:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> JUSTICE LEAGUE - SECRET ORIGINS
JUSTICE LEAGUE - SECRET ORIGINS
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-11-06
SERIE
In 2001 was er iemand bij Warner die dacht dat het wel leuk zou zijn om eens een hele groep superhelden te combineren, en bijgevolg ook te doen samenwerken, in één animatieserie. Uit deze gedachtengang werd Justice League geboren. In deze serie slaan Batman, Superman, Flash, Hawkgirl, Wonder Woman, Green Lantern en J'onn J'onzz de handen in elkaar om “het kwaad” te bestrijden.

In de eerste aflevering “Secret Origins” wordt de aarde aangevallen door een buitenaards ras, dat zich voordien op de planeet Mars bevond. Spoedig verenigen de superhelden uit de hele wereld zich om de gedrochten te bestrijden. Hierbij krijgen ze de hulp van J'onn J'onzz, de laatste overlevende echte marsbewoner, wiens volk werd uitgeroeid door de kwaadaardige aliens.

De combinatie van deze verschillende superhelden zorgt weer voor een verfrissend idee in het genre. Justice League heeft een zeer hoge entertainmentswaarde en we kunnde de serie dan ook niet meer dan warm aanbevelen aan fans van series zoals X-Men, Batman, Superman en dergelijke meer.

BEELD EN GELUID
Justice League is een nog vrij recente animatieserie en dat is ook te zien aan de beeldtransfer. Kleuren zijn steeds helder en voldoende verzadigd. Schaduwdetail en zwartniveau zijn optimaal en ook de beeldscherpte is zoals het zou moeten. Toch zijn er ook enkele minpunten, de openingsintroductie heeft namelijk in grote mate last van ghosting, een compleet onaanvaardbare fout. Enig ander minpunt dat we nog konden vaststellen was de aanwezigheid van interlacing en aliasing in sommige scènes, soms is er ook edge enhancement toegepast. Ook deze DVD werd voorzien van een Dolby Digital 2.0. Deze klinkt steeds helder en is vrij van ruis. Dialogen zijn goed verstaanbaar.

EXTRA’S
Geen extra’s aanwezig.

CONCLUSIE
Zowel beeld, geluid als inhoud van deze serie scoren goed, enkel het onnodig toepassen van edge enhancement is een zeer spijtige zaak. Ook enkele andere problemen in verband met de beeldtransfer zouden wij graag zien verdwijnen op het volgend volume.


coverStudio: Warner

Regie: diversen
Met: Kevin Conroy, Maria Canals, Susan Eisenberg, Phil LaMarr, Carl Lumbly, George Newbern, Michael Rosenbaum, Susan Sullivan

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Animatie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
6

Speelduur:
58 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321931222365


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Roemeens, Kroatisch, Sloveens, Hebreeuws, Arabisch, Turks, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij