:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TRIBE, THE 1.1-1.8
TRIBE, THE 1.1-1.8
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2006-01-06
SERIE
Na het uitbreken van een geheimzinnig virus zijn er geen volwassenen meer op de wereld. Nu moeten de kinderen, die immuun voor het virus zijn, zelfstandig zien te overleven in een Mad Max-achtige omgeving. Ze organiseren zich in verschillende 'Tribes', met allemaal hun eigen unieke codes en tatoeages. Veel Tribes leven in anarchie, maar The Mallrats' zijn afkerig van het geweld dat heerst bij de meeste andere stammen. Zij proberen daarentegen een fatsoenlijk bestaan voor iedereen op te bouwen, geen gemakkelijke taak als je weet dat het al keihard knokken is om simpelweg te overleven. Zonder ouders moeten de jongeren zelf ook hun alledaagse problemen zien op te lossen. Ruzie, verliefdheid, eenzaamheid en onzekerheid, ook de Mallrats krijgen er mee af te rekenen. De topprioriteit echter voor de Mallrats is het vinden van een veilige verblijfsplaats. Zo zijn er nog wat obstakels te overwinnen voordat 'The Mallrats' het winkelcentrum hun thuis kunnen noemen. Hun woonplaats moet geheim blijven voor de rivaliserende 'Tribe' 'The Loco's' die onder het leiderschap staan van de gevaarlijke Zoot (Daniel Jame). Tijdens deze eerste afleveringen van The Tribe komen drie Mallrats in het bijzonder onder de aandacht. Amber / Eagle (Elizabeth Allen) is een jonge meid die door haar intelligentie en aangeboren leiderschap een Tribe rond haar wist te verzamelen. Lex (Caleb Ross) is een arrogante vechtersbaas die eerder angst dan respect bij anderen afdwingt. Hij wijst het leiderschap van Amber af maar gelukkig kan deze laatste hem prima aan omdat ze inziet dat Lex in feite heel onzeker is. Tenslotte is er ook nog Bray (Dwayne Cameron) die de nieuwe Tribe leiders stuk voor stuk wantrouwt en zijn eigen gezelschap in feite wel genoeg vindt.

Net zoals de andere DVDInfo-redactieleden behoort ondergetekende al een jaar of 20 niet meer tot de doelgroep van een kinder- / jeugdserie als The Tribe. Toch heeft uw nederige dienaar geprobeerd om zich zo goed en kwaad mogelijk in de leefwereld van de gemiddelde achtjarige te verplaatsen. We konden niet anders dan vaststellen dat de kinderen van vandaag de dag het niet getroffen hebben met dergelijke crappy tv-programma's. Vol weemoed denken wij terug aan de programma's als Merlina, The A-Team, Goldorak en Bioman die onze jeugd zo leuk maakten. Ligt het aan ons of is The Tribe echt slecht? Het aantal 6 tot 12 jarigen in de kennissenkring van ondergetekende is eerder beperkt, toch werden na het beloven van liters cola en zakken snoepgoed en na het doorstaan van een aantal wetenschappelijk verantwoorde medische testen (we nemen op de DVD Info-redactie niet het minste risico) enkele onschuldige bloedjes geschikt bevonden om bloot gesteld te worden aan een aantal afleveringen van The Tribe. Tot onze grote vreugde (yes, we zijn nog niet oud, onhip en afgeschreven bij de jeugd) kwamen proefkonijnen A, B en C tot dezelfde vaststelling: The Tribe is wel degelijk een erg matige serie.

Van de Nieuw-Zeelandse serie The Tribe werden uiteindelijk vijf seizoenen gemaakt met niet minder dan 234 afleveringen. Na het zien van 8 afleveringen (ongeveer 47 minuten elk) uit dit eerste seizoen (52 afleveringen) hadden we in ieder geval al meer dan genoeg. Tenenkrommend acteerwerk dat niet eens het niveau van slecht schooltoneel haalt, de lelijkste begingeneriek ooit, stupide scenario's en dialogen, lelijke kostuums, irritante kinderen... need we say more?

BEELD EN GELUID
Het beeld op deze dvd oogt goed, zeker indien we rekening houden met het feit dat het een tv jeugdserie is. Het contrastniveau en de scherpte zijn redelijk te noemen. Waarom een Dolby Digital 5.1 track voor een serie als The Tribe? Het blijft ook voor ons een raadsel. De geboden track klinkt niet slecht maar maakt nergens indruk.

EXTRA'S
The Tribe on tour: een blik achter de schermen. We zien ondermeer de acteurs (we krijgen het bijna niet over ons hart om hen als acteurs te omschrijven) aan het werk tijdens handtekeningsessies.

CONCLUSIE
Deze dvd uitzitten was een uiterst pijnlijke bedoening. The Tribe lijkt ons dan ook voornamelijk een serie voor ouders die eens hun kinderen willen straffen. Goed opletten op school of je moet een half uur naar The Tribe kijken! Misschien niet volledig pedagogisch verantwoord maar toch wel degelijk een indrukwekkend stimulatiemiddel.


cover
Studio: Focus Film Facts

Regie: Wayne Tourell, Laurence Wilson
Met: Elizabeth Allen, Caleb Ross, Daniel Jame, Dwayne Cameron, Victoria Spence


Film:
2/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Jeugdfilm

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1999

Leeftijd:
6

Speelduur:
410 min.

Type DVD:
DS-SL

Barcode:
8712806993616


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• The Tribe on tour featurette

Andere recente releases van deze maatschappij