:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CAT ON A HOT TIN ROOF
CAT ON A HOT TIN ROOF
Bespreking door: Bart - Geplaatst op: 2001-08-28
FILM
De rauwe emoties en de pittige dialogen van Tennessee Williams' toneelstuk uit 55 (bekroond met de Pullitzer Prize) overheersen deze filmversie die uitgroeide tot een kaskraker dankzij de vurige vertolkingen en de volwassen thema's. Paul Newman verdient (terecht!) zijn eerste Oscar-nominatie voor zijn genuanceerde portrettering van de getormenteerde vroegere sportheld Brick. Liz Taylor vertolkt de rol van Maggie de Kat, die haar klauwen zet in en vasthoudt aan het leven, niet zoals het is, maar zoals ze hoopt dat het ooit zal zijn. Ze brengt een levendig portret van passionele trouw, waarvoor ze een tweede nominatie kreeg. Ook Burl Ives is weerom van de partij (hij herhaalt zijn Broadway-triomf in de rol van Big Daddy). Cat on a Hot Tin Roof is een must-see voor eenieder die de film destijds gemist heeft…

BEELD EN GELUID
We krijgen een vrijwel vlekkeloos beeld te zien (er zijn wel enkele printbeschadigingen en er is ook wat filmgrain), maar jammer genoeg is de klank niet aangepast aan de eisen van tegenwoordig. M.a.w. we krijgen slechts monogeluid te horen. Alles komt via de centerspeaker. Helaas … want er zitten enkele boeiende scènes in (waaronder de regenscène met Newman discussiërend in zijn auto), die we op z'n minst graag in stereo hadden gehoord. Wat betreft de ondertiteling: die is vrij helder, maar is iets te hoog geplaatst.

EXTRA'S
Schandalig weinig extra's voor zo'n klassieker! Naast de traditionele interactieve menu's met de directe scènetoegang (dit noemen wij geen extra's!), worden we gepaaid met de bioscooptrailer, die het zonder ondertitels moet stellen.

CONCLUSIE
Vrij goede beeldtransfer naar dvd, maar jammer genoeg zonder remastering van de klank. Voor zo'n klassieker is het ook onverantwoord om slechts één extra (een simpele trailer) op het schijfje te zetten. Moeten we misschien wachten op de special edition?


coverStudio: Warner

Regie: Richard Brooks
Met: Elizabeth Taylor, Paul Newman, Burl Ives, Jack Carson, Judith Anderson

Film:
8/10

Extra's:
3/10

Geluid:
4/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1958

Leeftijd:
AL

Speelduur:
104 min.

Type DVD:
DS-SL

Barcode:
7321931566179


Beeldformaat:
1.85:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Roemeens, Bulgaars, Arabisch
Extra's:
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij