:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> OFFICE, THE - SEIZOEN 2
OFFICE, THE - SEIZOEN 2
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2004-11-17
SERIE
Big day today, Swindon mob are arriving. I've laid on a little do for them, part of the job. If you're asking me what vibe I'm gonna lay down it’s gonna be very much just a 'chill out, let's get to know each other' type of vibe.

David Brent, the manager from hell, is terug!
Tot zover het goede nieuws aangezien Ricky Gervais besloot om met The Office op een hoogtepunt te stoppen. Dit tweede seizoen is dan ook meteen het laatste (kleine troost: er is ook nog een dvd met de Christmas-specials).

Wie deze (nu al) klassieke comedy serie nog niet zou kennen verwijzen wij graag naar onze bespreking van het eerste seizoen. Fans die beiden seizoenen al gezien hebben zullen het wellicht met ons eens zijn als we stellen dat dit tweede seizoen zeker niet moet onderdoen voor het eerste. Zowel de scenario’s, de grappen als de acteerprestaties zijn van hetzelfde hoge niveau. Het is dan ook niet meer dan normaal dat ook dit tweede seizoen net als het eerste een aantal televisieprijzen wegkaapte (Golden Globe, Bafta tv award...)

AFLEVERINGEN
Aflevering 1:
Als gevolg van de fusie komen een aantal nieuwe personeelsleden in de Slough afdeling terecht. Het duurt niet lang voor David Brent (Ricky Gervais) hen laat kennis maken met zijn unieke managementstijl. Ondertussen neemt Tim (Martin Freeman) zijn promotie heel serieus op.

Aflevering 2:
Tijdens evaluatiegesprekken merkt David dat de voormalige werknemers uit Swindon niet of nauwelijk onder de indruk zijn van hun nieuwe baas. Een lunchuitstapje naar de plaatselijke pub kan de situatie niet keren. Hetzelfde kan echter niet gezegd worden over Tim, die heel goed kan opschieten met nieuwkomer Rachel.

Aflevering 3:
De verjaardag van één van de collega's is een welgekomen afleiding voor het personeel van Wernham Hogg. Al snel halen Tim en Rachel diverse practical jokes uit met Gareth (Mackenzie Crook) als favoriet slachtoffer. Ondertussen wordt David gevraagd als spreker voor een conferentie.

Aflevering 4:
De dag van David's conferentie start niet bepaald vlekkeloos wanneer hij ontdekt met welke nieuwe bijnamen hij door het personeel werd bedacht. Tim en Rachel besluiten hun relatie niet langer te verbergen, dit tot grote ontevredenheid van Gareth.

Aflevering 5:
Het is Comic Relief Day en ook het personeel van Wernham Hogg zet zich in om zoveel mogelijk geld voor het goede doel in te zamelen. Neil en Rachel hebben besloten om een dansroutine uit Saturday Night Fever op te voeren. Het eergevoel van David verplicht hem ertoe om met nog iets straffers op te proppen te komen...

Aflevering 6:
Is David eindelijk ontmaskerd en afgeschreven als incompetente malloot of weet hij zich nog uit zijn netelige positie (ontslag) te redden?

Some of you seem to have got off on the wrong foot with me. You didn't like some of the jokes I told earlier. You've got to chill out, yeah, trust me, this is what I do, alright? You will never work in a place like this again. This is brilliant-fact. And you will never have another boss like me. Someone who's basically a chilled out entertainer. (David Brent)

BEELD EN GELUID
In tegenstelling tot de foutieve hoesinformatie (1.33.1) staat The Office Seizoen 2 wel degelijk in het juiste 1.78.1 beeldformaat. De beeldkwaliteit is goed te noemen, zeker als men rekening houdt met de beperkingen die het mockumentary genre met zich meebrengen. Het beeld oogt bij momenten wat soft, wat nog bijdraagt tot het realiteitsgehalte van de serie. De Engelse Dolby Surround 2.0 track is zeker voldoende voor een comedyserie die het moet hebben van de dialogen. Wij konden geen verschil in kwaliteit merken tussen seizoen 1 en seizoen 2 op het gebied van beeld en geluid.

EXTRA'S
Bij seizoen 1 kregen we een tweede dvd met een aantal extra’s, seizoen 2 bestaat uit slechts één dvd. Naast een aantal bloopers (8 minuten) en deleted scenes (13 scenes) krijgen we een videodagboek (20 minuten). Het videodagboek toont ons onder meer beelden van het schrijfproces en de opnames. Verwacht bij deze extra meer fun dan info.

CONCLUSIE
Aan de ene kant kunnen wij het toejuichen dat Ricky Gervais besloot om met The Office te stoppen op een hoogtepunt (en het concept niet eindeloos uit te melken), aan de andere kant zijn twee seizoenen (lees 12 afleveringen) en twee Christmas-specials niet genoeg om onze honger naar deze toch wel fantastische serie te stillen. Een must buy voor de liefhebbers van het betere comedy werk.

Life is just a series of peaks and troughs. And you don't know whether you’re in a trough until you’re climbing out, or on a peak until you're coming down. And that’s it you know, you never know what's round the corner. But it's all good. "If you want the rainbow, you’ve gotta put up with the rain." Do you know which philosopher said that? Dolly Parton. And people say she's just a big pair of tits.


cover
Studio: Warner

Regie: Ricky Gervais en Stephen Merchant
Met: Ricky Gervais, Martin Freeman, Lucy Davis, Mackenzie Crook, Ralp Ineson

Film:
9/10

Extra's:
3/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
12

Speelduur:
174 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931962797


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Weggelaten scènes
• Videodagboek
• Bloopers

Andere recente releases van deze maatschappij