:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FRESH PRINCE OF BEL-AIR, THE - SEIZOEN 2
FRESH PRINCE OF BEL-AIR, THE - SEIZOEN 2
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2006-01-10
SERIE
Tegen de start van het tweede seizoen had de The Fresh Prince Of Bel-Air gezorgd voor een duidelijke uitlijning van de personages en de verhaallijn. We zagen hoe de jonge Will zich langzaam maar zeker begon aan te passen aan zijn nieuwe leven in het sjieke Bel-Air. Ondertussen voelt hij zich beter in zijn vel en komt hij niet meer over als de straatjongen uit Philly, maar als een jongen die zichzelf best wel stoer vindt en die geniet van zijn weelderige omgeving. Het tweede seizoen zorgt voor een vrij goede balans tussen grappige en meer ernstige afleveringen. Over het algemeen kunnen we spreken van luchtige en familiegeoriënteerde komedie. De leuke personages hebben een goede wisselwerking en weten een glimlach op het gelaat te toveren met alledaagse situaties. Het moet wel gezegd dat de serie de tand des tijd niet bepaald goed doorstaat.

AFLEVERINGEN
1. Did The Earth Move For You?
Will's relatie met een nieuwe vriendin zorgt voor behoorlijk wat opschudding ten huize Banks, net zoals Moeder Natuur, die met een aardbeving het huishouden bij elkaar brengt.

2. The Mother of All Battles
Will en Carlton zorgen voor versterking wanneer Ashley gepest wordt op school. Philip en Vivian laten de zaak niet ongemoeid.

3. Will Gets A Job
Will probeert school te combineren met een baantje om geld te verdienen voor een feestje. Een klasgenoot van Ashley wordt verliefd op Carlton.

4. PSAT Pstory
Will is een toonbeeld van zelfvertrouwen met een aantal belangrijke geschiktheidstests in het vooruitzicht. Hetzelfde kan niet gezegd worden van Carlton.

5. Granny Gets Busy
Philip betrapt zijn moeder met de klusjesman. De gedachte dat ze een nieuwe man in haar leven heeft, bezorgt hem slapeloze nachten.

6. Guess Who's Coming To Marry?
De spanning loopt hoog op wanneer Will’s moeder de aanstaande echtgenoot van tante Janice ontmoet en Will verbiedt om het huwelijk bij te wonen.

7. The Big Four-Oh
Vivian’s 40ste verjaardag betekent het begin van een kleine crisis. Haar carrière neemt een drastische wending wanneer ze ervoor kiest haar danstalent bij te schaven.

8. She Ain't Heavy
Will lijkt het goed te kunnen vinden met de mollige Dee Dee, maar haar uiterlijk weerhoudt hem ervan haar ten dans te vragen.

9. Cased Up
De afgeborstelde advocaat waar Hilary mee uitgaat, is geen grote fan van Will wanneer die hem de pas afsnijdt met zijn sportwagen.

10. Hi-Ho Silver
Will en Carlton verdenken één van de gasten op een feestje van de diefstal van het zilverwerk.

11. The Butler Did It
Bell Biv DeVoe neemt een videoclip op ten huize Banks met dank aan Carlton, die het huis verhuurt terwijl zijn ouders op reis zijn.

12. Something For Nothing
Nadat hij flink wat geld wint op een liefdadigheidsfeest, krijgt Will te horen dat hij verwacht wordt zijn winst te schenken aan het goede doel.

13. Christmas Show
Wanneer hun bezittingen worden gestolen tijdens een skitrip, moeten de Banks op zoek naar alternatieve kerstcadeaus.

14. Hilary Gets a Life
Hilary moet aan het werk voor een traiteur wanneer ze erachter komt dat haar kredietkaarten geblokkeerd zijn.

15. My Brother's Keeper
Will toont zijn competitiegeest bij het betreden van het basketbalveld, maar hij krijgt af te rekenen met een taaie tegenstander, die het zich niet kan permitteren om te verliezen.

16. Geoffrey Cleans Up
Geoffrey krijgt het zwaar te pakken voor een buurvrouw van wie hij denkt dat het een huishoudster is. Het blijkt echter om een bijzonder rijke dame te gaan.

17. Community Action
Hilary moet gemeenschapsdienst vervullen bij een openbaar hospitaal en krijgt te maken met een dokter, die haar huwelijksdromen in een ander licht stelt.

18. Ill Will
Geoffrey begint zijn mémoires te schrijven terwijl Will zich opmaakt voor een bezoek aan het hospitaal om zijn amandelen te laten verwijderen.

19. Eyes on the Prize
Will moet op zoek naar een partner om deel te nemen aan een spelprogramma. Zijn vrienden voeren een verhitte strijd om geselecteerd te worden.

20. Those Were the Days
Philip en Vivian verwelkomen een activist, die onder de aandacht van het FBI staat en Will en Carlton aanspoort om het op te nemen voor een ontslagen leraar.

21. Vying for Attention
Will heeft het moeilijk om de nieuwe liefde in het leven van zijn moeder te accepteren.

22. The Aunt Who Came to Dinner
Tante Helen komt onverwacht op bezoek en stuurt de uitgaansplannen van Will en Carlton helemaal in de war.

23. Be My Baby Tonight
Ashley komt in de belangstelling te staan vanwege haar prille relatie met Kevin. Will staat met de mond vol tanden wanneer ze hem raad vraagt over seks.

24. Striptease for Two
Will en Carlton verliezen aanzienlijk wat geld met een mislukte investering en besluiten hun verlies goed te maken met een baan als stripper.

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit van deze uitgave evenaart moeiteloos de kwaliteit van het eerste seizoen. Het beeld is vrij scherp en de kleuren zijn redelijk helder. Het is niet indrukwekkend naar hedendaagse normen, maar volstaat ruimschoots. Wel is er sprake van wat low-level noise en hier en daar duikt er ook wat edge enhancement op. Met het Monogeluidsspoor zetten we een stapje terug in vergelijking met de uitgave van het eerste seizoen dat een Dolby Surround 2.0 spoor met zich meebracht. Desondanks biedt het monogeluid een vrij doorsnee, aanvaardbare kwaliteit. We deden bovendien nog de aangename vaststelling dat Warner ditmaal wel chapters heeft toegevoegd aan de afleveringen.

EXTRA'S
Op vlak van extra’s is het net als bij het eerste seizoen niet veel soeps. Bel-Airs Beste Stukjes bevat clips uit het tweede seizoen. Vervolgens zijn er nog de Bel-Air Bloopers met de traditionele missers.

CONCLUSIE
The Fresh Prince Of Bel-Air doet uw dienaar met enige nostalgie terugdenken aan vroegere televisietijden. Zoals wel meerdere mensen groeide ik op met de komische avonturen van de familie Banks. Bij het herbekijken van dit tweede seizoen realiseerde ik me echter dat de reeks misschien toch niet zo rijk was aan inhoud en dialogen als andere succesvolle sitcoms. Deze uitgave is op zijn minst één kijkbeurt waard, maar heeft een wat lage herbekijkwaarde. Warner zorgt voor een redelijke beeld- en geluidskwaliteit, maar stelt helaas teleur op vlak van bonusmateriaal.


coverStudio: Warner

Regie: Ellen Falcon, Shelley Jensen, Rae Kraus, Rita Rogers, Malcolm-Jamal Warner
Met: Will Smith, James Avery, Janet Hubert-Whitten, Alfonso Ribeiro, Karyn Parsons, Tatyana Ali, Joseph Marcell

Film:
7/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1991

Leeftijd:
AL

Speelduur:
528 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5051888163740


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Mono 1.0
Frans Dolby Mono 1.0
Italiaans Dolby Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Engels CC, Italiaans CC
Extra's:
• Bel-Airs Beste Stukjes,
• Bel-Air Bloopers

Andere recente releases van deze maatschappij