:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HYPNOTIC
HYPNOTIC
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-10-13
FILM
Michael Strother (Goran Visnjic), is een uitstekende hypnotiseur die zijn gave gebruikt om mensen te doen stoppen met roken. Wanneer hij op een dag de detective Janet Losey (Shirley Henderson) hypnotiseert om haar van haar verslaving af te helpen krijgt Michael een bizarre hersenschim van haar te zien waarin een klein meisje onder water drijft. Later blijkt dat detective Losey werkt aan een zaak van een gevaarlijke seriemoordenaar die zijn slachtoffers achterlaat met vreemde tatoeages op hun lichaam. Heather, een jong meisje, wist te ontsnappen en zij is het enige spoor naar de seriemoordenaar. Maar het enige probleem is dat ze sinds haar ontsnapping geen woord meer gezegd heeft! Detective Losey vraagt aan Michael hulp om Heather te doen praten…

Hypnotic (bijna overal bekend onder de titel Doctor Sleep) is een geslaagde thriller van regisseur Nick Willing (Photographing Fairies), met in de hoofdrollen talenten zoals Goran Visnjic (ER, The Deep End), Shirley Henderson (Wonderland, Bridget Jones’s Diary) en Miranda Otto (The Two Towers, Return Of The King). Het verhaal, hoewel niet superorigineel, is goed gebracht en zit goed in elkaar. De film bevat voldoende spanning en tempo om de gemiddelde thrillerfanaat te bevredigen.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1 beeld ziet er voldoende scherp uit, met een degelijk contrast en schaduwdetail. Ook het zwartniveau is bevredigend. De aanwezige kleuren ogen mooi en natuurlijk. De gebruikte print bevat geen vuiltjes of beschadigingen. Wel is er soms wat minimale filmgrain aanwezig. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en dynamisch, met de nodige ondersteuning bij de aanwezige geluidseffecten en de fantastische filmmuziek van Simon Boswell. Dialogen zijn goed te verstaan en klinken natuurlijk. Ruis en geluidsstoringen zijn gelukkig niet aanwezig. Er is ook een Engelse DTS 5.1-track aanwezig en deze klinkt duidelijk voller en gedetailleerder dan zijn Dolby Digital 5.1-broertje.

EXTRA'S
Allereerst hebben we de originele bioscooptrailer en een promo (wat niet meer is als een extra lange trailer). Vervolgens hebben we bijna 20 minuten aan interviews met de voornaamste cast- (Goran Visnjic, Shirley Henderson, Miranda Otto, Paddy Considine) en crewleden (regisseur Nick Willing en producent Michelle Camarda). Het betreft hier de gewoonlijke promo-interviews waarin ieder wat uitwijd over hun karakter en hoe ze over de film denken. Tenslotte zijn er nog wat ‘achter de schermen’-beelden aanwezig in de vorm van een B-Roll (9 min.) en een drietal promotrailers (Swimfan, Secretary en About Schmidt).

CONCLUSIE
Hypnotic is een erg degelijke Engelse thriller van regisseur Nick Willing (Jason And The Argonauts). Paradiso brengt deze film uit op DVD, met een goede beeld- en geluidskwaliteit en voorziet het schijfje eveneens van enkele minieme extra’s. Een tip voor de thrillerliefhebbers.


cover
Studio: Paradiso

Regie: Nick Willing
Met: Goran Visnjic, Shirley Henderson, Miranda Otto, Paddy Considine

Film:
7,5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
16

Speelduur:
99 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5410504967559


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS,
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Promo
• Interviews
• B-Roll
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij