:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ASTÉRIX EN DE HELDEN
ASTÉRIX EN DE HELDEN
Bespreking door: Ronny - Geplaatst op: 2001-09-22
FILM
Het niet kunnen verslaan van de Galliërs ligt Ceasar zwaar op de maag. De senaat in Rome stelt voor om de Galliërs als goden te erkennen wegens hun onoverwinnelijkheid. Men legt ze daarom voor om enkele proeven af te leggen en zodoende te bewijzen dat ze even goed of beter dan de goden zijn. Asterix en Obelix gaan dan maar op weg naar Rome waarbij ze tijdens de tocht verschillende van de opdrachten tot een goed einde moeten brengen. Het verhaal is leuker en gevarieerder dan Asterix de Galliër en gaat vlot vooruit. Op de tekenstijl is er wederom niks aan te merken, de sfeer is helemaal aanwezig.

BEELD EN GELUID
Veel moeite heeft men zich ook hier niet getroost, hetzelfde liedje als bij Asterix de Galliër: de transfer is gemaakt van een vervuilde band met printbeschadigingen, haartjes en onzuivere kleuren. Een kwaliteit die een beetje hoger ligt dan die van een vhs-cassette en dat is niet acceptabel.
De geluidstrack is gedateerd en sommige stukken komen zeer dof over. Het beperkte geluidsspectrum van de originele geluidsband ligt aan de basis.

EXTRA'S
Geen extra's te vinden op deze dvd, een gemiste kans om deze release meerwaarde te geven.

CONCLUSIE
Ben je een Asterix-verzamelaar dan zal je deze dvd beslist aan je verzameling willen toevoegen, maar je wordt wel teleurgesteld door de lage kwaliteit en het ontbreken van extra's. Kinderen zullen deze tekortkomingen wel door de vingers zien, zij zijn alleen geïnteresseerd in het verhaal.

Opmerking: deze film is in feite dezelfde als De 12 Werken Van Asterix, behalve dat die laatste een rijkere keuze qua talen en ondertiteling heeft. - WP


coverStudio: Bridge Entertainment

Regie: Rene Goscinny, Albert Uderzo, Pierre Tchernia
Met: Olaf Wijnants, Ger Smit, Jan Anne Drenth, Paul Van Gorcum, Fred Butter

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Animatie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1975

Leeftijd:
AL

Speelduur:
78 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8711983463189


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Nederlands Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
geen
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij