:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GIRLS! GIRLS! GIRLS!
GIRLS! GIRLS! GIRLS!
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-09-09
FILM
Ross Carpenter (Elvis Presley) heeft een handeltje opgezet in verhuur van boten aan vissers. Als bijbaantje treedt hij geregeld op in de plaatselijke nachtclub. Op een dag vertellen zijn pleegouders, die ook de eigenaren van de boten zijn, dat ze van plan zijn om deze te verkopen en zo de medische kosten voor zijn zieke pleegmoeder beter aan te kunnen. Graag had Ross de boot gehouden die hij samen met zijn echte vader had gemaakt en om het nodige geld hiervoor bijeen te halen besluit hij om wat vaker in de nachtclub op te treden, tot groot ongenoegen van zijn vriendin Robin (Stella Stevens). Tot overmaat van ramp verkoopt zijn stiefvader de boot dan ook nog eens aan Wesley Johnson (Jeremy Slate). De twee kunnen het niet met elkaar vinden en Ross heeft er dan ook alles voor over om de zeilboot terug in handen te krijgen …


Ook in deze Elvis-film draait het vooral rond de liedjes (meer dan 15 in totaal). De inhoud is iets beter dan die van Paradise Hawaiian Style, maar heeft nog steeds niet echt veel te betekenen. Het zijn vooral de vele liedjes die de films leuk maken om te bekijken, want voor het acteertalent en de diepgang moet je het in geen geval doen.


BEELD EN GELUID
Daar waar de beeldkwaliteit bij Paradise Hawaiian Style al teleurstellend was is het bij deze Girls! Girls! Girls! al helemaal om te janken. Filmruis is heel veel aanwezig en beschadigigen zijn nog duidelijker en veelvuldiger aanwezig dan in voorgenoemde film. Kleuren zijn weerom oververzadigd en er wordt veel te veel gebruik gemaakt van edge enhancement. Een regelrechte onvoldoende!
Ook hier heeft Paramount weer 2 geluidstracks aangeleverd, weerom een 5.1 remix en een gerestaureerde mono uitgave. Spijtig genoeg is het bij deze DVD heel wat minder goed gesteld met het geluid dan bij Paradise Hawaiian Style. De linker-en rechterkanalen lijken uit balans te zijn waardoor het geheel een zeer onnatuurlijke uitstraling krijgt, gelukkig heeft men ook de originele monotrack op een Dolby Digital 2.0 geluidsspoor beschikbaar gemaakt en deze klinkt toch wel heel wat beter. Het spreekt vanzelf dat deze niet zo dynamisch kan zijn als een 5.1 track, maar toch klinkt hij stukken beter dan de 5.1-remix die aanwezig is op deze schijf.


EXTRA'S
Spijtig genoeg zijn er geen extra’s aanwezig op deze release. Wel dient hierbij vermeld te worden dat Girls! Girls! Girls! werd uitgebracht in de Stars for Sale reeks en dus de lage prijs enigszins het ontbreken van extra’s rechtvaardigt.

CONCLUSIE
Beeld- en geluidskwaliteit van deze DVD-release van de Elvis-film Girls! Girls! Girls! is zeer teleurstellend, neem daar ook nog eens het ontbreken van extra’s bij en dan kun je deze DVD geen aanrader noemen. Op het gebied van inhoud zit het iets beter dan Paradise Hawaiian Style, maar de technische kant blijft dus ver achter. Enkel de echte Elvis-fans zullen omwille van de lage prijs deze schijf misschien toch nog willen aanschaffen.


Deze DVD maakt deel uit van een 8-delige Elvis-box met daarin de films Paradise Hawaiian Style, Girls! Girls! Girls!, Roustabout, King Creole, Easy Come Easy Go, Blue Hawaii, Fun In Acapulco en GI Blues, verschenen bij Paramount.


cover
Studio: Paramount

Regie: Norman Taurog
Met: Elvis Presley, Stella Stevens, Jeremy Slate, Laurel Goodwin

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
4,5/10


Regio:
2

Genre:
Musical

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1962

Leeftijd:
AL

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8714865558669


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Spaans Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0


Ondertitels:
ederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Bulgaars, Pools, Kroatisch, Sloveens, Hebreeuws, Arabisch, Turks, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij