:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LEGEND OF THE 7 GOLDEN VAMPIRES, THE
LEGEND OF THE 7 GOLDEN VAMPIRES, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-12-20
FILM
Transylvania 1804. Bombastische muziek zwelt aan… Een paar rubberen vleermuizen zwieren aan een touwtje voorbij. Een ongure Chinese hogepriester daalt af in de duistere grafkelder van het opperhoofd van de vampieren. Vanaf dan is er geen weg meer terug en zit je volop in het vreemde universum van Hammer en Shaw Brothers!

Graaf Dracula (John Forbes-Robertson) - mét lippenglosse! - staat op uit zijn graf en besluit het lichaam van Kah (Chan Shen), de hogepriester te gebruiken om zich buiten de tombe te kunnen begeven. Samen met de zeven gouden vampieren terroriseert Dracula - in de gedaante van Kah - het kleine dorpje Ping Kuei. Om het kwade tegen te houden roept Hsi Ching (David Chiang) de hulp in van de befaamde professor Van Helsing (Peter Cushing). Van Helsing stemt toe om zijn aartsvijand voor eens en altijd uit te schakelen…

"It’s Fists vs. Fangs!"

Begin jaren zeventig begon het succes te tanen van de befaamde Britse Hammer Studios, bekend en geroemd om hun atmosferische gotische horrorfilms. Om het succes wat op te krikken kwamen ze op het geniale idee om bij hun gekende mix van Peter Cushing, mist en een redelijke dosis geweld een nieuw uitermate populaire genre bij te voegen; namelijk kungfu. De marktleiders van deze stroming waren de legendarische Shaw Brothers, welke 'vooral' met hun revolutionaire kungfufilms potten wisten te breken aan de lokale boxoffice. Hammer ging bij hen aankloppen en deze zagen in dit project de kans om met hun films (en met hun sterren David Chiang en Ti Lung) een wereldwijd publiek aan te spreken. De deal was zodoende snel gemaakt! Regisseur Roy Ward Baker (Dr. Jekyll and Sister Hyde, And Now the Screaming Starts!) blikte heel de film in op locatie in Hong Kong en in de Shaw Brothers studio's. Vakkundig levert hij hier de gekende 'Hammer'-sfeer af. Baker was tevens zo wijs om de kungfuscènes - hetzij ontgecrediteerd - in goede banen te laten leiden door vakman Chang Cheh. De paradepaardjes van de beide studio's - respectievelijk David Chiang en Peter Cushing - leveren solide acteerwerk af (Chiang spreekt vlot Engels!), maar de rest van de cast loopt er maar wat bij. En dat kan dan vooral gezegd worden van de 7 gouden vampieren. Want deze zien er werkelijk lachwekkend uit! Dus de mensen die echt willen rillen zullen op zoek moeten gaan naar iets anders, want dat zit er bij The Legend of the 7 Golden Vampires niet in. Neen, The Legend of the 7 Golden Vampires moet je bekijken met een brede smile. De bordkartonnen decors, de comic-book personages, de miserabele speciale effecten en de exploitatieve elementen (bloed en bloot) dragen enkel maar bij tot de fun!

BEELD EN GELUID
Het 2.35:1 anamorfisch uitgevoerde beeld heeft een bevredigend detailniveau, met mooie en warm ogende kleuren. Zwartniveau is prima. De gebruikte filmprint bevat wel wat vuiltjes, maar dit nam nergens het kijkplezier weg. Digitale compressiefouten lijken niet aanwezig, maar er duikt soms wel eens wat minieme filmgrain op. De Engelse Mono-track klinkt helder, met goed verstaanbare dialogen. Dramatische oneffenheden hebben we gelukkig niet bemerkt.

EXTRA’S
Deze film werd in Amerika uitgebracht door het in horror gespecialiseerde label Anchor Bay vergezeld van enkele interessante extra’s. Wij moeten het echter stellen met helemaal niets! We slaken wederom een diepe zucht...

CONCLUSIE
The Legend of the 7 Golden Vampires is zo één van die "so bad it’s good"-films en is leuk vertier om op een luie zaterdagavond met enkele vrienden en een bak bruin goud te bekijken. De dvd van Warner scoort degelijk qua beeld en geluid, maar het gemis van enige extra’s is groot. Hulde aan de maatschappij dat ze dergelijke titels uitbrengen op dvd, maar een trailertje had er nu toch best wel afgekund?


cover
Studio: Warner

Regie: Roy Ward Baker, Chang Cheh
Met: Peter Cushing, David Chiang, Julie Ege, Robin Stewart, Shih Szu, John Forbes-Robertson, Chan Shen

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1974

Leeftijd:
16

Speelduur:
86 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321931112628


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Fins, Zweeds, Grieks, Hongaars, Arabisch, Turks, Engels CC, Duits CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij