:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> YOUNG ONES, THE - SEIZOEN 2
YOUNG ONES, THE - SEIZOEN 2
Bespreking door: Carl - Geplaatst op: 2004-06-08
SERIE
You complete and Utter BASTARD !!!!

Het idiote viertal dat tijdens de jaren 80 oproer zaaide in het oerconservatieve Engeland met hun anarchistische stijl van humor maakt ondertussen deel uit van de Britse komische mythologie. Onder leiding van de energieke maar knotsgekke Rick Mayall (die later nog meer bekendheid zou verwerven met z'n legendarische rol in Bottom) bereikte de alternatieve komedie haar hoogtepunt. The Young Ones braken destijds alle regels met hun mix van absurde humor, surrealistische beelden, extreem geweld en politieke uithalen. In combinatie met die typisch goedkope Britse uitstraling en de hilarische personages die neergezet werden door deze 4 beginnende komieken, kreeg de show algauw een fanbasis om U tegen te zeggen.

Seizoen 2 gaat verder waar seizoen één ons met een gevoel naar meer achterliet. En de show is zowaar nog hilarischer geworden. Opnieuw zien we een aantal sterren in wording de revue passeren, waaronder Robbie Coltrane, Tony Robinson, Stephen Fry, Hugh Laurie, Emma Thompson, Jennifer Saunders en Ben Elton. Jammer dat de 6 afleveringen uit dit tweede seizoen eveneens de laatste waren uit de geschiedenis van deze serie. Hier zat nog zoveel meer potentieel in, maar het mocht niet zijn en de hoofdrolspelers gingen elke (met succes) hun eigen weg. En net zoals Monthy Python voor hen deed braken zij met alle mogelijk regels die de sitcom destijds bezat. Al het voorgaande zorgde ervoor dat The Young Ones vandaag als legendarisch mogen aanzien worden maar eerst en vooral slaagden zij erin te doen wat zoveel achterlijke komische series de dag van vandaag vruchteloos proberen: de doorsnee kijker eens hartelijk doen lachen!

2 enorme minpunten aan deze uitgave: blijkbaar achtte de BBC het overbodig om deze 6 luttele afleveringen ongeschonden op dvd te laten zetten. Het mocht blijkbaar niet al te veel kosten waardoor er 2 legendarische scènes uit evenveel afleveringen geknipt werden. Het gaat om deze 2 muzikale scènes: eentje uit Cash, wanneer Neil op zoek gaat naar een job en eentje uit Nasty, wanneer eveneens Neil in de donkere badkamer Paul Simon's Hello Darkness My Old Friend tokkelt. Royalties die de BBC blijkbaar niet wilde bovenhalen en zodoende duizenden fans wereldwijd op hun tenen trapte! Ook bij de Engelse televisie onderschat men blijkbaar zwaar hun klanten en wou men blijkbaar niet begrijpen dat zij deze uitgegeven royalties tienvoudig konden terugverdienen mocht men niet zo gierig geweest zijn bij de dvd-produktie van dit tweede seizoen.

De titels van de 6 afleveringen uit seizoen 2: Bambi - Cash - Nasty - Time - Sick - Summer Holiday.

BEELD EN GELUID
Tja, wat kan je verwachten van een low-budget, ongeveer twintig jaar oude BBC-televisieserie ? Niet veel zeker? Na de vergelijking gemaakt te hebben met onze VHS-versie stellen we echter een enorme verbetering vast op beeldvlak. De kleuren zijn iets minder zacht, er is iets meer detail en scherpte in het beeld vast te stellen en ook de zwarttinten zijn solider geworden. Stel je er alleszins niet te veel van voor, maar over het algemeen kunnen we dit een bevredigende verbetering noemen ten opzichte van de vroegere VHS-release. De 2.0 monotrack klinkt helder en duidelijk en laat vooral de stemmen correct en op aanvaardbaar volume doorkomen. En daar draait het tenslotte allemaal om. Onzuiverheden, gekraak en ruis zijn aanwezig maar blijven miniem.

EXTRA’S
Geen

CONCLUSIE
Jammer van het gebrek aan extra's en het geknip in twee afleveringen. Buiten dat geen opmerkingen over deze verplichte koopwaar waardoor je voor altijd een stukje Britse komische mythologie in je collectie opneemt.


coverStudio: Warner

Regie: Geoffrey Posner
Met: Rik Mayall, Ade Edmondson, Christopher Ryan, Nigel Planer

Film:
8,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1984

Leeftijd:
AL

Speelduur:
205 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931954914


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij