:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SKELETON KEY, THE
SKELETON KEY, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-03-17
FILM
Verpleegster Caroline Ellis (Kate Hudson) is niet blij met de onpersoonlijke gang van zaken in het lokale ziekenhuis waar ze werkt, dus neemt ze na overleg met een vriendin ontslag en gaat ze in op een zoekertje. Zo begint Caroline te werken als verpleegster, in een immens landhuis in het zweterige New Orleans, voor Ben Devereaux (John Hurt). De arme man leeft sinds een beroerte als een plant en heeft naar alle waarschijnlijkheid nog maar enkele maanden te leven. Caroline krijgt van Violet, de strenge vrouw van Ben, een loper waarmee ze overal binnen, behalve in één kamer. Wanneer ze toch in de verboden kamer terechtkomt gaan de poppen aan het dansen…

Horror en thriller doen sinds het megasucces van Freddy Vs. Jason in 2003 opnieuw goede zaken en dankzij slimme marketingcampagnes profiteren minderwaardige doordrukjes als Hide And Seek, White Noise en deze The Skeleton Key daar mee van! Zo werd The Skeleton Key gepromoot als een Ringu-achtige film, maar is in realiteit een saaie en vervelende thriller. Regisseur Iain Softley is nochtans een capabel filmmaker, maar slaat hier de bal volledig mis. Ondanks dat de film een goede sfeer heeft, pakt Softley te snel uit met valse schokken en laat hij zijn personages ronduit domme beslissingen nemen. Voeg daarbij gaten in het scenario en plotkronkels die je al van kilometers ver ziet aankomen. Wel goed is Kate Hudson in de hoofdrol en de originele, goed gevonden climax. Maar dat kan uiteraard de film niet redden.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1 beeld is scherp, met een goed contrast. Ook het zwartniveau en het schaduwdetail zijn dik in orde. De kleuren ogen warm en natuurlijk. Er is soms wat lichte filmgrain aanwezig en hier en daar wat edge-enhancement toegepast, maar dit is nergens storend. Vuiltjes en digitale compressiefouten vormen geen probleem. De Engelse Dolby Digital 5.1 track klinkt voldoende ruimtelijk, waarbij de achterkanalen de geluidseffecten - zoals bijvoorbeeld wind en regen - netjes weergeven. De muziek komt eveneens goed tot zijn recht. De dialogen klinken helder en zijn gedurende heel de film goed te verstaan. In het begin lijkt het even of niet alles perfect lipsynchroon is, maar komt gelukkig direct in orde. Ruis of andere storingen in het geluid hebben we niet bemerkt.

EXTRA'S
Het schijfje lijkt goed voorzien te zijn van bonusmateriaal! Spijtig dat de meerderheid weinig diepgravend is. De meest informatieve extra's zijn de door regisseur Softley ingesproken audiocommentaartrack en de met optionele commentaar voorziene weggeknipte scènes (21 min.). Behind The Locked Door: Making The Skeleton Key is dan weer een standaard kijkje achter de schermen, van amper enkele minuten. Exploring Voodoo/Hoodoo (4 min.) leert ons wat van Voodoo en Hoodoo, terwijl men ons in Recipe & Ritual: Making The Perfect Gumbo (3 min.) het geheim prijsgeeft van hoe je de perfecte Gumbo (een soort soep) moet klaarmaken. In de featurette Blues In The Bayou (6 min.) gaat men in op de muziek uit het Zuiden, terwijl we in Plantation Life (3 min.) een korte geschiedenisles krijgen over het harde leven op de plantages ten tijde van de slavernij. Verder verteld Kate Hudson ons kort een verhaal over geesten, leest John Hurt een stukje voor uit een boek geschreven door een slaaf en probeert actrice Gena Rowlands in de ban te brengen van een liefdesspreuk. Niet veel interessanter, maar dan toch écht over de film in kwestie zijn Casting The Skeleton Key (9 min.) en A House Called Felicity (5 min.). Het eerste handelt uiteraard over het casten van de film en de tweede featurette handelt over het imposante huis waar The Skeleton Key werd opgenomen. Tenslotte zijn er nog trailers aanwezig van Red Eye en King Kong.

CONCLUSIE
The Skeleton Key is een saaie en vervelende thriller die toch een succes werd dankzij een slimme promotiecampagne. De dvd is technisch in orde, alleen vallen de extra's wat licht uit.


cover
Studio: Universal

Regie: Iain Softley
Met: Kate Hudson, Gena Rowlands, John Hurt, Peter Sarsgaard, Joy Byant

Film:
5/10

Extra's:
5,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
16

Speelduur:
99 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582368734


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Hongaars Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Hongaars, Hebreeuws, Engels CC
Extra's:
• Audiocommentaar
• Weggeknipte scènes
• Behind The Locked Door
• Exploring Voodoo/Hoodoo
• Recipe & Ritual
• Blues In The Bayou
• Kate Hudson's Ghost Story
• Plantation Life
• Casting The Skeleton Key
• John Hurt's Story
• A House Called Felicity
• Gena's Love Spell
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij