:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FROGS
FROGS (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2024-04-09
FILM
Ze zien er allesbehalve gevaarlijk uit, toch dacht regisseur George McCowan (makers van een paar afleveringen van Charlie's Angels of Starsky And Hutch, de Canadese hockeyfilm Face-Off en de vierde en laatste Magnificent Seven-film) dat de amfibieën met de uitpuilende ogen de kijker de kast konden opjagen. Misschien wel uit verveling, maar geenszins door angst.
De poster van Frogs bestaat wel uit een tekening van een menselijke hand die uit de mond van een enorme kikker hangt, waardoor nietsvermoedende kijkers dachten dat ze een film zouden zien met gigantische mensenetende kikkers. Wisten zij veel! Meestal zie je niet meer dan een kikker die in close-up wordt gefilmd of gewoon een tamme slang die in een luster hangt. En natuurlijk massa’s beelden over beesten die in het moeras leven, allemaal netjes gepikt uit natuurdocumentaires, wat je maar al te goed ziet. Soms lijkt het er wel op alsof men niet genoeg kikkers had en ergens was dat ook zo! Ondanks het krappe budget waren er zo’n 600 kikkers in het spel, maar de crew slaagde erin om die tijdens de productie te laten ontsnappen waardoor ook deze “angstfactor” in het water viel.
De film kwam uit de stal van American International Pictures en het was duidelijk dat men mikte op het succes van de eco-horrorfilms uit de jaren 1970 die verrassend in gang werd getrapt met Willard. Geen geld, maar helaas ook geen script. Zo duurt het bijna 45 minuten vooraleer de eerste dode valt en dat is voor een horrorfilm die bestaat uit soapachtige dialogen tergend lang. De kikkers zelf doen niet veel, hooguit gooien ze met hun lompe poten een potje gif omver. Gelukkig is er wel nog een leuke scène met een alligator die nu niet meer gemaakt zou gemaakt worden. Maar goed met één spectaculaire (korte) scène red je helaas geen film.
Frogs begint ontzettend saai met Pickett Smith (een zo goed als onherkenbare Sam Elliot) die foto’s maakt van de plaatselijke flora en fauna uit een moeras dat het landgoed is van de rijke en invloedrijke familie Crockett. De fotograaf ontdekt er talloze tekenen van vervuiling, gaande van afvoerpijp van giftig afval - ook al is er geen fabriek te bespeuren - of (we kid you not) een afgedankte pop. Smith wordt met zijn kano omvergegooid door de zatte Clint Crockett (Adam Roarke) die samen met zijn zus Karen (Joan Van Ark) de buurt onveilig maakt met zijn speedboot. Uit schaamte neemt Clint de fotograaf mee naar het landhuis waar patriarch Jason (Ray Milland) de plak zwaait. Net zoals voor de kijker is het voor Pickett duidelijk dat de vervuiling - en de reusachtige kikkers- verband houdt met de vieze zaakjes van Jason.

BEELD EN GELUID
Wie deze Blu-ray toch in zijn bezit wil, koopt best de Duitse versie op NSM. Goedkoop en voorzien van een meer dan degelijke transfer, zeker als je weet dat het om een zeer goedkoop gemaakte film gaat. En als bonus krijg je er naast de Engelse audio ook nog eens de Engelse ondertiteling bij.

EXTRA’S

De enige extra die je hierop aantreft is een trailer.
CONCLUSIE
De schunnige, foute opmerkingen van Ray Milland (de enige ster uit de film inclusief een rolstoel en een toupet) zijn zowat de enige grappige momenten uit deze oervervelende film die vooral uitblinkt in schaamteloze onkunde. Er zullen ongetwijfeld wel mensen zijn die denken dat dit dwaas en saai vehikel een cultfilm is. Niets is minder waar.coverStudio: NSM Records

Regie: George McCowan
Met: Ray Milland, Sam Elliott, Joan Van Ark, Adam Roarke, Judy Pace, Lynn Borden, Mae Mercer, David Gilliam

Film:
2/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Duitsland

Jaar:
1972

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9007150073862


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 2.0
Duits DTS-HD MA 2.0

Ondertitels:
Engels, Duits
Extra's:
• Trailer


Andere recente releases van deze maatschappij