:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STARGATE SG-1 VOLUME 31
STARGATE SG-1 VOLUME 31
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-09-19
SERIE
Samen met Volume 31 zitten we al aan de 2 laatste afleveringen van het 6de seizoen. Nu wordt ook de grotere verhaallijn weer verder gezet en dit zal tot een zeer explosieve finale van het seizoen leiden...

Prophecy (S6, Ep. 21)
Tijdens een routinemissie stuit SG-1 op een beschaving die wanhopig tracht om bevrijd te worden uit de klauwen van de Goa’Uld. Terwijl ze op de planeet verblijven, wordt Jonas echter ziek. Eenmaal terug op de basis stelt de dokter een tumor vast. Deze tumor die een gevolg blijkt te zijn van Nirrti’s genetische experimenten stelt hem echter wel in staat om de toekomst te zien... een toekomst waarin SG-1 regelrecht in een val loopt...

Full Circle (S6, Ep. 22)
Daniel Jackson verschijnt aan O’Neill en wijst hem erop dat Anubis de locatie heeft gevonden van het “Eye of Ra”, een mysterieus object van ongekende kracht, dat ergens op Abydos verstopt ligt. Met de hulp van Daniel lukt het O’Neill om als eerste het artefact te bemachtigen, maar dan dreigt Anubis de hele planeet te vernietigen als hij het artefact niet krijgt...

De spanning die wordt opgebouwd in de laatste 2 afleveringen is zeer goed voelbaar, ook het weerom verschijnen van Anubis en Daniel Jackson spelen een grote rol in het creëren van die sfeer. Zelf verlangen we na het bekijken van dit 6de seizoen al volop naar Seizoen 7, waarin Daniel Jackson weer continu zal meespelen.

BEELD EN GELUID
Weerom is er op de beeldtransfer zeer weinig aan te merken, deze is voor een TV-serie namelijk van een zeer hoog niveau. Helderheid en contrast zijn optimaal, zwartniveau en schaduwdetail zeer goed. Filmgrain is minimaal. Beschadigingen en compressiefouten zijn al helemaal uit den boze. Net als bij de voorgaande schijf beschikken we ook weer op dit volume over een prima audiotrack die zeer dynamisch en ruimtelijk gespreid is. Dialogen klinken ook nu weer mooi helder en gecentraliseerd. Er wordt waar mogelijk steeds gebruik gemaakt van de surround speakers en het LFE kanaal.

EXTRA'S
Audio-commentaar op alle afleveringen
Voor deze DVD werden er verschillende leden van de crew opgetrommeld om een audio-commentaar vol te spreken met weetjes en uitleg over het productieproces. 2 zeer geslaagde audiocommentaren die niet vervelen.
Prophecy: William Waring, Peter Woeste en Rick Dean
Full Circle: Martin Wood en Jim Menard

3 Featurettes
Aangezien er op dit 31ste volume maar 2 afleveringen aanwezig zijn, werden er ook 2 director’s series voorzien. De eerste met William Waring is ietsjes minder, waarschijnlijk omdat dit zijn eerste keer was dat hij een featurette voor een DVD verzorgde, niettemin toch voldoende informatief. De 2e featurette echter, met Martin Wood, is dan weer van de gebruikelijke kwaliteit en biedt heel wat inzicht in de speciale situaties en effecten die in de laatste aflevering gebruikt worden Ook krijgen we nog een Video Diary van Richard Dean Anderson (Jack O’Neill) mee over de aflevering “Paradise Lost”, weerom zeer informatief en leuk opgevat.

The Lowdown - featurette
Deze documentaire van ongeveer een uur werd speciaal voor sci-fi channel door voornamelijk de cast gemaakt. Ze leiden je de wereld van Stargate SG-1 binnen en geven meer uitleg bij wat er van hun en de crew verwacht wordt voor het realiseren van de episodes van het 7de seizoen van Stargate SG-1. De docu bevat tientallen hilarische momenten, zoals bijvoorbeeld acteur Christopher Judge (Teal’c) die je rondleidt in zijn trailer. Ook wordt er een hoop informatie meegegeven over het 7de seizoen en de productie van de serie. Een los opgevatte en zeer interessante documentaire, die zeer zeker het bekijken waard is.

Beeldbestand Seizoen 6
Een fraaie collectie episode stills en behind the scenes foto’s. Enkel spijtig dat er geen muziek bij voorzien werd.

Fanclub Spot
Amanda Tapping nodigt je uit om de Stargate Fanclub online te bezoeken.

De extra’s op deze schijf zijn minstens even goed als de afleveringen zelf, alles wordt op een luchtige manier aangepakt wat het geheel ook leuker maakt om naar te kijken.

Moest Stargate SG-1 in een boxset uitgebracht zijn dan zou de hoeveelheid extra’s nog indrukwekkende geleken hebben:
- 22 audio-commentaren
- 14 Featurettes (elk tussen de 10 en 15 minuten)
- The Lowdown – Making of (ongeveer 60 minuten)
- 6 Beeldbestanden (elk tussen de 30 en de 40 foto’s)

Alles bijeen dus goed voor zo’n 1170 minuten extra’s (!) (ongeveer 935 minuten audio-commentaar, 175 minuten featurettes, en een making of van een uur) en dan nog eens meer dan 180 foto’s. Als je het zo bekijkt, zit je aan bijna 20 uur extra’s, en hoeveel TV Series zijn er die dat allemaal aan boord hebben? Als er al zijn zullen er dat niet te veel zijn...

CONCLUSIE
Het laatste volume van seizoen 6 is technisch gezien weer een pareltje geworden. Niettegenstaande dat er maar 2 afleveringen aanwezig zijn op de disc aanwezig zijn, is er nu wel een documentaire van een uur aanwezig! Een top-DVD van een top TV-serie !


cover
Studio: MGM

Regie: diversen
Met: Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Don Davis

Film:
9,5/10

Extra's:
9/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
AL

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626014522


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Engels CC
Extra's:
• Audio-commentaar op alle afleveringen
• 3 Featurettes
• The Lowdown
• Beeldbestand Seizoen 6
• Fanclub Spot

Andere recente releases van deze maatschappij