:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> COUPLING - SEIZOEN 1
COUPLING - SEIZOEN 1
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-09-30
SERIE
In Groot-Brittannië staan ze nu wel al een tijdje bekend om de goede comedy’s. Ook deze Coupling vormt daarop geen uitzondering. In de serie volgen we de onderlinge relaties van Steve, Susan, Patrick, Jeff, Jane en Sally. De focus in de eerste serie ligt vooral bij Steve en Susan, die het alles behalve makkelijk hebben in hun relatie aangezien hun vrienden wel constant iets op te merken hebben of het ene cliché na het andere weten op te rakelen waardoor de meest simpele situaties veranderen in een onoplosbaar kluwen van raadsels. De een praat al wel eens zijn of haar mond voorbij over de andere waardoor er constant nieuwe feiten aan het licht komen die ze voor elkaar verzwegen hadden.


Dit alles resulteert meer dan eens in hilarische situaties waar de personages kop nog staart aan kunnen knopen. De woordkeuze op zich is al zodanig goed gedaan dat er niet veel meer humor meer nodig is. Zo is er bijvoorbeeld Jeff die een oogje heeft op een Israëlische, maar de 2 kunnen elkaar natuurlijk niet verstaan, met de nodige misverstanden als gevolg. Verder hebben we Steve die in de eerste aflevering wil uitgaan met Susan maar nog steeds een relatie heeft met Jane. Hij heeft haar al een paar keren proberen duidelijk maken dat hij achter deze relatie een punt wil zetten, maar Jane wil het gewoonweg niet horen. Tot het dan uiteindelijk op een confrontatie tussen Jane en Susan uitdraait.

Verwacht je dus alvast maar aan de meest waanzinnige situaties en de meest rare onthullingen in deze prima Britse comedy.


BEELD EN GELUID
Producties van de BBC beschikken meestal over een goede beeldkwaliteit en dat is voor deze Coupling niet anders. De transfer is haarscherp, kleuren zijn helder en mooi verzadigd, schaduwdetail is goed en ook het zwartniveau is zeer solide. Enige minpunten die er te bekennen vallen zijn de aanwezigheid van posterization en hier en daar aliasing. Gelukkig blijven bovenstaande minpuntjes binnen de perken en storen ze niet echt.

Voor de DVD uitgave werd er voorzien in een Dolby Digital 2.0 geluidstrack, meer heeft de release eigenlijk ook niet nodig aangezien de hele serie toch staat of valt op de dialoog. De dialogen zijn dan ook moeiteloos te verstaan en klinken kraakhelder.


EXTRA'S
Zoals wel te verwachten was zijn er op deze schijf geen extra’s aanwezig, spijtig maar wel begrijpelijk, aangezien er voor dergelijke series niet veel is om extra’s over te maken.

CONCLUSIE
Dit eerste seizoen van de Britse comedy Coupling mag er zeker wezen, inhoud, beeld en geluid scoren meer dan voldoende om een aankoop te rechtvaardigen.


cover
Studio: Warner

Regie: diversen
Met: Jack Davenport, Gina Bellman, Sarah Alexander, Kate Isitt, Ben Miles, Richard Cayle

Film:
8,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
AL

Speelduur:
180 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321932953726


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij