:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MARY-KATE & ASHLEY OLSEN - SWITCHING GOALS
MARY-KATE & ASHLEY OLSEN - SWITCHING GOALS
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-07-30
FILM
Emma (Ashley Olsen) en Sam Stanton (Mary-Kate Olsen) vormen een identieke tweeling. Ondanks de uiterlijke gelijkenis zijn de twee zusjes totaal verschillend. Emma houdt meer van mode dan van sport, en is zeer populair bij de jongens. Sam daarentegen is een kei in sport, tot groot jolijt van hun overcompetitieve vader Jerry (Eric Lutes). Maar ze zou graag wat meer aandacht krijgen van de jongens. En dan vooral van Gregg (Trevor Blumas), waar ze een oogje op heeft. Emma op haar beurt is het beu dat hun vader altijd voor Sam kiest als het om sport gaat. Wanneer het jeugdvoetbal gemengd wordt, geeft hun moeder Denise (Kathryn Greenwood) dan ook de opdracht aan Jerry om Emma als eerste te kiezen om in zijn team te voetballen. Zo komt Sam terecht in het team van ‘losers’ en Jerry’s droom om het kampioenschap te winnen valt in duigen. Emma kan het hoge tempo van Jerry’s team, de Hurricanes, niet aan en Sam vindt haar draai niet bij de allesbehalve competitieve Buzzards. Daarom besluiten ze om van plaats te wisselen…

Mary-Kate en Ashley Olsen, die beroemd werden dankzij hun gedeelde vertolking van de lieftallige Michelle in de populaire sitcom Full House, zijn ondertussen al flink opgegroeid. Op 13 juni 2004 vierden ze hun achttiende verjaardag, kregen ze toegang tot hun immens fortuin én werden ze co-president van hun eigen productiemaatschappij Dualstar. Switching Goals is één van de vele videofilms die Dualstar uitbracht, en dateert uit 1999. In deze film zijn Ashley en Mary-Kate best te genieten, maar het is en blijft een kinderfilm en hij zal de meeste volwassenen dus behoorlijk koud laten. David Steinberg regisseerde eerder al episodes van succesrijke series zoals Seinfeld, Mad About You en Friends om er enkele te noemen.

BEELD EN GELUID
De film is in het originele 1.33:1-formaat op dvd geplaatst. Spijtig genoeg laat de beeldscherpte wat te wensen over. De kleuren op hun beurt lijken soms wat overbelicht. Het beeld ziet er wel proper uit en bevat zodoende geen storende vuiltjes en/of beschadigingen. Filmgrain hebben we niet bemerkt, maar wel enkele digitale compressiefoutjes. Het Engelse Dolby Digital 2.0-spoor klinkt zoals verwacht weinig spectaculair, maar de dialogen zijn prima te verstaan en ruis of storingen hebben we niet opgemerkt.

EXTRA’S
Als ‘extra’ vinden we één pagina met een beknopte opsomming van de belangrijkste cast en crew-leden.

CONCLUSIE
Weinig kans dat u zich na het bekijken van deze film zal inschrijven in de Olsen-fanclub, maar toch is Switching Goals één van de betere Olsenfilms. De beeldkwaliteit van deze dvd had best wat beter mogen zijn, maar voldoet nog. Ook de geluidskwaliteit is bevredigend. Voer voor de kids!


cover
Studio: Warner

Regie: David Steinberg
Met: Ashley Olsen, Mary-Kate Olsen, Eric Lutes, Kathryn Greenwood

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Familiefilm

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1999

Leeftijd:
AL

Speelduur:
81 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321931368599


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0
Hongaars Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Portugees, Noors, Zweeds, Grieks, Tsjechisch, Hongaars, Pools, Kroatisch, Sloveens, Hebreeuws, Arabisch, Engels CC, Italiaans CC
Extra's:
• Cast & crew info

Andere recente releases van deze maatschappij