:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> COUPLING - SEIZOEN 2
COUPLING - SEIZOEN 2
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2004-02-17
SERIE
Elk normaal mens denkt het wel gehad te hebben na een eerste serie van afleveringen van de Britse comedy Coupling… daar zit je dus verkeerd. Niet alleen is er nog meer dan genoeg stof voor een 2e seizoen, ook wordt dit seizoen nog eens stukken gekker en hilarischer dan zijn voorganger. Om nu maar een simpel voorbeeld te geven is er bijvoorbeeld Jeff die de vrouw van zijn dromen weet te versieren, spijtig genoeg wel door haar te zeggen dat hij een houten been heeft. Dat dit niet normaal kan aflopen mag wel al duidelijk zijn, zeker niet voor iemand als Jeff die het zo al moeilijk genoeg heeft om zich niet in zijn tong te verslikken als er wat te veel vrouwelijk schoon aanwezig is.

Enig minpunt dat we kunne opmerken is de lengte van serie 2, niettegenstaande dat we al meer afleveringen gepresenteerd krijgen dan in het voorgaande seizoen, kunnen we 9 episodes nog altijd geen overvloed noemen. Maar wat we er voor in de plaats krijgen is dat dan weer meer dan waard. De personages worden in dit 2e seizoen nog wat verder uitgewerkt en dat komt de algemene verhaallijn enkel ten goede. Ook nu weer weet bedenker Steven Moffat weer een ijzersterke prestatie neer te zetten: een aanrader !

BEELD EN GELUID
De beeldtransfer van dit 2e seizoen is vrij scherp, kleuren zijn helder en mooi verzadigd, schaduwdetail is goed en ook het zwartniveau is zeer solide. Enige minpunten die er te bekennen vallen zijn de aanwezigheid van posterization en hier en daar aliasing. Gelukkig blijven bovenstaande minpuntjes binnen de perken en storen niet al te veel.

Net als seizoen 1 werd deze dvd uitgave voorzien van een Dolby Digital 2.0 geluidstrack, veel valt er op deze geluidstrack niet aan te merken want de dialogen zijn moeiteloos te verstaan en klinken kraakhelder. Aangezien de dialogen het belangrijkste zijn in deze serie kan dat natuurlijk enkel gelden als een groot pluspunt.

EXTRA'S
Allereerst werd er een vrij uitvoerig interview voorzien met bedenker Steven Moffat en daar zijn we zeer over, het interview is voldoende interessant en zal zeker niet gaan vervelen. Verder krijgen we nog een kort interview met Jack Davenport te zien en een Behind the Scenes featurette, lichtjes teleurstellend want het informatiegehalte ligt niet al te hoog.

CONCLUSIE
In het 2e seizoen wordt er zeker en vast vooruitgang geboekt op inhoudelijk vlak en wat betreft beeld en geluid blijft alles even goed. Gelukkig werden er nu toch enkele extra’s voorzien die smaken naar meer… een aanrader voor de comedy fan!


cover
Studio: Warner

Regie: diversen
Met: Jack Davenport, Gina Bellman, Sarah Alexander, Kate Isitt, Ben Miles en Richard Cayle

Film:
8,5/10

Extra's:
3,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
AL

Speelduur:
270 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931953740


Beeldformaat:
1.78;1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Interview met Steven Moffat
• Interview met Jack Davenport
• Behind the Scenes

Andere recente releases van deze maatschappij