:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> RING TWO, THE
RING TWO, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-09-04
FILM
Om de verschrikkelijke gebeurtenissen uit de eerste film te vergeten is Rachel Keller (Naomi Watts), samen met haar nog steeds even wereldvreemde zoon Aidan (David Dorfman), naar Asheville verhuisd om daar een nieuw leven te beginnen. Daar is ze werkzaam bij een klein plaatselijke krantje, dat gerund wordt door de sympathieke eenzaat Max Rourke (Simon Baker). Op een dag hoort ze van een bizarre moordzaak en wanneer ze het vermoeden heeft dat de vervloekte video er mee te maken heeft trekt ze op onderzoek. Voor ze het goed beseft begint de hele nachtmerrie opnieuw en heeft angstaanjagende Samara het gemunt op Aidan…

De film opent sterk, waaraan je onmiddellijk de hand van de meester van het Aziatische horrorgenre - Hideo Nakata - voelt. Daarna neemt de regisseur wat gas terug qua spanning en kent de film een dip, als men wat met de wetten foefelt die in The Ring werden voorgesteld! Het scenario - opnieuw geschreven door Ehren Kruger (Arlington Road, Scream 3) - bevat wat interessante vondsten en achtergrondinformatie, maar net als bij de Japanse sequels is het spijtig genoeg hoe dieper men graaft en hoe meer we te weten komen over Samara (of Sadako), hoe minder er te beleven valt. Toch is The Ring Two een degelijk vervolg geworden. Mede dankzij enkele verbluffende schokscènes waarmee Nakata uitpakt en dat het om een origineel scenario gaat, in plaats van een volledige shot voor shot remake van Ringu 2. Het geleverde acteerwerk is prima. Naomi Watts voelt zich duidelijk goed in haar rol, Simon Baker (Land Of The Dead) doet zijn uiterste best in zijn eerste blockbuster en we zijn ondertussen zelfs al gewend aan de 'Sixth Sense'-achtige David Dorfman. Er zijn enkele opvallende bijrollen aanwezig van Sissy Spacek (Carrie, The River) en Elizabeth Perkins (The Flintstones, Cats & Dogs). Toen The Ring Two op 18 Maart 2005 in première ging kon de film, ondanks de vernietigende kritieken, rekenen op een spectaculaire opkomst. Op zijn eerste weekend bracht de geanticipeerde sequel meer dan 35 miljoen $ op en het wereldwijde totaal bedraagt 181 miljoen $. In direct vergelijk met de opbrengsten van The Ring, die wereldwijd 249 miljoen $ binnenhaalde, is dat natuurlijk een hele hap minder. Toch spreken de producenten al over The Ring 3, welke naar alle waarschijnlijkheid heel wat kleinschaliger en zonder Watts zou zijn. Tot dan zal je het moeten doen met The Ring Two!

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 1.85:1 beeld oogt scherp, met een goed schaduwdetail en zwartniveau. Ook het contrast is bevredigend. De diepte en het detail van het beeld zijn beide prima. Het typische The Ring-kleurenpalet komt goed tot zijn recht. De kleuren ogen voor de rest helder en natuurlijk. De gebruikte filmprint is proper, maar bevat soms toch kleine vuiltjes. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt ruimtelijk en dynamisch, met een goede plaatsing van de geluidseffecten. De prachtige filmmuziek komt prima tot zijn recht en de schokeffecten zullen je meermaals tegen het plafond jagen! De subwoofer treed waar nodig in werking, soms zelfs te agressief. De heldere en natuurlijk klinkende dialogen komen netjes uit de centerspeaker. Dramatische oneffenheden hebben we niet tegengekomen.

EXTRA'S
We starten ineens met de meest waardevolle extra die op de dvd te vinden is, namelijk de 16 minuten durende kortfilm Rings. In dit behoorlijk angstaanjagend filmpje, geregisseerd door Jonathan Liebesman (Darkness Falls, The Texas Chainsaw Massacre Prequel), verteld men het verhaal wat men er met de vervloekte videocassette gebeurde tussen The Ring en The Ring Two. Deze extra is trouwens ook te vinden op de pas uitgebrachte Collector's Edition van de eerste film, maar is dit keer wél mooi Nederlands ondertiteld. Het volgende is HBO First Look: The Making of The Ring 2 (13 min.). Dit is een promofeaturette met de gekende, niet al te diepgaande interviews. Nakata krijgt wat pluimen in zijn reet gestoken en men gaat in op enkele speciale effecten. Samara: Van Oog naar Beeld blijkt niet meer dan een miezerig 2 minuten durend filmpje te zijn, met allemaal dubbele informatie en beeldmateriaal dat ook al in de HBO special zat. Nutteloze verspillen van kostbare ruimte op het schijfje! Ook Fantasie in Beeld blijkt niet veel meer dan een 2 minuten durend clipje waar men zoveel mogelijk de kont van Hideo Nakata probeert te kussen en het wereldrecord wordt zowaar bijna gebroken! Geef ons dan maar de weggeknipte en alternatieve scènes. Het betreft vier scènes, goed voor 11 minuten beeldmateriaal. We snappen dat ze eruit geknipt zijn, maar toch eens leuk om ze te bekijken. De Vloek van The Ring 2 is een kort filmpje over de zogenaamd échte Samara/Ring-vloek die op de set leek te hangen. Diverse cast- & crewleden komen op de proppen met verhalen over de diverse bizarre gebeurtenissen, zoals overstroomde productiekantoren en dieren die de set terroriseerden! Aan de overdreven afgestreken gezichten lijkt dit ons je reinste bullshit en is dit niet meer dan een ludieke promotiestunt! Er zijn ook promotietrailers aanwezig voor het beklemmende Red Eye en uiteraard de eerste The Ring. Afsluiten doen we met een easter egg.

CONCLUSIE
Het vervolg op de Amerikaanse remake van de Japanse horrorhit Ringu konden we al beter smaken dan zijn voorganger. Tegen The Ring 3 hebben we hopelijk de perfectie! De technische kwaliteiten van de hier besproken dvd zijn dik in orde en men voegde tevens een redelijke hoeveelheid bonusmateriaal toe. Deze mag in de collectie van de mensen die maar niet genoeg kunnen krijgen van Samara of Naomi Watts, uiteraard niet ontbreken!


cover
Studio: Universal

Regie: Hideo Nakata
Met: Naomi Watts, Simon Baker, David Dorfman, Sissy Spacek, Elizabeth Perkins

Film:
6,5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
16

Speelduur:
105 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050583021201


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Pools Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Pools
Extra's:
• Kortfilm Rings
• HBO First Look: The Making of The Ring 2
• Samara: Van Oog naar Beeld
• Fantasie in Beeld
• Weggeknipte/alternatieve scènes
• De Vloek van The Ring
• Cross-promotional trailers
• Easter egg

Andere recente releases van deze maatschappij