezorgd dat nogal wat mensen gemuteerd zijn geraakt, en beschikken over bovennatuurlijke krachten. Niet iedereen zet deze even vredelievend in, vandaar dat men heeft geïnvesteerd in de speciale gevangenis San Tiburon, waar directeur Walton Devlin (Michael Rooker) de plak zwaait. De gevangenen hebben allemaal een toestel aan hun been waardoor hun gaven worden gedempt, maar vooral geldt binnen de muren het recht van de sterkste.
De film start met de arrestatie van Walter "Payback" Locke (Dan Payne), die al een stuk of vijftig kills op zijn naam heeft staan, maar die vooral als een soort vigilante booswichten om zeep helpt, kennelijk omdat hij een wrok koestert tegen de misdadigers die zijn dochter het leven hebben gekost. Samen met de empaat Diego Diaz (Brennan Mejia) komt hij de gevangenis binnen, en die laatste wordt al dadelijk onder de hoede genomen door Gordon Tweedy (Tom Cavanagh), die als The Conductor elektriciteit kon geleiden, vooraleer de nullie aan zijn been zijn gave heeft geblokkeerd. De meest beruchte gevangene is echter The Lobe (Bruce Willis), die onder normale omstandigheden anderen zijn wil kan opleggen. Devlin heeft hem voorzien van een speciale behandeling, want binnen een paar weken gaat hij op pensioen, en hij zou graag weten waar The Lobe zijn bij elkaar gegraaid fortuin heeft verborgen.

Dan begint The Conductor aan het toestel aan zijn been te prutsen, en slaat in de gevangenis al snel de vlam in de pan... en dan is het ieder voor zich.
Corrective Measures is de verfilming van een obscure graphic novel uit 2014, geregisseerd door Sean Patrick O'Reilly, die ook al als uitvoerend producent bij de Detective Knight-films aantrad. Verbindend element tussen de twee is Bruce Willis, die eigenlijk maar een bijrolletje heeft maar ten tijde van het draaien van deze Corrective Measures was zijn ziekte nog niet zo ver gevorderd. De film is zowat een kruising tussen X-Men en Orange Is The New Black; het gegeven heeft een ongelofelijk potentieel, maar de regie van deze prent is zeer zwak, en het lijkt voortdurend dat enkele plotelementen die uit de strips gelicht zijn, moeten worden afgevinkt, zonder evenwel te denken aan de samenhang. Waarom Bruce Willis acteert als een plant is intussen geweten, de hoofdrol wordt eigenlijk gespeeld door Brennan Mejia, vanuit wiens standpunt we de gevangenis van binnen leren kennen. Daarnaast speelt Michael Rooker een heerlijk cynische gevangenisdirecteur wiens apathie ten opzichte van het lot van zijn gevangenen eigenlijk deprimerend is. Met een betere regisseur aan het roer zouden we ergens in de buurt van Watchmen kunnen zijn beland, maar nu blijft het een B-film die niet eens de moeite doet om genreoverstijgend te zijn. Jammer.

BEELD EN GELUID

Zoals de meeste releases van The Searchers zijn beeld en geluid rudimentair, maar ook niet slecht. De film speelt zich voornamelijk in de gevangenis af, en het primaire oranje van de gevangenisplunjes steekt af tegen de voor de rest eerder onderkomen gevangenisgebouwen. Met speciale effecten wordt spaarzaam omgesprongen, dus voor veel spektakel wordt er niet gezorgd. Het motto is dat alles hier op een single layer-schijf moet gestampt worden. Het label van de schijf is zelfs hetzelfde als de Detective Knight-films, dus zorgzaam is er met de transfer alleszins niet omgesprongen. Het werkt, en dat is het dan ook. Idem voor het geluid, waarbij u kan kiezen tussen de originele Engelse versie en een Franse dub, beide in DTS-HD MA 5.1. De geluidstrack is misschien nog een beetje boven de middelmaat wanneer de personages eindelijk eens in actie schieten of elkaar de nek willen omwringen. Een schijf om uw home theatre mee te demonstreren is Corrective Measures alleszins niet.
EXTRA'S
Geen extra's, maar als u zich tot aan de gevangenis wil begeven kan u wel een pak slaag krijgen van een medegevangene naar keuze.

CONCLUSIE

Het volle potentieel van de graphic novel wordt niet aangeboord in deze B-filmverfilming van Corrective Measures, en als u de film koopt, dan is dat voornamelijk uit liefdadigheid, namelijk het spijzen van Bruce Willis' pensioenfonds.


coverStudio: The Searchers

Regie: Sean Patrick O'Reilly
Met: Michael Rooker, Tom Cavanagh, Kevin Zegers, Dan Payne, Bruce Willis

Film:
5,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
B

Genre:
Superhelden

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2022

Leeftijd:
16

Speelduur:
107 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789493316133


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij