:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> U.S. MARSHALS
U.S. MARSHALS
Bespreking door: Bart - Geplaatst op: 2001-07-20
FILM
Tijdens een routine-onderzoek van een auto-ongeluk neemt de politie van Chicago vingerafdrukken van Marc Roberts (Wesley Snipes), de chauffeur van het geaccidenteerde voertuig, en stelt vast dat hij in New York voor de moord op twee mannen gezocht wordt. Roberts wordt onderschept in het ziekenhuis en aangehouden. Samen met 12 andere gevangenen wordt hij op het vliegtuig gezet onder het waakzaam oog van de chef van de politiemacht, Sam Gerard (Tommy Lee Jones). Als het vliegtuig in de lucht is, probeert één van de gevangenen Roberts te doden. Hij mist zijn doel en de kogel verbrijzelt een raam waardoor het vliegtuig in de Ohio-rivier neerstort. Resultaat: veel doden en één vluchteling, nl. Roberts. Samen met een jong haantje van de regering (Robert Downey Jr.) en het U.S. Marshals-team zet Gerard de achtervolging in …

Alhoewel hij de originaliteit van zijn voorganger The Fugitive mist, is U.S. Marshals een uitermate spannende film. Soms ga je op het puntje van je stoel zitten, terwijl je op andere momenten moet lachen met de unieke oneliners van Tommy Lee Jones. Wel is de film nogal lang, misschien wel té lang (2u10), wat grotendeels te wijten is aan de langdradige finale. Maar deze minpunten konden ons alvast niet beletten om volop te genieten van de onemanshow van Jones die de andere acteurs (incluis Snipes, die niet weet te overtuigen) bijna van het scherm speelt.

BEELD EN GELUID
Het beeld staat in een anamorf formaat. Het contrast is perfect, alsook de kleurresolutie en beeldscherpte, waardoor de details goed naar voor komen. Er valt ook geen enkel krasje te bespeuren. Het geluid kan met één woord omschreven worden: verbluffend! Alle kanalen worden optimaal benut, wat een ruimtelijk geluidseffect oplevert. De dialogen klinken optimaal uit de centerspeaker, terwijl het actiegeluid vooral uit de frontspeakers komt. De surroundspeakers komen eveneens goed tot hun recht, want daar worden de voornaamste details waargenomen.

EXTRA'S
Stelt weinig voor. Terwijl we dachten dat de Behind the Scenes-extra gevuld zou zijn met interviews en beeldfragmenten, kregen wij alleen tekst te lezen met daarin de productiefeiten. Voorts de traditionele cast- & crewbiografieën en enkele covers van andere Warner Home-titels. Het belangrijkste onderdeel is Anatomy of a plane crash, waar we via filmbeelden en tekeningen meer te weten komen over het ontstaan van de crash in het begin van de film. Jammer genoeg ontbreekt zelfs de trailer! De extra's staan op kant B van de dvd; de film staat op kant A.

CONCLUSIE
Onderhoudende actie-thriller die zéér goed scoort qua beeld en klank, maar jammer genoeg zijn de extra's aan de povere kant. En dit voor een Speciale Editie!


cover
Studio: Warner

Regie: Stuart Baird
Met: Tommy Lee Jones, Wesley Snipes, Robert Downey Jr., Joe Pantoliano, Kate Nelligan, Tom Wood, Irene Jacob

Film:
8/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1998

Leeftijd:
16

Speelduur:
126 min.

Type DVD:
DS-SL

Barcode:
7321931156257


Beeldformaat:
1.85:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees, Arabisch
Extra's:
• Productie-informatie
• Anatomy of the Plane Crash

Andere recente releases van deze maatschappij