:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> QUEEN KONG
QUEEN KONG
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-05-01
FILM
Diep in de ongerepte jungle van het Afrikaanse eiland Lazanga huist een verschrikkelijk monster. Queen Kong, een gigantische vrouwelijke gorilla met een onverzadigbare honger naar mannen. Wanneer een Britse expeditie Queen Kong ontdekken, nemen ze haar mee naar Londen, waar ze zal tentoongesteld worden aan het publiek. Maar de feministische beweging ziet in Queen Kong een symbool van de onderdrukte vrouw en eist vervolgens haar vrijlating. Veel moeite moeten ze echter niet doen, want Queen Kong ontsnapt en dan barst de hel los...

"The world’s greatest terror has been unleashed...
...And she’s having a bad hair day!"


Tja, met dergelijke slogan weet je onmiddellijk aan wat voor soort film je begint! Queen Kong uit 1976 is een bijzonder flauwe en onnozele parodie op klassieke Hollywood monsterprenten zoals King Kong en Jaws. De film werd destijds verboden nadat producent Dino De Laurentiis een rechtszaak aanspande tegen de makers van Queen Kong omdat hij het gevoel had dat zijn prestigieuze remake van het uit 1933 stammende origineel belachelijk gemaakt werd. Zodoende kon de film zo goed als nergens vertoond worden en het was net door dit redelijk onzinnige verbod dat Queen Kong uitgroeide tot een cult-item van de bovenste plank. We werden niet echt wild van de eerder vermelde ongein die de versheiddatum al lang overschreden heeft, maar de finale waarin madam keet schopt in Londen was best amusant om eens te bekijken. Dit stukje goedkope pulp is dan ook ENKEL te consumeren als onderdeel van een zelf in elkaar gevezen Nacht van de Wansmaak, begeleid van het nodige gerstenat.

BEELD EN GELUID
Het non-anamorfisch uitgevoerde 1.85:1 beeld oogt onscherp, met weinig tot niets diepte en detail. De kleuren ogen soms wat flets en uitgewassen. Er komen ook wat beschadigingen en vuiltjes voorbij. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt uitermate onnatuurlijk en schel. Een slechte gemixte soundtrack en de Engelse Dolby Digital 2.0-variant klinkt al niet veel beter.

EXTRA'S
Buiten wat beknopte notities over de film op de binnenkant van de hoes is er niets aanwezig qua extra’s features.

CONCLUSIE
Queen Kong is flauwe en belegen monsterfilmparodie uit '76. Beeld en geluid zijn erg pover en bonusmateriaal is buiten wat beknopte notities niet aanwezig. Als dit je ding is raden we je toch nog aan om eerst eens te huren!


cover
Studio: Extreme

Regie: Frank Agrama
Met: Robin Askwith, Rula Lenska, Valerie Leon, Roger Hammond, John Clive

Film:
3/10

Extra's:
1/10

Geluid:
4/10

Beeld:
3,5/10


Regio:
2

Genre:
Cult/pulp

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1976

Leeftijd:
12

Speelduur:
84 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664019863


Beeldformaat:
1.85:1 niet-anamorfische PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Liner Notes

Andere recente releases van deze maatschappij