:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MAN OF THE EAST
MAN OF THE EAST
Bespreking door: Dimitri - Geplaatst op: 2005-09-14
FILM
Burggraaf Joseph (Terence Hill) komt op verzoek van zijn vader naar het Wilde Westen om er door drie vrienden tot een echte man gekneed te worden. Maar Joseph is meer geïnteresseerd in een meer verfijnde levensstijl. Pas als de revolverheld Clay de knappe Candida probeert te verleiden, komt Joseph in actie.

Terence Hill, de man met de oceaanblauwe ogen en vaak vergezeld van een corpulente vechtjas die luistert naar de naam Bud Spencer, heeft er een aparte carrière opzitten. Als Mario Girotti geboren in Italië uit de schoot van een Duitse moeder, was hij al van kindsbeen geïnsterresseerd in films. In 1976 speelde hij onder zijn pseudoniem Terence Hill in March Or Die aan de zijde van Gene Hackman. Het waren echter vooral zijn komische rollen gekoppeld aan stevige knokpartijen die van hem een actie-wereldster maakten; lang voor er sprake was van Sylvester Stallone en Arnold Gouvernator.

In The Man Of The East neemt Hill de western op de korrel. De combinatie van een gentlemen op een fiets tussen manierloze cowboys te paard zorgt voor leuke situaties. Minder leuke kanten zijn de trage scènes aan de film, die met een total speelduur van twee uur toch een stuk te lang aanvoelt. Geen film, noch humor van de bovenste plank, maar The Man Of The East heeft zeker bestaansrecht.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1 beeld is erg goed, zeker voor een oude vergeten film als deze. De beeldscherpte is optimaal en het contrast is voortreffelijk. Enkel de kleuren ogen soms wat flets maar dat stoort geenszins. Het geluid is een simpele monotrack en ook al is die goed verstaanbaar, toch is het detail volledig zoek. Alles klinkt bijzonder houterig en overstuurd. Zoals wel vaker bij Italiaanse producties, werd ook deze film zonder geluid opgenomen. De dialogen werden achteraf opnieuw ingesproken en dat merk je heel goed. Dit draagt natuurlijk bij tot de charme van de film. Het beeld is in dit geval van een betere kwaliteit dan het geluid.

EXTRA’S
Uitsluitend enkele trailers van andere Paradiso releases.

CONCLUSIE
The Man Of The East is een aanrader voor fans van Terence Hill. De film is geen kopie van My Name Is Nobody maar probeert eerder zijn eigen weg in te slaan. Kijkers die houden van overdreven boksgeluiden en kartonnen geweerschoten komen bij deze prent beslist aan hun trekken. Mensen op zoek naar een authentieke western komen eerder van een kale reis thuis.


cover
Studio: Paradiso

Regie: E.B. Clucher
Met: Terence Hill, Gregory Walcott, Harry Carey, Yanti SomerFilm:
5,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
5,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1972

Leeftijd:
16

Speelduur:
120 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5410504968600


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Niets


Andere recente releases van deze maatschappij