:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BUFFY THE VAMPIRE SLAYER - SEIZOEN 7
BUFFY THE VAMPIRE SLAYER - SEIZOEN 7
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2004-07-08
SERIE
Zoals bij vele TV-series werd er ook bij Buffy The Vampire Slayer na 7 seizoen een punt achter de reeks gezet. Geen moment te vroeg, want hoofdactrice Sarah Michelle Gellar, die de rol van Buffy vertolkt, had er zo stillaan haar buik van vol. Het 7e seizoen zet de reeks echter wel in dezelfde trend voort, wat dus weer veel vampieren, demonen en apocalyptische gebeurtenissen met zich meebrengt. De Buffy fans van het eerste uur zullen dus erg tevreden zijn met deze set. Alle liefhebbers van het genre vinden hier ook voldoende entertainment in, de aanschaf zeker waard.

AFLEVERINGEN
Lessons
De nieuwe Sunnydale High School wordt geopend. Al snel blijkt echter dat niet alle mysterieuze oud-bewoners verdwenen, toen de oude school met de grond gelijk gemaakt werd. Het is aan Buffy en Dawn om daar een einde aan te maken.

Beneath You
Xander ontmoet een vrouw die beweert dat haar hondje werd opgegeten door een reusachtige worm. Wonder boven wonder biedt Spike zijn hulp aan om het probleem op te lossen. Maar snel wordt duidelijk dat Spike meer weet dan hij doet voorkomen ...

Same Time, Same Place
Willow keert terug uit Engeland en is teleurgesteld dat haar vrienden haar niet opwachten aan de luchthaven. Niets blijkt echter minder waar, want Buffy, Xander en Dawn staan haar wel op te wachten, ze kunnen elkaar echter niet zien.

Help
De studente Cassie, komt om raad vragen bij Buffy, die ondertussen op Sunnydale High werkt als studentenbegeleidster. Cassie beweert te weten dat ze de komende vrijdag zal sterven ...

Selfless
Anya is opnieuw aan de slag als wraakdemon, dit tot groot ongenoegen van Buffy die niet anders kan dan haar uitschakelen. Xander is hier echter niet zo opgetogen mee en bijgevolg gaat Willow op bezoek bij Anya's baas om uit te zoeken of er een andere oplossing is.

Him
Damn is tot over haar oren verliefd op de quarterback van het football team van Sunnydale High en doet de gekste dingen. Hierop besluit Buffy om R.J. eens uit te horen over de situatie, maar als bij donderslag begint ze zich even gek te gedragen als haar zus. Xander en Spike denken dat er kwaad opzet mee gemoeid is en gaan opzoek naar een oplossing.

Conversations with Dead People
Er gebeuren rare dingen op Sunnydale High: Buffy praat met een oud klasgenoot die ze uiteindelijk het hoekje zal moeten om helpen wegens het feit dat hij een vampier is, Willow ziet Tara en Dawn krijgt bezoek van haar moeder. Alsof dat nog niet erg genoeg is keren Jonathan en Andrew terug uit Mexico.

Sleeper
Ondanks het feit dat Spike nu een ziel heeft en nog steeds de chip in zijn hoofd, lijkt hij weer aan het moorden geslagen te zijn. Buffy gaat op zoek naar een verklaring en bijgevolg ook naar Spike, deze leek echter ook naar haar op zoek te zijn ...

Never leave me
Buffy heeft als voorzorg Spike opgesloten in haar huis, zo probeert ze te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen. Wanneer Spike toch weet te ontsnappen besluiten Anya en Xander om op bezoek te gaan bij Andrew, misschien heeft hij er wel iets mee te maken?

Bring on the Night
Giles keert terug naar Sunnydale met 3 mogelijke vampire slayers. Hij weet hun ook meer te vertellen over het kwaad waartegen zij het nu al een tijdje opnemen, omschreven met de naam "the first". Buffy blijkt de enige te zijn die hem kan verslaan, wanneer ze echter geconfronteerd wordt met een soort super vampier, genaamd Turok-Han, lijkt dat echter niet meer zo voor de hand liggend.

Showtime
Spike blijkt ontvoerd te zijn door "the first" en Buffy wil hem bevrijden, daartoe zal ze echter eerst de Turok-Han moeten verslaan. De overige slayers zinkt de moed ook in de schoenen en dus moet Buffy de super-vampier wel verslaan om als het ware het goede voorbeeld te stellen.

Potential
Buffy en Spike hebben een trainingskamp opgezet voor al de potentiële slayers in opleiding. Willow zoekt met behulp van magie naar nog meer kandidaten in de strijd tegen "the first", waaruit blijkt dat er zich een Sunnydale nog een potentiële slayer bevindt...

The Killer in Me
Spike begint problemen te krijgen met de chip in zijn hoofd en gaat samen met Buffy op zoek naar het laboratorium waar hij het onheilsding ingeplant kreeg. Ondertussen krijgt Xander een wel heel vreemd telefoontje uit Engeland.

First Date
Buffy heeft een date met directeur Wood van Sunnydale High, deze blijkt daarmee echter nog andere bedoelingen te hebben. Xander heeft ook een afspraakje, maar dat draait helemaal verkeerd uit wanneer blijkt dat het de bedoeling is dat hij daarbij geofferd wordt.

Get it done
De Scooby gang is ontsteld wanneer één van de potentiële slayers zelfmoord pleegt. Buffy heeft genoeg van de problemen en maakt gebruik van een soort portal om op zoek te gaan naar wijsheid over de hele situatie.

Storyteller
Andrew maakt een documentaire over de Scooby gang, hij speelt er echter een grotere rol in dan hij zelf zou denken. Ondertussen moet Buffy afrekenen met studentengeweld. Hoe zit het nu trouwens tussen Xander en Anya?

Lies my Parents told me
Giles vindt dat Buffy te veel wordt afgeleid door Spike en vraagt Wood om er voor te zorgen dat Spike Buffy minder kan beïnvloeden. Wood doet niets liever, want Spike blijkt degene te zijn die destijds Wood's moeder (ooit een slayer) vermoord heeft.

Dirty Girls
Faith keert terug naar Sunnydale, net op tijd om er Caleb te ontmoeten, een vertegenwoordiger van "the first". Buffy en Faith besluiten om samen met een aantal slayers de vertegenwoordiger naar de andere wereld te helpen. Een besluit waarvan ze snel spijt zullen hebben.

Empty Places
Buffy gaat nogmaals het gevecht met Caleb aan, dit terwijl Faith en de slayers een feestje bouwen in the Bronze. Wanneer Buffy hun hulp inroept weigeren ze echter en willen als bij donderslag Faith als leidster.

Touched
Buffy voelt zich verlaten en zoekt steun bij Spike. Ondertussen gaan Faith en de Slayers op bezoek bij "the first". Dat denken ze toch, want al snel blijkt het een val te zijn en is Buffy de enige die hen nog zou kunnen redden.

End of Days
Een speciaal wapen, speciaal voor de slayer gemaakt, keert het tij in de strijd tegen Caleb en "the first". In het heetst van de strijd duikt Angel, tot Buffy's grote verbazing, echter op...

Chosen
Buffy denkt de oplossing voor hun problemen gevonden te hebben, willen ze "the first" en zijn leger echter verslaan dan zal Willow haar magie weer moeten bovenhalen en zullen alle slayers het beste van zichzelf moeten geven.

BEELD EN GELUID
Het 7e seizoen van de serie werd ook gefilmd in een 1.78:1 breedbeeld formaat. Op de dvd's krijgen we van Fox dan ook een erg mooie anamorfe transfer van dezelfde verhouding. De gepresenteerde transfer is erg goed te noemen aangezien deze op alle velden erg goed scoort. Vooral scherpte en schaduwdetail zijn er goed. Maar ook het zwartniveau en de kleurcontrasten zijn optimaal. Enige minpuntjes die we kunnen opmerken zijn de aanwezigheid van filmgrain in de donkerdere scenès en hier en daar de aanwezigheid van compressiefoutjes. Spijtig, maat dit verandert niks aan het feit dat we dit over het algemeen een erg geslaagde transfer kunnen noemen.

Net als bij de vorige seizoen krijgen we ook nu weer een Dolby Digital 2.0 Surround audiotrack voorgeschoteld. De track op zich creeërt een voldoende ruimtelijk beeld wanneer je beschikt over een Dolby ProLogic decoder. Het verschil is zeer goed merkbaar. Ruis en beschadigingen ontbreken volledig. Het moet ons echte wel nog van het hart dat een serie als Buffy The Vampire Slayer wel voordeel had kunnen halen uit een Dolby Digital 5.1 track. Dat verandert echter niks aan de kwaliteit van de geleverde track.

EXTRA’S
Trailers
Een hele collectie trailers voor onder andere de andere seizoenen op dvd, Angel op dvd en de Buffy videogame.

Buffy: It's Always Been About The Fans
Een korte featurette waarin de fans van de serie aan het woord komen... waar staat de forward knop ergens... oh vergeten... dit is een dvd, dit kunnen we gewoon overslaan.

Audiocommentaar bij 7 afleveringen
Bij de afleveringen Lessons, Selfless, Conversations with Dead People, The Killer in Me, Lies my Parents told Me, Dirty Girls en Chosen werd een audiocommentaar voorzien, ingesproken door verschilende leden van cast en crew. Het gaat steeds om een zeer informatieve track die voldoende luchtig opgevat is en niet te veel stiltes bevat.

Season 7 Overview - Buffy: Full Circle
De complete bespreking van het seizoen zoals die ook bij de andere sets aanwezig was. Dit door middel van fragmenten uit de serie en interviews met de cast en crew. Raar maar waar, actrice Sarah Michelle Gellar ontbreekt weer.

Buffy 101: Studying The Slayer
Een featurette waarin Buffy "kenners" aan het woord komen. Zij hebben het over de keuze van de onderwerpen en algemene verhaallijnen in de serie. Wat ons betreft niet al te interessant, we willen geen 100 keer horen hoe goed het wel is.

Generation S
In deze featurette wordt gefocused op de vele potentiële slayers die in seizoen 7 aan bod komen. Door middel van interviews komen we meer te weten over hun rol in de serie en wat ze nu eigenlijk zelf van hun rol dachten.

The Last Sundown
Joss Whedon heeft het over de invloed die 7 jaar Buffy op hem gehad heeft, evenals wat hij met de serie in gedachten had. Daarbij ook een terrugblik op zijn favoriete scenes. Alles ook aangevuld met fragmenten uit de serie zelf.

Outtakes
Tijd voor bloopers. Voor de dvd speciaal aan elkaar gemonteerd. Altijd leuk om te zien natuurlijk!

Buffy Wraps
Nadat de opnames voor de laatste aflevering ingeblikt waren werd er een feestje georiganiseerd voor cast en crew waarin iedereen het kort over de serie heeft. Sarah Michelle Gellar schittert weerom in afwezigheid.

CONCLUSIE
Na 7 jaar kwam er aan Buffy The Vampire Slayer een einde. De boxset die Fox ons van dit laatste seizoen presenteerde beschikt over een erg goede video en audiotransfer en een mooi gamma aan extra's. Kortom een must voor de Buffy fans.


cover
Studio: Fox

Regie: diversen
Met: Sarah Michelle Gellar, Nicholas Brendon, Emma Caulfield, Michelle Trachtenberg, James Marsters, Alyson Hannigan, Anthony Stewart Head, Amber Benson

Film:
8/10

Extra's:
8/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
12

Speelduur:
924 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626015772


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• Trailers
• Buffy: It's Always Been About The Fans
• Audiocommentaar bij 7 afleveringen
• Season 7 Overview - Buffy: Full Cirle
• Buffy 101: Studying The Slayer
• Generation S
• The Last Sundown
• Outtakes,
• Buffy Wraps

Andere recente releases van deze maatschappij