:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WAKE OF DEATH
WAKE OF DEATH
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-07-12
FILM
Ben Archer (Jean-Claude Van Damme) is het gevaarlijke gangsterleven beu en besluit er de brui aan te geven. Op het rechte pad heeft hij ook opnieuw veel meer tijd voor zijn vrouw, die als hulpverleenster werkt, en zoon. Wanneer zijn vrouw de zorg krijgt toevertrouwd van een klein Chinees meisje loopt het echter mis! Het meisje is de dochter van de meedogenloze Chinese gangsterbaas Sun Quan (Simon Yam) en is daarbovenop de enige getuige van een brute moord. De Chinese maffia doet alles om het meisje in handen te krijgen en ontzien niemand. Wanneer Archer's vrouw gruwelijk om het leven komt slaan de stoppen bij Ben door en zint hij op bloedige wraak!

Na lang gesukkel in minderwaardige videotheekrommel als Inferno, The Order en Derailed is Jean-Claude Van Damme keihard aan het timmeren aan zijn comeback. Hij werkte niet alleen opnieuw samen met Ringo Lam - welke dé beste acteerprestatie uit de Muscles from Brussels wist te halen met het schaamteloos onderschatte Replicant - voor het opnieuw redelijk sterke In Hell, maar aanvaarde ook een kleine bijrol in de Franse komedie Narco. Daarna begon het zelfs terug te gonzen dat Van Damme op het grote scherm zou komen! Dit met de bigbudget Ringo Lam prent After Death en het langverwachte Kumite, maar de laatste genoemde is nog steeds 'langverwacht' en is ondertussen zo goed als volledig in development hell gesukkeld en Ringo Lam trapte het enkele weken na het begin van de opnames van After Death af door creatieve meningsverschillen. Je zou bijna medelijden met de man krijgen, want Van Damme lijkt alle pech van de wereld te hebben of wilt misschien gewoon geen fatsoenlijke carrière meer hebben. Dan besloot niemand minder dan Philippe Martinez, de baas van de in '99 opgerichte Bauer-Martinez Studios, de film dan maar te regisseren. Vanaf dan ging het om Wake Of Death en het resultaat mag er op zijn zachtst gezegd zijn! De film ademt een echte Hong Kong actiefilm-sfeertje uit, mede dankzij Simon Yam (Hitman, PTU) op de titelrol. Wake Of Death is een bikkelharde en stijl volle actiefilm geworden, die ondanks er hier en daar 'direct-to-video' overgeschreven staat toch 14 miljoen $ kost. Jean-Claude Van Damme bewijst dat hij het nog steeds kan en beweegt zich, mét ontegensprekelijk charisma, als een echte gangster door de prent. De dikwijls verguisde Belg zet een prima acteerprestatie neer, met overtuigende emoties. Wake Of Death is dan ook één van dé beste Van Damme-films sinds Replicant en we hopen voor hem dat Kumite effectief op het witte doek geraakt!

BEELD EN GELUID
Wake Of Death staat in het 1.78:1 beeldformaat op het glimmende schijfje en is uiteraard anamorfisch uitgevoerd. Het beeld is vervolgens scherp, met een goed contrast en zwartniveau. Hetzelfde kan gezegd worden van het schaduwdetail. De kleuren zijn helder en ogen realistisch. Dramatische digitale compressiefoutjes hebben we niet opgemerkt, maar er is in sommige scènes wel wat minieme filmgrain aanwezig. De gebruikte filmprint is, zoals het bij een recente film hoort, proper. Het geluid is echter niet echt spectaculair. De Engelse Dolby Digital 5.1-track heeft een goede dynamiek, maar het laag overheerst het geheel nogal. De spreiding laat te wensen over en het detailniveau is ook niet wat het hoort te zijn. De gesprekken komen weliswaar proper uit de centerspeaker, maar verzuipen hier en daar in het audiogeweld. Het aanwezige Engelse DTS-spoor kampt met dezelfde problemen.

EXTRA'S
Bij Wake Of Death is er buiten promotietrailers voor andere bij Dutch Filmworks verschenen titels (Stille Nacht, The Whole Ten Yards en Agents Secrets) op gebied van extra features niets te beleven. Spijtig, want er bestaat hiervan een interessante Making Of, en trailer van de film had ook best leuk geweest.

CONCLUSIE
Een bikkelhare en gewelddadige gangsterprent met Hong Kong-allures en Wham Bam Van Damme in goede doen. Een absolute must voor de fans en de liefhebbers van actie. De beeldkwaliteit is goed, maar het geluid had best wat beter mogen zijn!

Wake Of Death maakt deel uit van de Best Of MoviePower 8 box, samen met Out Of Time, Spartan en Out Of Reach.


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Philippe Martinez
Met: Jean-Claude Van Damme, Simon Yam, Valerie Tian

Film:
7,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
6/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
16

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664019139


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Promotietrailers

Andere recente releases van deze maatschappij