:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> RESERVOIR DOGS
RESERVOIR DOGS
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-02-14
FILM
Quentin Tarantino maakte furore met Reservoir Dogs en nadien ook Pulp Fiction. Twee films die wij als aanraders in zijn genre bestempelen, allezins voor de jaren negentig want Tarantino leent ook wel eens uit andere films, dus echt origineel zijn zijn films nooit helemaal. In Reservoir Dogs vertelt Tarantino het verhaal vanuit het standpunt van een bende gangsters die een overal beramen. Om hun identiteit niet prijs te geven, spreken ze elkaar aan met een schuilnaam. De film opent wanneer ze allen een ontbijt nuttigen in een lokaal restaurant. Typisch voor Tarantino zijn de vernuftige en spitsvondige dialogen die je gegarandeerd aan het scherm kluisteren. Na het ontbijt start de begingeneriek waarna we onmiddellijk ergens in het verhaal gedropt worden zonder we als kijker weten wat nu eigenlijk tijdens de overval gebeurd is. Eén van hen blijkt zwaargewond en samen met zijn compaan begeven ze zich naar een afgelegen hangar, die dienst doet als schuilplaats. Vanaf hier gaan de poppen aan het dansen. Ze beseffen dat iemand de politie heeft ingelicht, maar wie? Aan de hand van flashbacks komen we meer te weten over de personages, en wordt de puzzel beetje bij beetje vervolledigd.

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit heeft ons eerlijk gezegd aangenaam verrast. De film heeft een 2.35:1 anamorfisch beeldformaat dat er goed uitziet: mooie kleuren, prima contrastniveau, en geen beeldruis. De Dolby Surround track klinkt behoorlijk waarbij we voornamelijk dialogen te horen krijgen. Van surroundeffecten is bijna geen sprake. De originele opname was trouwens geen Dolby Digital 5.1 dus meer hadden we hier ook niet verwacht.

EXTRA'S
Een knap gemaakte en spannende film vergezeld van weinig extra's. Een bioscooptrailer en een introductie door Tarantino zijn op het eerste zicht alles wat we voorgeschoteld krijgen. Niets is minder waar want deze DVD bevat tevens een easter egg/hidden feature (zoeken jullie zelf maar even waar die zich bevindt). Hier krijgen we een bijna half uur durend interview met Tarantino dat eveneens op de Benelux RCV-versie terug te vinden is.

Persoonlijk vinden we de cover van deze UK-versie wel iets stijlvoller dan de Benelux-versie waarop je het klassieke beeld te zien krijgt dat eigen is aan de Tarantino-stijl; een beeld waarop twee gangsters hun pistolen naar elkaar richten. Een gelijkaardige stijl vinden we eveneens terug op de cover van de uitstekende Belgische film C'est Arrivé Près de Chez Vous (Man Bites Dog), dat dateert uit dezelfde periode.

CONCLUSIE
Reservoir Dogs is een film die je moet gezien hebben. De DVD voldoet min of meer aan de verwachtingen, het geluid is behoorlijk, het beeld is prima en het schijfje bevat tevens een interessant interview.


cover
Studio: Momentum Pictures

Regie: Quentin Tarantino
Met: Harvey Keitel, Tim Roth, Steve Buscemi, Chris Penn, Lawrence Tierney, Michael Madsen, Quentin Tarantino

Film:
8/10

Extra's:
2/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
U.K.

Jaar:
1991

Leeftijd:
18

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5060021171085


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Introductie door Tarantino
• Interview met Tarantino

Andere recente releases van deze maatschappij