:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SCOOBY DOO AND THE MONSTER OF MEXICO
SCOOBY DOO AND THE MONSTER OF MEXICO
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2004-02-17
SERIE
Als er één ding is waarvoor het duo Hanna-Barbera wel gezorgd heeft dan is het dat hun geesteskinderen nooit vergeten zullen worden. Wie kent er nu niet figuren als Fred Flintstone, George Jetson, Tom & Jerry, Top Cat en natuurlijk Scooby Doo. Dat de figuren populair zijn hoeft niet meer gezegd te worden, dat bewijst al de hele merchandising die er ook vandaag de dag nog rond gemaakt wordt al meer dan genoeg. Scooby Doo is wel één van de weinigen die nog constant nieuwe avonturen blijft beleven, deze Monster of Mexico vormt daar geen uitzondering op.

Scooby en zijn vrienden trekken naar het zuidelijke stadje Veracruz om er een vriend van Fred te gaan bezoeken. Eenmaal in het stadje aangekomen blijkt er echter vollop paniek te heersen voor een monster dat iedereen “el chupacabra” noemt. Velma, Fred en Daphne staan al te trappelen om het mysterie op te lossen, maar Shaggy en Scooby willen niks liever dan snel weer naar huis vertrekken. Tenminste dat willen ze toch totdat ze te weten komen dat er een groot feest ter ere van de doden voorbereid wordt met als centraal thema: eten.

Samen gaan ze op zoek naar het mysterieuze monster en proberen ze zo het probleem van Veracruz opgelost te krijgen. Maar niet alles is wat het lijkt …

Net als voorgaande Scooby Doo-tekenfilms en net als de allereerste TV serie verloopt ieder Scooby Doo-verhaal volgens een mooi vooraf bepaald plannetje. Ten eerste heb je natuurlijk de Mystery Inc. die met het monster / het mysterie in contact komt, dan volgt de fase van spurten / lopen / aanwijzingen verzamelen en dan vanzelfsprekend het ontmaskeren van de slechterik, wiens plan zonder die “meddling kids” wel geslaagd zou zijn. In Scooby Doo and The Monster of Mexico gaat dat niet anders. Het resultaat is een middelmatige tekenfilm die vereist dat je verstand op nul zit en gewoon geniet van wat er op het scherm gebeurt. Verwacht geen hoogstaande animatie of buitengewoon originele humor, want dan zit je aan het verkeerde adres.

BEELD EN GELUID
De beeldtransfer is teleurstellend. Ten eerste is er sterk wat edge-enhancement toegepast, het nut hiervan ontgaat ons volledig aangezien in een tekenfilm alles sowieso al mooi afgelijnd is. Ten tweede treedt er ook in hoge mate aliasing op wat het geheel niet direct een pretje maakt om naar te kijken. Neem daar nog eens de overdreven helderheid van de transfer bij en dan kun je dit geen goede transfer noemen.

De dvd werd voorzien van een Dolby Digital 5.1 geluidstrack. In tegenstelling tot het beeld kunnen we deze audio track wel goed noemen. Voor geluidseffecten en muziek wordt er voldoende gebruik gemaakt van de rear kanalen, dialoog klinkt helder en gecentraliseerd, ook geen sporen van ruis. Kortom een mooie audio track.

EXTRA'S
Als extra's hebben we ten eerste een audiocommentaar, spijtig genoeg vallen hierin veel te veel en veel te lange stiltes en daarbovenop is het informatiegehalte erg laag. Ten tweede is er ook nog een korte Making of voorzien die ingaat op de voice-acting voor de film, kort maar toch redelijk informatief. Ten slotte ook nog een aantal “bloopers”, leuk om te zien maar natuurlijk weinig meerwaarde.

CONCLUSIE
Scooby Doo and the Monster of Mexico is een matige film die een toch wel eerder slechte beeldtransfer meegekregen heeft en een vrij goede audiotrack. Meer dan een keertje huren voor de kinderen zit hier spijtig genoeg niet in.


cover
Studio: Warner

Regie: Scott Jeralds
Met: Casey Kasem, Frank Welker, Nicole Jaffe, Heather Nort

Film:
6,5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
4,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
6

Speelduur:
72 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931019347


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Noors, Grieks, Tsjechisch, Hongaars, Roemeens, Kroatisch, Sloveens, Hebreeuws, Turks, Engels CC, Italiaans CC
Extra's:
• Audiocommentaar
• Bloopers
• Creating a Monster: Het Maken van de Film

Andere recente releases van deze maatschappij