:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BEST LAID PLANS
BEST LAID PLANS
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2004-05-24
FILM
Wanneer Nick (Alessandro Nivola) op zekere dag een overval verknoeit wordt hij door de mafia gedwongen om binnen 48 uur de 40.000 dollar terug te betalen. Wanhopig ondernemen Nick en zijn vriendin Lisa (Reese Witherspoon) drastische maatregelen teneinde aan het geld te raken. Wanneer het duo Nick’s oude studievriend Bryce (Josh Brollin) tegen het lijf loopt proberen ze hem te gebruiken. Het hoeft wellicht niet gezegd dat niets is wat het lijkt...

Ondergetekende zag Best Laid Plans een eerste keer bij de videorelease ergens in 2000. Nu vier jaar verder kon ik mij bijna niets meer van deze film herinneren, iets wat meestal een teken aan de wand is. Na de film opnieuw gezien te hebben op dvd zijn we nog steeds niet bijzonder onder de indruk van deze Best Laid Plans. Ondanks de vele plotwendingen en het spelen met de chronologie (de film begint zowat halverwege het verhaal) werden we niet bepaald door het verhaal meegezogen met als gevolg dan we binnen 5 jaar wellicht weer veel van Best Laid Plans vergeten zullen zijn. De andere screenplays die scenarist/schrijver Ted Griffin uit zijn pen toverde leverden in ieder geval veel betere films op: Ravenous, Ocean’s Eleven en Matchstick men.

Buiten het toch wel degelijke acteerwerk en de mooie soundtrack door Craig Armstrong (zie ook Plunkett & Macleane, The Bone Collector en Kiss of the Dragon) heeft deze film weinig meer te bieden dan de gemiddelde zaterdagavond tv-film.

BEELD EN GELUID
Deze dvd release door Fox scoort goed op het vlak van beeld en geluid. Natuurlijk ogende kleuren, goed contrast niveau, geen fouten en slechts een minimale hoeveelheid grain. De Engelse Dolby Digital 5.1 klinkt over het algemeen erg goed. De achterste kanalen worden voornamelijk gebruikt bij de sfeeropbouw.

EXTRA’S
Het audiocommentaar op deze dvd door regisseur Mike Barker en assistent regisseur Jeff Balis is zowel informatief als (bij momenten) grappig. Er zijn geen Nederlandstalige ondertitels opgenomen bij deze track. Verder vinden we ook nog 2 trailers voor de film, een featurette (4 min.) en negen deleted scènes.

CONCLUSIE
Een middelmatige film op een degelijke dvd aan een vriendelijke prijs (deze dvd werd uitgebracht als onderdeel van de Big Deal serie).


cover
Studio: Fox

Regie: Mike Barker
Met: Reese Witherspoon, Josh Brolin, Alessandro Nivola

Film:
6/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1999

Leeftijd:
12

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626015529


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Zweeds
Extra's:
• Deleted scenes
• Featurette
• Audiocommentaar
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij