:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PET SEMATARY TWO
PET SEMATARY TWO
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2024-05-03
FILM
Ook al was de eerste Pet Sematary een enorm groot succes, hoor je maar weinig mensen spreken over Pet Sematary Two. Deze sequel verscheen drie jaar later na de eerste en stierf een vliegensvlugge stille dood. Critici maakten er een sport van om de film af te breken, en ook de horrorfans lieten het afweten. Zelfs in de videotheken, waar de fans niet vies waren van een sequel of prequel meer of minder, liep het allesbehalve vlot. Pet Sematary Two werd een zo goed als vergeten film waarvan we ons afvragen of die echt zo slecht is als men ons wil doen geloven.
Het verhaal van Pet Sematary, dat in 1983 werd bedacht door Stephen King, is door de popcultuur al even bekend als de Ramones-song. In het gehucht Ludlow bevindt zich een Indiaanse begraafplaats met reanimerende krachten. Wie begraven wordt, komt later weer tot leven. Het addertje onder het gras is alleen dat het niet onder je oorspronkelijke vorm is, maar wel als bloeddorstige zombie. Dat dit zeer verregaande gevolgen kon hebben, zagen we in het eerste deel, maar net zoals in het echte leven trekken ook in horrorfilms mensen geen lessen uit gemaakte fouten.

Het verhaal begint met een ietwat ongelukkig gefilmde elektrocutie van een actrice en lijkt visueel op een amateuristische en klungelige Brian De Palma. De actrice is de moeder van de dertienjarige Jeff Matthews (Edward Furlong). Vader Chase (Anthony Edwards) kan als geneeskundige - hij is de dierenarts van het dorpje - de dood van zijn echtgenote best wel plaatsen, maar de tiener gaat volledig door het lint. Als zijn vriend Drew Gilbert (Jason McGuire) hem over de oude Indiaanse begraafplaats vertelt, wordt de drang groot om het dode lichaam van zijn geliefde moeder te begraven op het kerkhof.
Of het een verstandige keuze is of niet laten we in het midden, maar Paramount zette al zijn hoop op het kindersterretje Edward Furlong die wereldberoemd was geworden als John Connor in Terminator 2: Judgment Day, de zoon van Sarah en ook al in Children Of The Corn meespeelde die - toeval of niet - ook een Stephen King-verfilming was. De regie werd in de vertrouwde handen van Mary Lambert gestopt, die naast een resem videoclips - van Madonna tot Lionel Richie - ook de eerste Pet Sematary draaide.

Op geen enkel vlak overtreft de tweede film de eerste. Niet dat iemand dit ooit had verwacht. Dat ligt niet alleen aan het veel lagere budget, maar ook omdat het grotendeels om een dode - later hondsdolle- hond gaat en dan denk je vaak aan Cujo. Dat leidt niet per se naar negatieve gevoelens, maar de CGI maakt er niet alleen een onnozele creatuur van, het komt ook niet het horroreffect niet ten goede. Gelukkig vergeet Mary Lambert niet de humor en het is net dat wat Pet Sematary Two redt. De sfeer van Stand By Me is dan ook nooit ver weg.
BEELD EN GELUID
Deze stokoude Paramount-dvd is er technisch gezien eentje om van te snoepen. Met een bijna perfecte detaillering wordt hiermee bewezen dat je gerust de dvd nog een kans kan geven als fysieke drager, ook al moet je daar niet per se veel geld aan uitgeven.

EXTRA’S
De enige extra is een trailer.

CONCLUSIE
Pet Sematary Two is best genietbaar en wat ons betreft zelfs beter dan de overbodige remake uit 2019 van Kevin Kölsch en Dennis Widmyer. Vergelijk hem alleen niet met de eerste versie uit 1989.cover
Studio: Paramount

Regie: Mary Lambert
Met: Edward Furlong, Anthony Edwards, Clancy Brown, Jared Rushton

Film:
6/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
1992

Leeftijd:
16

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714865557327


Beeldformaat:
1.77:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Italiaans, Roemeens, Pools, Noors, Fins, Zweeds, Engels CC,
Extra's:
• Trailer


Andere recente releases van deze maatschappij